Langkau ke kandungan utama

"Program TV Saya Sendiri - Ady Budika Contest"

Assalam.

Jom join

"Program TV Saya Sendiri - Ady Budika Contest"

 

 

CARANYA~
◙ Letak header Ady Budika "hanya ilusi dapat menyatukan langit dan bumi" dalam entri anda.
◙ Tajuk entri : "Program TV Saya Sendiri - Ady Budika Contest" , Linkkan ke entri ini.
◙ Dalam Entri anda : Ok aku tak nak banyak benda... Just nak korg luahkan idea yang terpendam itu.... Andai kata korg diberikan peluang untuk mencipta program TV sendiri...



♫ Program macam mana korg nak terbitkan? (cth talk show, reality tv, drama bersiri etc).

talk show



♫ Nama Program tersebut (cth "Masak2 bersama MAT GEBU" ).
 

Jom Bebel



 

♫ Kalo leh terangkan sikit konsep program itu
(cth... untuk program Masak2 Bersama MAT GEBU...Program masakan ini menetegahkan isu masakan dan tiap2 minggu Mat Gebu akan memasak dengan resepi2 terkini...Dan akan ada jugak personaliti yang akan menjadi tetamunya seperti BRO BEN ASHAARI):P


Program Jom Bebel ni mengetengahkan isu semasa yang paling hangat. Dibincangkan secara santai dan ada humor. Ada tetamu jemputan tetapi mereka juga perlu menjawab soalan secara kreatif dan santai. Tak perlu serius-serius tapi ada isi.


Tetamu terdiri daripada menteri, ahli perniagaan, motivator, ustaz-ustazah, selebriti dan artis. Mereka tidak dibenarkan menjawab soalan seperti yang biasa mereka jawab tetapi perlu kreatif dan santai tapi berisi kat situ.
Ada jugak temu bual dengan masyarakat awam. Yang penting jawapan kena sempoi.

Mesti gempak kan program ni. Haha~ perasan betul la minah ni. Hihi~


♫ Station Tv mana yang korg nak siarkan? (cth 8tv).
tv3 dan ulangan tv8.


♫ Ok...yang nie kira bonus..Bagaimana korg nak tarik penonton korg???

Nak tarik penonton kena la buat promosi. Minta sponsor dari syarikat besar, dan edarkan cenderahati kepada penonton di studio dan join mana-mana Jom Heboh, Karnival atau Pesta untuk tarik penonton luar.


Adakan website 'Jom Bebel' dan buat contest. Macam-macam contest boleh buat seperti 'mari bebel pasal isu..', 'jom bebel sampai lebam', mencipta logo 'jom bebel', dan sebagainya.


◙ Markah bonus untuk follower Ady :)
dah jadi follower Ady!


◙ Tinggalkan Url anda kat komen entri ini :)

◙ Tarikh tutup adalah pada 30 Feb 2011 ...eh bulan nie ade 30 hari ker? ehehehe..ok2 28.02.2011....tepat 12 malam secara automatik peraduan ini tertutup...
Hari ni baru 26hb.



ok, Settle.


Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)