Langkau ke kandungan utama

Bila Kawan-kawanku Melepaskan Perasaan




Assalamualaikum...

Entri ringkas. Rasa nak up date. Banyak idea dalam kepala. Tapi bila dah buka, blank.  Aiyoo..

Akhirnya, hari ni aku nak balik rumah. Rindunya kat rumah. Dari semalam tapi ada masalah teknikal sikit. Ye la, aku kan tak ada telefon, susah la nak contact. Macam duk zaman batu dah ni.

Aku rasa tak ada nak up date apa, just nak kongsi yang ada jugak orang ingatkan aku kan?

Siap buat entri: need you



Ada yang buat status sedih:




Peyan Sanstaro:
Noor Hapisah <-------------- telah meninggalkan aku tanpa khabar berita !!
:'-(



Tapi paling aku geram, pada Syazwan aka Wawan.. Jeles la tu.. Wekkk! Aku benci ko, Wawan (sila baca dengan terbalik jugak) :P

Syazwan Shabirin
kepada yang dah nak balik, selamat tinggal. aku tak sedih pun. kepada yang baru join, selamat datang. aku tak hepi pun. (jahat tak?) cuba terbalikkan. itu aku. ceh! haha..


  • 2 people like this.

    • Anif Abdullah jahat(tak nafi)..haha..selamat bercuti sintokians..
      14 hours ago ·

    • Anif Abdullah jahat(tak nafi)..haha..selamat bercuti sintokians..
      14 hours ago ·

    • Anif Abdullah jahat(tak nafi)..haha..selamat bercuti sintokians..
      14 hours ago ·

    • Anif Abdullah jahat(tak nafi)..haha..selamat bercuti sintokians..
      14 hours ago ·

    • Anif Abdullah jahat(tak nafi)..haha..selamat bercuti sintokians..
      14 hours ago ·

    • Anif Abdullah jahat(tak nafi)..haha..selamat bercuti sintokians..
      14 hours ago ·

    • Anif Abdullah jahat(tak nafi)..haha..selamat bercuti sintokians..
      14 hours ago ·

    • Noor Hapisah <-- tak kisah.. remove friend
      14 hours ago ·

    • Syazwan Shabirin eh ape ni heckerz ke?? haha
      14 hours ago ·

    • Noor Hapisah <--- ada la adik beradik hackers
      14 hours ago ·

    • Syazwan Shabirin hahaha~
      14 hours ago ·

    • Syazwan Shabirin like this!
      14 hours ago · · 1 personLoading...

    • Noor Hapisah i like this ♥
      14 hours ago ·

    • Noor Hapisah hahaha~
      14 hours ago ·

    • Noor Hapisah rilex la.. chill la
      14 hours ago ·

Sekali lagi, nama masuk radio. Tq tau didi nong Adibah dan Nadea =)

Itu jer kot untuk kali ini..


P/s: Ada orang minta aku buat entri promote blog dia dan dia akan bagi sesuatu (giveaway) kepadaku. Aku tahu lewat e-mel. Aku terima. Tak salah, kan tolong kawan-kawan. Tapi bilakah aku nak buat ni?

Aku nampak ada jugak pengaruh aku ni bila buat review atau bagi link, ada la pembace setia blog ni akan follow blog mereka pula. Mula-mula aku tak perasan jugak. Tak apa lah, itu adalah perkembangan yang bagus. =)




Yay, dah nak balik kampung. Kampungku, wait for me =)


Terima sudi baca entri ni. Sayang korang.
Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)

Open Tracker