Langkau ke kandungan utama

Perihal Seorang Aku... Sha (9)



Assalamualaikum...

Aku dapat mesej dari seseorang:

Thank a lot of because during we couple, u order me to make sure that cannot have any hair on my face. Now i feel more confident when i throw out all hair on my face. That 1 of good thing i got when i couple with u. I don't know how to reply ur kindness to me. I always praying that ALLAH blessing u every moment. 

Sha, i always hoping that u'll find a man who loving u more than i. Sha, sorry if i was making ur heart broke cause i connecting u last week. With sincere heart tell u that i very miss u, that why i call u. Sorry once again.




Haha, see, very broken English. This is Manglish. Kelakar jugak bila baca sebab banyak kesalahan penggunaan bahasa. Lucu la..

See again, aku dah kata, aku tak nak kacau hubungan orang lain. Lagipun tak mungkin aku akan kembali pada dia.

Malas aku nak ingat segala yang berlaku. Menyesakkan minda jer.

Dia ada call aku. Aku jawab sekejap saja. Kemudian, aku kata, Sorry, i dont want to speak with u. Babai~
Terus aku matikan talian. Tak masa aku nak layan orang yang buat aku sedih. Buat aku stress. Dulu-dulu dah cukup la.

Pada aku, cukup la apa yang dia dah buat untuk aku selama tempoh itu. Sekarang ni, kita dah ada jalan hidup masing-masing. Nak kembali, tak mungkin. Kalau dekat, ada possibility jugak. Ni dah jauh, dengan keadaan famili, masyarakat, negeri dan paling penting diri dia sendiri membuatkan aku tak nak ambik risiko.

Daripada nak susah-susah nak layan perangai orang, lebih baik aku duk single mingle sorang-sorang. Itu yang terbaik. Happy pun happy..




Malam tadi baru aku balas mesej dia. Aku balas smiley senyum jer :-)

Dia balas smiley sedih ;-(
Terus aku mengamuk, Jangan nak ngada-ngada la!

Kemudian, dia balas apa, aku dah malas nak layan.

Aku jerit sorang-sorang " Paboya.." Bahasa Korea ni. Maksudnya, bodoh.

Kalau fikir logik, kenapa tak cari aku dari dulu? Sekarang baru nak cari lepas berbulan-bulan? Go to hell la..

Dah la, aku dah tak de kena mengena dengan dia.
Aku happy dan ceria jer sekarang ni. Tak perlu lah nak diingatkan kisah yang sedih dan menyakitkan hati, kan?


Terima sudi baca entri ni. Sayang korang.
Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:


Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Tips Pakaian Untuk Konvo

Open Tracker