Langkau ke kandungan utama

Ucop Wilcha Jadi DJ Radio Pula?

Lama rasanya tak petik sumber entri dari akhbar. Maka, aku pun teringin la nak selak akhbar. Asyselalunya buka fb dan blog jer.
Jom baca..

Usop masuk Hot.FM






   

DENGAR cerita di angin lalu pun Diva sudah terbahak-bahak. Apa lagi membayangkan adegan ini berlaku kelak. Pertama sekali Diva nak ucapkan tahniah buat abang Usop atau lebih dikenali dengan nama Usop Wilcha. Murah betul rezeki semenjak dua menjak ni.

Dengarnya abang Usop Wilcha dilamar oleh stesen radio Hot.FM untuk menjadi salah seorang daripada penyampai di sana. Memang riuh rendahlah konti kalau Usop Wilcha sudah mengendalikannya. Pasti bersahut-sahut lawak jenaka kalau digandingkan dengan penyampai yang sedia ada. Diva memang respek tahap spontan abang Usop, memang pecah perut.

Diva cuma tunggu kebenaran cerita ini dan kalau betul, tahniah sekali lagi buat abang Usop. Tak sabar pulak nak tunggu kemunculan suara abang Usop di corong radio. Makin ramai peminatlah nanti dan pasti ada ayat ‘trademark’ yang bakal menjadi trend kelak.



Aku memetik sumber dari Kosmo. Alahai, kalau dah popular, ramai la yang mahu tumpang popular jugak. Cuba lihat masa dulu, masa tak terkenal, tak ada siapa pun sudi memandang. Nasib la jadi artis. Jangan jadi artis yang boleh diperdayakan sesuka hati, sudah la..

Terima kasih sudi baca entri ni. Sayang korang.
Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:


Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Tips Pakaian Untuk Konvo

Open Tracker