Langkau ke kandungan utama

Terharu Empat Kali Hari Ni, TQ Korang =)




Assalamualaikum...

Aku demam hari ni. Wahaha~ itu la balasan tak jaga kesihatan diri.

Tapi aku kena buat jugak entri ni dan entri-entri selepas ni. Kenapa?
Kerana nanti not the correct time dan rasanya aku tidak lagi boleh ber on- line 24/7 like this again.

Rutin harianku yang selama ni, selepas berhenti kerja adalah on line jer. Buka facebook dan blog ni. Kemudian, BW dan baca je. Itu jer kerja aku.






Kemudian, bila aku dah masuk group blogger, masuk Sintokkian's  Bloggers dan Malaysian Blogger Unite (MBU) pada hari yang sama atau selang sehari, aku aktif kat situ plak. Biasanya lepas subuh baru aku tidur.

Sebelum tu, aku tidur macam biasa la, pukul 3 pagi. Tapi bila gaya aku nak tidur je, ada orang approach aku atau kalau aku tengok status diorang sedih sangat, aku approach diorang. Aku kan mentor dan kawan, jugak kakak yang baik :P Ceh, perasan pulak, minah ni, kan?

Diorang tengah ada masalah, apa salahnya aku tolong? Kalau tak boleh bantu pun, aku tolong dengar. Seingat aku ada la dua orang yang minta pendapat aku pada malam-malam tersebut. Tak tolong kang, kesian plak. Diorang kan rapat dengan aku. Ala, budak persatuan ni mesti la kena ambik tau. *Ayat tak boleh blah..

Tak ada la, diorang tengah serabut tu, bila dapat luahkan rasa la tenang sikit. Aku pun kongsikan pengalaman dan bagi pendapat serta nasihat aku. Suka dapat tolong orang. Lagipun diorang jugak budak persatuan, dah rasa macam adik beradik sendiri.

Itu yang aku suka pasal persatuan ni, akrab macam adik beradik sendiri. Kalau sape yang tak akrab tu, bukan salah persatuan tapi diri dia yang ada masalah.



* Ala, mood menulis entriku terganggu dek kerana adik-adik dalam persatuan memerlukan pertolonganku. Tolong pasal apa? Tolong nak run the blog la.

Kemudian, ada sorang lagi adik menegurku dalam chat. Dalam pada masa yang masa, bebudak MBU pulak say good bye pada aku..

Wah, sangat bizi.

Maka, rasanya tak dapat la nak karang panjang-panjang ni..

OK, sambung balik (setelah sejam dua melayaan mereka), kemudian sejak seminggu ni, aku tido pukul 10 pagi.

Dari sana memang aku dapat kawan. Ramai. Aku pula kan peramah. Hehe~ Ye ke?

Ye kot, ada jugak la orang kenal aku terutamanya admin. Ramai la admin kenal aku. Kenal aku sebab aku buat jahat, cari pasal denga orang, memang la. Eh, tak de la.. Aku buat hal sendiri jer.

Yang best dan buat admin Sintokkian jeles tu, kalau aku post jer, ada jer respon dan berleret-leret, macam semalam. 215 komen. Aku tengok diorang post (admin) ada la berbalas paling banyak pun 20 je tanpa aku menyampuk. Post aku pulak biasanya 70 respons.

So, sape yang lagi popular ni? Ahaha~ Jangan marah admin.
Eh, kalau nak marah dan remove aku pun tak pe. Aku pun dah tak join korang borak-borak lagi. Sebab aku akan pergi. Korang pasti akan rindukan aku, kan? Ekeke~

Aku ni tak femes, mana la ada orang nak ingat. Huhu, cepuk kang, buat sedih plak. Nak tarik perhatian la tu. Hihi~

Apa yang aku merepek panjang-panjang ni? Aku sebenarnya sangat terharu pada hari ni. Nak tau sebab apa? Mesti la nak kan?

Sebab kawan-kawan aku buat aku terharu.

1st, aku tengok entri ni..
perpisahan itu pasti.

Then, aku baca entri ni pulak
terima kasih semua.

Kemudian malam pula, ada video penghargaan sorang blogger manja cute ni untuk kawan-kawan dia = kawan-kawan aku. Kawan yang sama. :)

Ni video dia. Pada korang mungkin tak ada apa-apa, tapi pada kami yang ada dalam video tu, ia adalah sesuatu yang awesome dan bikin terharu, beb.




Banyak la komen dari blogger yang terlibat tu. Tapi Ezad tak de, rindu dia..


Kemudian, aku tulis kat profil fbku..
Hari ni ramai buat aku rasa terharu.
1st, Atiqah Nadzari, then Muaz Mokhtar. Malam ni plak Adibah Mazlan.. TQ2, i love it ♥
Sintokkian's Bloggers, bila nk buat aku terharu plak? Ekeke~ demand yg xde sambutan
*tak dapat link dengan group tu pun..
5 hours ago · ·

Rakan-rakan kat MBU:

1. Ezad Amir (dah sebut kot)
2. Miszz Nadea- Dj dan my best friend there
3. Adibah Mazlan- di di nong cayang
4. Abe Long- BF part time
5. Warna warni pelangi- adiks
6.Khairul Azri- peneman setia
7. Ezuan Prada- boys manja
8. Liyana -gadis cun *minta maaf, tak jumpa link.
*Majoriti diorang ni admin.

Penat dow, nak masukkan link orang ni. Kat info fb pun tak de. Kat MBU pun tak de ping entri. Isk.. Sabar je la, dengan aku yang demam-demam ni, dengan banyak benda nak kena buat la. Bilik macam tongkang pecah belum kemas, esok dah nak balik.

Keempat, yang membuatkan aku terharu, Nadea ada sebut namaku dalam Radio kelolaannya. "Selamat mendengar kepada Noor Hapisah atau panggilan Sha, blogger yang hebat, bla bla bla."

Nadea kata sebelum tu dia dah sebut namaku tapi tak dengar masa tu aku tengah cari radio. Dia yang bagi link tapi aku dapat radio negara India dow. Kelakar. :D

Setelah penat cuba banyak kali tak boleh-boleh dan tak ada mood nak cari lagi, akhirnya dapat jugak dengar suara lunak dan manja Nadea. =)

Wah, sesuai la jadi DJ.

Lepas tu dia menyebut lagi namaku.. Sengaja buat-buat tersilap, ek dear? :)

Sebut pasal radio dan lagu ni, apa kata jom layan lagu ni khas untuk korang terutamanya mereka yang terlibat..





The Sora – Sayonara


Sutekina kimono
Yang hiasi indah tubuhmu
Menutupi hasrat ini
‘tuk segera memilikimu
Sayonara sabishi kunaruyo
Sampai jumpa lagi
Di kehidupanmu yang lain

Embun pagi ini menjadi saksi kita
Kegundahan hati yang terdalam

Sayonara sabishi kunaruyo
Sampai jumpa lagi
Di kehidupanmu yang lain

Sayonara nani ga hoshii
Sampai jumpa lagi

Sutekina kimono
Yang hiasi indah tubuhmu
Menutupi hasrat ini
‘tuk segera memilikimu
Embun pagi ini menjadi saksi kita
Kegundahan hati yang terdalam

Sayonara sabishi kunaruyo
Sampai jumpa lagi
Di kehidupanmu yang lain

Sayonara nani ga hoshii
Sampai jumpa lagi
Sayonara sabishi kunaruyo
Sampai jumpa lagi
Di kehidupanmu yang lain

Sayonara nani ga hoshii
Sampai jumpa lagi




Aku betul-betul terharu. Terasa kehadiran diri ini dihargai.

p/s: Aku dah berbaik dengan seseorang tu. Bukan apa, dia yang salah faham. Aku kan suka gurau-gurau.

Tapi sekarang dah baik. Bila chat dengan dia, dia plak yang nasihatkan aku, jaga diri elok-elok,
jangan lupakan dia. Bertubi-tubi. Rasa nak tepuk bahu dia je, sabarkan dan peluk-peluk kalau dia ada depan aku.

p/s/s: MBU best jugak. Kufikirkan, aku tak ada kawan kat situ. Ye la, duk perang dingin dengan seseorang tu. Aku biasanya ping entri, lepak-lepak jap dan blah. Tapi ada jugak orang ingat kat aku ye.

Tapi bila sekali aku bagitau diorang aku nak pergi dah dari situ, dan tag nama diorang yang aku kenal,
wah, ramai pulak yang kesedihan.

Aku tak tau nak balas dengan apa. Cuma titipan doa saja yang boleh aku panjatkan kepada ILLAHI semoga korang semua berbahagia.

p/s/s/s: Sedih plak nak tinggalkan mereka semua.




*Untuk budak persatuan, tunggu up date yang lain k. Sebab entri ni dah cukup panjang. Entri untuk korang memang panjang.


Terima sudi baca entri ni. Sayang korang.
Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:


Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Tips Pakaian Untuk Konvo

Open Tracker