Langkau ke kandungan utama

Untuk Tatapan Buah Hatiku ♥

Assalamualaikum...

Saja nak menggediks since that relationship goes fine.. Boleh, kan? This is my blog, so lets me jugde it, k. Lalala~

I am happy :-)

Aku tersenyum.. :-)
walau agak tersentap dengan tindakanmu
tapi chill sudey~


Friends, i love u..
till we meet ya.
But, when?
I dont know..

Sure we will have a fine day.
I wait for the day..
Patient ya.





Balas majuk balik ek?
So sweet..
Nanti kite pujuk awak, k? ♥



Nice to know u, 'hati kelabu'.. 
Ekeke~
&
‎'khadam'..
Nanti khadam datang belakang ko,
Ketuk pintu bilik ko, tak tahu.. Haha~




I can read your heart again :-)
Sukanya aku
Aku dah dapat sentuh hati dia
Aku dah dapat baca lagi hatinya (kembali).

Dulu tak boleh baca, sebab dia tutup rapat hatinya.
Sekarang ni, okay dah boleh baca kembali.
Hatinya sudah terbuka dan lembut untuk aku.

Sekarang ni fasa dia merajuk, tidak lagi membenci.

Ya, aku kena banyakkan berusaha
dan berdoa supaya dia kembali kepada aku macam dulu.
Semoga dimakbulkan
Amin.. =)




Kadangkala orang yang paling mencintaimu
adalah orang yang tak pernah menyatakan cintanya padamu
kerana orang itu takut kau berpaling dan menjauhinya.

Dan bila dia suatu masa hilang dari pandanganmu….
kau akan menyedari
dia adalah cinta yang tidak pernah kau sedari….

HATI DAN HATI-HATI❤
•●♥❤❤❤♥●•

♥Hati-hati dengan fikiran kita kerana ia bisa menjadi kata-kata.♥
♥Hati-hati dengan kata-kata kerana ia bisa menjadi perbuatan.♥
♥Hati-hati dengan perbuatan kerana ia bisa menjadi kebiasaan.♥
♥Hati-hati dengan kebiasaan kerana ia menjadi karakter kita.♥
♥Hati-hati dengan karakter kerana ia menentukan masa depan kita.♥

Sorry, entri jiwang..
Saja nak layan perasaan.

Buah hati? Tak ada sesiapa pun bertahta di hati ini. Ada sesiapa teringin nak penuhi kuota? Sila ambik form dan beratur dulu, k. Wakaka~

Terima sudi baca entri ni. Sayang korang.

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)

Open Tracker