Julai 2010 | ! sha my heart

.

Sabtu, 31 Julai 2010

refreshment...

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!

salam..

tq to ct n anis...

we all hang out together n make a refreshment! :-)

tq to miza bcoz borrow me a sport shoes..


for innitial idea want to cycling.. but sport complex close today.. but we go n make sure it close or not...

it close.. so, walking a half of track n go to road, beside the Pahlawan statue..then went to jalan dewan MAS, but turn right beside the Go-cart.

we want back to hostel but when saw people kayaking @guthrie tasik, we excited to kayak too! furthermore we just a second talk about kayak... peluang depan mata...

so, i kayak with anis.. best

they sound us bcoz not pull up the kayak... hehe...

we go back then tired... but i feel like a new refreshment to me...

enjoy it.. next time want to join again... :-)

Khamis, 29 Julai 2010

apa kes?

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!
salam...

tghri td ( dh petg la...) aku disapa oleh KH dgn YM... ikutkn mmg mls dh nk tgur dia.. klu dia ada pn, aku bt xtau jer... ye la, mls nk sakit hati lg...

tgok la kat bwh ni...

Wednesday, 28 July, 2010

khairul hisham
assalamualaikum.... 15:01



me: wslm 15:01

w.b.t 15:01


khairul hisham
sibok ker 15:01





Me: xde sgt 15:01


khairul hisham
lama lg study? 15:02

dh plan ke lepas ni nk keja mana 15:03


Me: sem akhir... 15:03

insya-ALLAh... 15:03

smuanya bergantung kpda tesis sem ni.. 15:04

klu siap, sem ni hbis' 15:04

klu x siap, sem depan la 15:04

blum plan mana2... 15:04

ada cdgn? 15:04


khairul hisham
jd lecturer kt uum je la 15:05


Me: haha... lecturer uum kna ada Ph D woo 15:05


khairul hisham
ye ke.. kt Uitm takat Master je 15:06


Me: itu uitm... ni uum 15:06

skrg ni, pnsyrh yg xde phd, smua kna kuar p bt phd 15:07


khairul hisham
awk smbung la smpi habih 15:07

pompuan kn rajin belajo 15:07


Me: xnk la.. 15:08

sy ni org miskin 15:08

nk bljr ni kna bnyk duit 15:08

rasa mcm nyesal plak bljr master... sbb duit xbnyak... 15:08

so, mmg sakit la... 15:08


khairul hisham
ye ke.. tp jgn menyesal thdp ilmu krn dia akan mjaga kt
tp harta kt lak kena jg dia 15:16

Me: bkn nyesal ilmu 15:17

tp nyesal xde duit tp gedik nk sambung... 15:17


khairul hisham

sabar la berkorban la dulu.. tuai kemudian 15:18

nk tolong pn sy org miskin jg 15:18

byk utang lg 15:18


Me: xpe la... xnk la nyusahkan org lain 15:19

tp, sem ni dah ok la... 15:19

sb sewa rumh dh xkena byr 15:19

broadband pn xkna bayr 15:19



khairul hisham
fuh bestnya.. nape semuanya free yek 15:20


Me: rumh sewa sb smua org dh nk kuar... 15:21

i kuar sem lps tp still kena byr 15:22

broadband x tau la npe... surat dia sampai tp kosong jer yg kna bayr 15:22

free sb berkat kesabaran kot... huhu 15:22

lgpn, i blh kerja part time.. start sem lpas 15:23


khairul hisham
ok la tuu.. 15:24


Me: syukur... 15:24

sem 1 mmg sesak... 15:24


khairul hisham
awk ingat x hingga raya thn ni kt dh bkwn selama berapa thn? 15:24




Me: tp, nsb baik ada bf yg bnyk tolg... huhu 15:24

masa g klang thun 2007 15:24

npe tnya soaln tu? 15:26

npe igt raya? 15:27


khairul hisham
diam x diam kt dh nak jumpa raya lg.. rasa baru je raya thn lepas 15:28

Me: haha... 15:28

itu jer ? 15:29

khairul hisham
ada yg lain2 tp nnt myakitkan hati awk je 15:29


Me: ooo 15:30

ok 15:30

mmg r 15:30

mmg rasa twr ht sgt 15:30


khairul hisham
sy amat mhargai awk tp sygnya... 15:34


Me: apa? 15:35

dont say what is... 15:35


khairul hisham
dh la.. yg biar berlalu 15:36

Awk dh ada bf baru???? 15:36


Me: sy mmg ada bf pn... dh sthun lbih... npa? 15:37


khairul hisham
jelesla sy.. 15:38


Me: npe plak nk jeles? 15:38

kita kan kwan 15:38


khairul hisham
kekakih di kebas org 15:38


Me: ee... plz la 15:38

bl msa plak sy jd kksih awak? 15:39


khairul hisham
tak pernah ye... hek3 15:40

malu nye 15:40



Me: ye r... mana pernh... 15:40

aiyo... sudah lupa kaa? 15:40


khairul hisham
klu sy nk ulang semula leh tak? 15:41



Me: xnk la... 15:41

laki org 15:41

bapak org 15:41

dan sy xnk lg cemuhan n tuduhn yg awak lempar kpda sy berulg kmbli... lukanya amt dalam 15:45

sy nk lupakan smua tu 15:46

ye r, sy xpsal2 kna mrh...


khairul hisham: sape yg marah? 15:54

tp ini kan anugerah Allah kpd awk.. klu x dh kahwin baru awk tahu status sbnr sy lagi parah 15:55



Me: erk!! 15:55

mnta simpg la malaikat 44 15:56

ada la manusia tu yg marah 15:46



anda tentukan sendiri...


pada msa yg sama, aku berYM dgn nora, xhousemate aku... diorg posa jgk.. diorg ajak aku mkn skli.. then, aku ajk diorg brbuka kat bilik aku.. ye la, drpd nk p wakaf msjid tu, xslsa.. lgpn, aku xde roommate.. so, bt bilik ni ana yg punya la... hihi..

kmi buka posa sma2.. then gi expo n pc fair.. aku grab fan kecil utk laptop (RM6.25) n earphone utk pc (RM16)...

best la hang out n spend time together... :-) i really appreciate... diorg mcm biasa la gila2.. n baik.. itu yg susah nk cari tu.. huhu

klu korg bca thread ni, tq tau... luv u all... hope this friendship forever... :-)

Selasa, 27 Julai 2010

dah selesai...

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!


salam..
apa khbr?

alhamdulillah, aku dah selesai duduki ujian Jabatan Pengangkutan Jalan raya (JPJ) dan lulus... syukur, ya ALLAH...

aku xrasa nervous sgt... sb aku igtkn diri dgn pe ujian yg telah aku ambik...
tu la sbb org kata pnglmn itu mmtgkn... hihi



skrg ni aku pmgg lesen L

ni just list jer sb xsmpt nk tulis krg mgrang... huhu

7.25 cina tu call,aku msh bersiap.. adik dlm bilik.. xpe la, g sndri..

7.30 mcm tu kmi gerak..

bhnti hntar pic adik..

8.00 sampai..

ramai jgk motor ni

g loo, btulkn tudung.. singgah kantin sb org ramai kat loby, xdpt nk duduk... nervous jgk, mggeletar.. sb baik aku pakai cadigan. huhu

8.30 diorg jnji nk sampai, xde pn lg... aku lepak kantin la.. xknal sape2.. huhu.. dh rasa ramai kat bwh bgkel tu, aku pn p la stlah g loo dulu.. bkn nk bt pe sgt.. nk ckp dgn diri sndri jer.. nk yakinkn diriku.. dan ya, aku tampak yakin n bersemangat..
bravo beb!

lepak kat bwh kemah tu.. ada org tnya no brpa... aku pn tnya, dh tau no ke? mcmna? la, kna tgok kat board la.. atoi, mcmna la aku blh lupa nk tgok nama kat board? mgkin sb aku dah biasa dgn teknik yg semuanya online... cuma kena bawa kad pengenalan n kad yg berkaitan jer...

tu la, bila dh terlebih canggih sampaikan perkara yg konvensional pn dah x igt n prkara ni mmg memalukan. huhu..

mula2 tgok dlm list tu, xde nama aku... tgok lg, dgn lebih teliti.. ya, ada... tgok no plak... 41.. ala, bnyk tu..

8.45 bru JPJ sampai, naik van... diorg set up semua...
ai, lmbt la plak..

9.00-9.30 taklimat n mula..
ada perubahn.. kna mati enjin n start motor dpn jpj..

nama dipggil sorg2.. hmpeh tol kak tu, gelakkan nama aku yg bertaip kat borg tu.. aku tau pape, ttba dia mnta maaf.. ala, aku xkisah la... tp, sampai hati dia gelak.. nmun bgtu, xpe, dh biasa.. n aku kagum jgk sb unik... org akn lbh igt.. huhu.. abg tu ada, nama dia Zaidi.. dia tgok jer aku.. tp, aku mls nk lyan...

aku kna no 40.. ala, bnyk tu.. semuanya ada 123 org. aku kna sesi pertama, ok la.. xla lama sgt nk tggu..

aku duduk kat situ... kat tgh2 antra org nk ambik lesen motor n org nk ambik lesen krta. lantak la org lain brdiri pn.. sb aku xlarat nk berdiri.. nk tggu no pn lmbt lg, 40. bl duduk situ dapat la kwn.. bdk2 yg duk mkn dpn meja aku kat kantin td.. muda lg rupanya, 17 thun tp dress up mcm org dh besar.. dia tnya umo dlu.. igt aku muda kot.. bla aku ckp 25, dia nmpknya kaget.. huhu, aku nmpak muda ke? waka waka...

dkt dgn no aku, aku berdiri sb msa tu mthri dh suluh muka..
dpn nama aku bdk2 laki.. aku jer yg prmpn ptma lps bdk2 tu.. xpe la, xsegan la... tp, klu aku yg 8thun dulu, mmg segan giler... huhu



motr yg digunakan ialah mtr honda EX5.. ada sbuah skuter, dipamerkn utk smua... xbrni la aku nk naik skuter, kang xpsal2 jtuh plak, sb aku xbljr naik skoot... sj utk bgtau JPJ kot diorg jgk sediakn skoot tp lgsung xde pn latihn dgn skoot.. diorg suruh naik motor EX5 jgk.. xreti, diorg suruh bljr.. suruh start.. kmdian tgok skoot tu dh disorong utk disimpan...


time p kat motor, mmg ramai la yg pndang, ye la diorg tggu turn n ada yg dh sudah.. aku bt selamba jer.. lantak la diorg nk tgok pn, apa aku kisah? yg penting result aku yg aku kisah.. so, kena la bt elok.. start dua kali.. ok la.. break pn ok.. alhamdulillah..

titi aku dapat lalui dgn baik.. masa yg trcatat 9.45 saat...

kon, ala, slownya aku bwa...

brak kecemasn, alamak xjd la plak.. biasanya ok... ah, xpe, jgn pduli.. teruskn je bt dgn baik...

bulatan 8.. macam biasa, xde hal.. cuma lju sikit jer... biasa jer..

laluan tajam, ok..

bahagian tiga:

start motor sekali jer dh hidup, check helmet, lampu dpn, lmpu blkg, sgnal kanan tgn knan, signal kiri tgn kiri,cermin, masuk gear, tgokk blkg, bg isyrt nk msuk jln (tgn kanan tpk tgn mgiring), tgok depan, toleh lg skali n jln..

msuk gear pn senang motor ni.. then mcm biasa la bg isyarat apa yg patut..
last, nk double stand tu, berat sikit motor ni.. tp, boleh jer..

dh parking, ambik beg n pg ke JPJ ambik result.. ashraf ada situ.. minah yg bernombor 41 yg telah potg aku masa nk balik lpas bt rounda about ckp sstu kat aku.. la, rrupanya aku xbuang helmet.. patut pn xde org nk ambik motor tu.. aduh, malu2... hihi...

bl sampai sana, minah tu tggu dulu, sb borg kat ashraf tu, borg aku... hihi, pdan muka ko, sapa suruh potg aku.. xdapt pn nk ambik awal.. wahaha...

ashraf kata nk bwa pgi mana topi klndar tu? xbg org lain pakai ek? aku ckp lupa.. itu jer yg ada kat minda aku... ashraf ni mamat yg sllu pakai stoking tgn wrna putih n sunglasses. rambut pnjg jatuh ke dpn. kulit sawo mtg. sj nk igtkn yg mana 1.. hihi..

kna tulis nama, ic n sign.. dia tgok aku tulis, mgkin tau kot aku dh dwsa... haha.. sign aku jd mcm lain plak... so, buka paper yg dh sign, tiru bg sama... sb aku dh digtkn oleh krni secara xlgsung spya sign msti la sama. sb JPJ leceh sikit, perati btul2... nsb baik kedua2 sign aku hmpir sama, wlpn jrg sign tu aku bt... huhu..

aku ucap "tq" pd ashraf.. dia snyum n sdikit trkjut sb biasanya org ucap terima ksih dlm BM tp aku ucap dlm BI.. hehe, mcm r western sgt..

sampai khemah bg balik borg tu kat JPJ yg lain. then bg kat Kv jgk.

then lepak2 la kat loby.. ada adik tu, manis orgnya... xsombg.. duk borak2 la.. aku duk tgh antara cina. comel la ank cina tu.. dia pn baik, snyum jer.. bdk tu pndai, pggil 'kakak' pggil 'ce ce ni' pn pndai.. :-)

then bl cina2 ni balik, kak yg duk bwh, naik duduk kat krsi sblh ku.. ok jgk kakak ni wpn nmpk sombg muka dia.. bnyk jgk sembg dgn dia.. yg adik sblh ku pn aku bnyk berborak dgn dia.. :-)

aku balik sndiri, naik van... sb hilmi(adik) blum lg bt test jln raya.. mgkin lmbt lg..
ashraf yg bawa.. ok jgk mamat ni..



mula2 zaidi ada... (zaidi ni muka mcm cina.. putih, aku igtkn cina masa mula2 nmpk dia.. nmpk grg sb susah nk syum tp dia ok je, boleh gurau2.. tringt mcm aku dh tulis kat blog ni... cari la sndri.. rambut kemas. hensem la klu dia org cina... hihi...)

tp, dia kna hntar kuala kedah.. ksian dia.. mcm smlm jgk la.. smlm van KN wrna merah.. ksian jgk tgok muka dia yg dh sunggul. zaidi, kita xde jodoh la... hihi..

ashraf suka gile dia bla aku pggil dia abg.. haha.. sb aku xtau umo dia berapa... ada minah sblh tu duk bertengkar dgn dia.. kata dia muda lg, bru 21.. minah tu kata mgkin 31 kot... haha...

aku diam jer, mls nk masuk campur.. ala, pnggil abg n kak sb hormat la..

dia bkn org area aku rupanya sb dia xtau pn mana tu smpg Bukit tembaga... ke sj bt2 xtau? waka waka..

lps ucap trima kasih masa aku turun n tutp pintu van, dia hadiahkan snyumannya yg manis kat aku... manis tol snyumn dia.. hihi.. aku bls la..

haha, hari yg indah2 kat KV... :-)terima kasih..



igt nk ambik lesen krta plak la... tp, aku sibuk...

sblum.....

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!
slm.

dia msh igt aku..... hua hua hua...

mata memandang... diriku sudah tertawan... nyanyi lak.. huhu



mnja dgn my boy.. dia dh sihat ni blh la mnja2.. huhu.. i really apprecite ksabran dia... luv u...

aku kat rumh ni...
esok ada test...
hrap smunya ok... mcm td.. hopefully... :-)

Ahad, 25 Julai 2010

best kelas dr adrian hari ni... :-)

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!

salam...

apa khbar?

hari ni, igt xnk g kelas... tp, sayang giler nk tggl kelas dr adrian..


pic ni ambik kat fb dr adrian, halalkan yea... cantik la pic ni, dgn pokok yg sedg luruh ke daunnya?

best kelas dia... lgpn, klu aku xpg, xfhm la aku.. sb kelas dia kelas teknikal.. Corporate Web Design...

mmg betul la best kelas dia... :-) aku postkn hal ini kat Fb, n dr adrian pn like... wah, sukanya.. hihi :-)



dia puji idea aku baik sgt.. huhu... tq la.. tp, aku rasa biasa jer... mgkin kwn2 jer yg xckp pasal isu tu..

hri ni ok la plak, sikit sgt la aku xfhm bhasa english laju dr adrian.. hr ni kira aku fhm la apa yg dia nk cakap.. dh dapat tgkp mksud dia..



lain mcm mggu lps, bnyk xfhm n tercengang2... sb ada term yg aku xfhm...



pic ni ambik kat google image

mgkin sb pkra ni aku dh prnh lalui (prnh bt)mcm ni... bt website sndri.. tu la, pentingnya kita aktif, bnyk join itu ini.. bnyk ilmu yg kita dapat, kn? :-)

aku ni kata nk aktif sngt tu xde la... biasa2 jer... org tgok mcm x aktif pn... huhu

rgksan

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!

24- kerja..
aida cll, 7 pg. g turun ambik surt kat bilik dia. tdo blik sbb tdo 4 pg..
then xjga, pukul 9.30 bru jga. sdgkn aku kna masuk 9.30... gla la..
tp bt lmbt2... ngantuk beb.. iron bju dulu.. then bru g mandi.. dah tu pakai slendg xjd2 plak.. geram jgk.. mlm td try jd jer... mnta tlg miza la.. tq dik.

10.30 bru kuar..
smpai din call... campus bite..
g ambik kunci dgn dia, segan la jgk.. org tgok mcm couple...

11 bru buka kedai.. bt mcm biasa... p buang sampah, then trus ada customer...

tp, xramai org...

din angkut brg dgn ayie n sapa ntah bdk baru..

aku duk la dlm kdai... kemas2, sapu sampah n on9..

pukul 1.30 aku kuar. g solat. lps solat hntar kunci kat kdai photostat.
fendy msj sruh tggu kat bus stop..

kelas mcm biasa..

last, en hafidz ckp dia nmpk fb aku... pic rumah.. (nnt la ada msa aku upload pic)
"cantik rumah awak.. sy suka pokok2, rimbun, sejuk mata mmndang"
aku snyum je la.. xde idea nk ckp... huhu

dia tnya kg kat mana?
pokok sena

patut pn sy tgok mcm kwsn kat kedah ni...

dia tnya ada dusun buah x? aku ckp, ada...
dia ckp org tua2 dulu suka tnm.. zaman skrg ni jer org xsuka dh tnm2 ni.. young generation...

dia ckp dia ada rumh kt AS, lg 1 km smpai AS. duk tnm tp xtumbuh2... dia tnah kat tambh pokok sena tu subur... tanah kat rumh dia tnh bendg, xsubur..

dia kata kwsn pokok sena tu dlu org xnk pg sgt... msa 60-an la.. skrg ni dh mju, transit jer jln...

bizi yg xbizi

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!

salam...

apa khbr?

harap2 sihat la hendaknya... Alhamdu lillah... syukur.. :-) subhanallah... Allahu akhbar...

nk story sikit... aku ni yg bizi tp mcm xbizi... hihi... apa la nk jg dgn ank dara sorg ni... huhu...

sbnrnya, aku mmg patut bizi dgn tesisku.. tp, aku msih slmba lg... waka waka... nk sambung lg 1 sem ke cik noor hapisah? hahaha...

ui, xnk la.. bkn apa, kna byr sndri yuran univrsity... klu xkna byr, mmg aku dgn rela hatinya duk lg kat uum ni... sb zaman bljr la zaman yg plg best,mcm susah sikit nk jumpa org yg jht... tp, klu kat tmpat kerja, mmg bnyak.... tp, itu la khidupn yg sbnrnya...

itu jer alasan aku...

alasan nk cepat hbis bljr plak, nk kumpul hrta.. huhu..

td, masuk website Juskhai.. pergh, masuk plak entry cik satio dia tu..





rasa nk grab satu la satio ni... huhuhu, hrga rm 1700 tu! giler bapak mahal... kira2 duit aku xcukup la.. tu, bru kira2 jer, klu btul nk bli, aku akn fikir bnyk kali n bagi masak2.. ye la, mahal giler tu, beb... lbh baik aku mnabung...

tu la, skrg ni tgh cari hp la.. tgok entry lain yg khai bt, nok5800 XM pn ok...



ia lbh bgus dr iPhone dr Apple tu.. hrap brand jer lbh popular, sb tu mahal.. waka waka... hrga dia (nok5800 XM),boleh tahan.. RM1000-1100.. pergh, mahal giler... mana la aku mampu... bl la nk turun hrga brg2 mcm ni? aku dah deserve nk pakai ni... huahua... cepat la sspe cipta produk mcm ni bg bnyk2 sikit, senang aku nk grab... huhu...


waa..., nk hp, nk hp, nk hp!!!

haha, leh x bt prgai budak2? huhu... tp, yg xbestnya, bt tu boleh tp xde sape nk lyn... klu ada balak kaya, blh jgk perabihkn duit mak bapak dia, blh mcm tu? wahaha... xnk r, duit org, entah ikhlas ke x...


berbalik kpd topik entry ni yg bizi tp xbizi... aku sbnrnya kna bt proposal la.. tp, habuk pn tarak lg... waduh... dh la kne present proposal dah mggu dpn.. dead meat la...

bla dah buka tp xjumpa mula la aku nk hilg mood nk mcri lg... huahua... mana la pg smgt aku ni? sha,what's wrong with u?



aku siap g jln2.. lepak2...

erm, xnk buat thesis leh x?

mmg sje je r nk kna cepuk r dgn soaln mcm ni... hihi




ya ALLAH, apa la nk jadi dgn aku ni? smgt kurg la... ni nmpknya kena p mnuntut ilmu (join kelas) plak la ni gamaknya...

Khamis, 22 Julai 2010

tlg kerja

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!

salam.

mcm pelik jer tajuk ni... hihi.

kak ct call aku mlm td.. dia mnta tlg kerja dr 10-5 ptg... sbb xde staff.. sbnrnya, diorg ada buka booth, tu yg xcukup staff.. ayu plak, ada kelas... kira aku gnti ayu la..

xkisah la, org minta tlg, kn...


tp, aku lemah jgk hr ni... mls jer nk bgun sharp gi pukul 10.30... 10.18 bru aku bgun.. pukul 11 sampai..



masa sampai, ramai jgk org..
din n kak ct happy la sbb dpt tlg diorg...
zam balik n sapa aku.. happy n ada sstu je nmpk kat muka dia bl tgok aku... ala, jgn risau la, rhsia ko aku xkn ckp kat kak ct la... aku ni baik la orgnya.. waka waka...


blh tahn la ramai customer... aku rsa mengah la jgk, sb dh lama xkerja.. huhu..

tp, ada jgk msa sengang.. blh rehat jap.. wink2... hakhak..


hr ni aku bt mug... dlu2 pernh ke x bt... tp, aku msih igt mcmna nk bt.. huhu..


hr ni, ada dua org aku ambik shoot utk passport... sbnrnya, tiga.. tp, mula2 tu aku dh agak trlupa dgn kmra tu.. xpndai nk on n pelik rasa gelap...

masa senggang, aku belek balik kmra tu.. oo, baru aku igt din ajar aku sem lps, kat dpn tu mmg la gelap, xmcm kmra digital yg blh tgok mllui skrin tu.. hihi. kna tgok kat cermin tu... hihi...

zam ada rungut nk ambik staff.. aku ckp, hr ni aku tlg ja... sb sbuk..
kak ct tambah, klu la aku xde hr ni, xtau la mcm na... sb mmg ramai customer hr ni.. nk pulgkn bju kot (blazer)la, nk ambik pic yg dh cuci la, nk cuci gmbr, nk shoot la, bt mug la...

zam ada tnya aku, ada x kwn yg nk kerja? aku ckp, ada tp kelas dia pg-mlm... jwpnku tu bt diorg gelak jer... pndai aku bt lawak... hihi

aku tambah, awal sem ni kaya lg... hujg sem ni ramai la yg nk cri krja.. huhu...
aku cdgkn dia bt memo vacancy... n he agree it.. :-)



td, masa aku xtau mcmna nk take a photo, kak ct surh aku pgg ank dia n bwa g jln2..so, aku pn bawa la.. ckp2 dgn baby.. ramai yg tgok aku n syum..:-) ye la, mak muda. soooo sweeett! hahaha...



ada mak zam dtg, dia mcm prejudis je dgn org lain.. ye la, dia duk kl, biasa berhati2... tp, kat sni kedah la mak cik.. masih ramai org yg baik ht.. :-)

bpak zam, ok plak... tp, mcm indon skit.. huhu.. jawa kot..

adik zam, shali, 10 thun, ok... asyik nk usik aku jer... mnja dgn aku plak.. aku aggap dia mcm ank sdraku je, Adam. dia asyik berkepit dgn aleesa damia je.. huhu... baik plak lisha dgn pk su dia.. diam je, xngis, bwa g jln2 dgn krta sorg..

(kan ke best klu aku ada hp kmra.. blh snap pic.. hihi.. igt nk grab la satu..)


masa nk balik, kak ct sruh tulis dlm buku... tp, aku sdn la.. kata pn tlg... klu xbyr pn xpe.. aku ikhlas... tp, msa aku nk balik dh, dipggil.. igtkn nk mnta tlg pape la.. rrpanya, dia nk byr terus.. dr RM 15.. huray!!! huhu



then kak ct ckp, klu nk mnta tlg lg, blh x dia nk call aku? aku ckp blh jer.. dia pesan jgk klu aku sibuk, bgtau sibuk.. baik boss...


ikutkn ht, mmg aku nk kerja... tp mbak, kerjanya banyak sih... satu pn xbt lg.. hihi.. mlm ni plak, xde feels nk bt kerja.. apa dah jd...

hari yang jumpa ramai org... hihi, perlu ke?

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!


salam.

apa khbr?

hrap sihat la k...

mlm smlm tdo lmbt, pukul 4 pg klu xsilap... duk cri bhn... carinya sikit, main2 jer lebih... isk2, apa la yg nk jd dgn aku ni... huhu

mlm smlm, duk msj dgn kamal tp dia mcm bzi jer... mls nk kcu.. then msj Ipin, dia pn sama...




dgn wan pn sampai pukul 12 mcm tu, dia tdo.. aku pn mls nk kcu dia lg... biasa la org ngantuk msj mcmna, mmg xfhm la.. entah pape nnt dia tulis.. hihi


yg best nya msj dgn adik agktku, ijam... comel jer teringat muka ijam.. sampai pukul dua pg duk bermsj dgn dia..

dia ckp dia tau kdai afnan, dia sllu jgk p makn kat sana.. katanya, ikan siakap masak merahnya, sedap.. tp, xleh mkn sllu sb mahal... biasa la kan, kedai mcm tu... nnt, klu ada rzki, dapat la korg tatap pic Sha Sha Corner, k.. tmptnya kat Simpang Empat @ lima, parit buntar, perak, malaysia..(stlah aku minta pic kedai dr hp afnan).. skrg ni afnan xde, balik Thai sbb abah dia sakit, 50-50 jer... skrg ni xtau la mcm na.. sb nk msj pn, dia off sim.. klu dia on pn, mau RM3 skeping msj.
so, lmbt sikit la nk blh upload pic..

masa aku nk tdo, suruh my bf tlg kejutkan subuh.. alih2, aku xsedar... sedar2 pukul 7.. tgok hp, la, ada 3 miscalled dari dia.. isk3, aku terlupa nk free dari silent... huhu.. sungguh, x igt...

lps tu, terus tdo... then bl bgun ada lg 4 miscalled... trmasuk ipin...alahai, ksian kat ko... sb aku dh bnyk kali xjwb pggiln ko.. bkn rzki ko la tu.. hahaha..

then, bgun... buka laptop dulu, cek msj kwnku kat fb sb nk p dgn dia jmpa lecturer... xde dia reply pn... xpe la, p sndri jer...
then, mndi.. iron bju... nk pakai bju mana ek? mls la nk pakai formal.. tp, lecturerku tu skema sikit, kna pakai elok2 la... xkn la 1st meeting pn nk tunjuk kpla dh? huhu..

p lab dlu.., nk print jurnal.. mlm td, Dr suruh bw jurnal.. hujn lebat beb.. so, aku pakai bju bby t, kadigan,n track suit... mklum la hujan... tu pn, kira ok lg sb aku match wrna... cantik la... hahaha, perasan...

dh siap print, aku p bli mkn... miza n tasha lalu.. eh, cntik je (mksud aku nmpk formal ja) bju tasha.. dua2 pakai purple.. ada presentation ke? so, aku pn bercadang la nk pakai bju yg aku pakai jer ni...

sampai kat bilik, mam.. tgh mam, dh azan... nk jumpa Dr pukul 2... solat pn blum.. then, bergegas utk solat.. kat toilet, aku trfikir, xelok la bju merah ni.. so, nk tukar pakai bju purple.. tp, tudg xleh pakai tudg putih sb tgok luas bju ni.. kang ada tygn free... hihi...

so, lps solat, trus bersiap... alamak, lambat la pulak tudng ni nk siap iron..
kalang kabut bersiap, sb brpa minit lg nk pukul 2 dh... dh siap, aku nk kuar... tgok seluar.. alamak, kna tukar.. pakai sluar track duk bilik... aduh.. pakai slack...

trun g cari bilik Atik.. rumet dia yg bg proposal aida.. ok la.. tggu kat bwh, krta aida xde.. tggu dulu kat tgga sambil pakai cadigan.. sb bju ni singkat sikit.. segan r.. ada la dlm 5 minit..

kmi berpecah.. dia g jumpa dr hasan, aku p jumpa dr fezah.. masuk office, bilik dia tutup.. krni pn ada sorg jer.. sape ntah, aku xnmpak sb ada org duk tnya pasal siapa yg ajar subjek Sejarah Islam.. mula2 ok lg dia ckp, dh lma2 tu, nk mrh2 plak.. nk tau sape yg ajar, p la fakulti FSKP, ni FKBM la pak cik oii.. aku duk kat meja balkoni jer.. tggu la dlu, bair pak cik ni hbis urusn dia dulu..

aku selak2 jurnal yg aku bwa.. alamak, aku xbca lg.. mmpus la aku klu Dr tnya aku... n kpla aku mmg blur + blank.. atoi... knpa la xde idea plak ni..

x lama kmdn, dr fezah pn masuk office, n tgok aku.. dia ajak aku ke bilik dia.. cam jgk la muka aku..

msuk bncang2 la.. nsb baik la dia xmrh aku.. huhu... dia bg cdgn... bgus cdgn tu..

tq Dr..


then, aida n yoga mai.. kmi bincg psal mini kolokium plak... nsb baik la aku ada msa diorg bincg, sbb tarikh tu aku ada hal yg sgt penting... so, tukar ke tarikh yg lain..

then, masa balik, jumpa dgn dr syd.. dia kata dia nk kna ajar artis... uum kna ambik diorg, klu x, uitm yg ambik... dr hsan slku ketua unit corporat comm, xstju jgk...tp, apa nk bt dh NC surh, bt je la.. ada la tu, kbaikannya.. msti NC pn dh fikir...

dr syd pn ada ckp yg dia nk bg talk kat staff SUK penang... klu suk penang sapa lagi yg aku kn igt, kn? dia la... so, aku igt nk msj dia la...

balik, g mall nk ambik duit.. dh kering ni.. huhu... then kat mall ada expo.. so, msuk la dlm expo tu jgk, tgok2 pe yg diorg jual... aida nk bli slipar jepun.. aku? nk bli bju tp aida mcm nk rushing jer.. so, mls la nk belek2..





masa aku lalu tu, ada org pggil namaku.. la, din dgn roslina rupanya...

"amboi, jln2 nmpk.. xmau mai reja ka?" tegursn yg berunsur sinis... haha...

bkn aku xmau tp aku tnya kat fb, zam xbls pn.. bkn aku jer, org lain pn dia xbalas jgk.. huhu

so, aku segan la..

din kata pi tnya sndri kat zam.. zam duk kat PKP, duk on9..

aida bisik kpdku " tesis pn xsiap lg, nk krja pa..."
ayat tu mgingtkn aku spya xhnyut dr nk cri duit pnya pasal....




kmi ronda2 cri kasut jepun yg aida nk dlu..

then, dh siap dia bli, aku nk cari zam.. ikut ht mmg la mls. tp, nnt pe plak kata depa bl din crta dia nmpak aku.. lgpn, dia prnh bg aku mkn.. (periuk nasi aku) so, aku pn ajak aida p.. then, nmpk zam dh brlalu dgn laptop dia, laju giler jln.. aku pggil tp dia xdgr.. so, aku ikut dia la.. tp, xla ikut sgt, masuk jgk kedai2..

then dia p kat booth.. din pn ada.. sedap la plak dia pnggil aku, kak sha.. hihi... dia tnya psl Wja Diri, join ke x? aku pn hairan, xkn nk bt sama2 kot? xprnh aku dgr lg la.. huhu.

tp, aku ckp, " xpe, nnt akak tnya bdk2 ni.."
then din tnya, Hanafi kn?
aku jwb, Malaysia.. muka dh yg td ceria, jd muram...
dia kata ramai bdk malaysia..
aku jwab, biasa la kat sni.. hanafi kan mcm illegal kat sni..

then, zam nyampuk, "tek kwan do xde ke?"
"xde la.." jwabku. hahaha..semua ketawa..

apsal aku rasa zam ni tnya soaln yg dia dh tau psl master aku? huhu...
lastly, aku dapat tau yg dia pernh suka kat aida... patut pn.. dia pn ckp, diorg xprnh tegur smpai la hr ni..

then, ajak aida tgok ank kak CT... masuk, bg slm... ada ayu yg shomel tu.. lg cantik berbju kurg hijau... "kami mai nk tgok anak"
tnya kak ct, mana anak.. xde sapa nk jga. dia bwa kat kedai.. anak tdo.. comel btul ank dia.. kecik2 dh comel.. zam, kata bapak dia pn hensem.. aida bgkng, katanya mewarisi muka kak CT.. xtau la, aku xnmpk muka sapa2.. nmpk comel jer.. hihi...






rerupanya, aida knl jgk dgn kak CT.. sembg psal pregnancy.. knpa tba2 aku rasa mcm dh dewasa? hahaha...

then, balik sggh office MISC.. nk ambik stiker.. pngtua sj jer xnk bg lps stiker... nk suruh jmpa dia la tu..

kat bilik, jumpa miza jr, miza, ct, bdk2 paras..
masa perjlnn ke mall td, lmbai kat ana n apa ntah nama bdk yg kras2 sikit, yg bru turn dr bas.. masa nk balik, nmpak asma (xrumet) dgn llki...

msj dgn org suk penang...


20 plus something, ramai jgk org yg aku jmpa hr ni....

Selasa, 20 Julai 2010

xlarat...

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!

salam...
apa khbar?

aku xlarat hari ni... mlm td rasa berangin bdn.. bla bgun, bdn jd lemah...
plus, aku puasa hari ni... td pn aku xsedar lgsung ada 3 pggiln telefon.. sdgkn hp sblah ak jer.. mmg aku salit n nk recover la tu... tu yg jd mcm tu..
ikut hati, dh mls nk puasa hr ni... ttpi, mmandangkan esok aku nk g jumpa pnsyrah, jd aku puasa la dulu hr ni... esok, xpuasa la...


aku curik pic ni kat google...

erm, xbest bl puasa jd mcm ni... xlarat jer... plus aku kna siapkan proposal... itu xde mslh sgt... yg probnya, tajuk pn xjumpa lg... sigh... :-(...



kredit utk google.k..


ya ALLAH, bantu la hmba-Mu ini...

Ahad, 18 Julai 2010

apa tajuk tesisku?

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!


ini adalah pic aku bersama kwn2 sekelas... ada bbrapa kerat yg xde sb ada hal msg2.. gmbr ni diambil masa hujg sem dua... best.


tesis?
sstu yg mmeningkan...
atoi, tajuk pn aku msih blur2...
dh tu, aku xbuat plak...

wah, sgt bagus la tu... waka waka... huhu..

atoi, bl la nk rajin ni... sbnrnya hr ni aku kna jmpa pnyeliaku, en khairi
tp, aku xp pn sbb pnyeliaku no 1, bru balik dr melborne, australia, dia kata lepas hr ni.. atoi... aku pn msih blur nk wat tajuk pe...
isk2, teruk ni... apa la aku ni... hihi

so, aku kena la bt dulu, baru la tau ok ke x, kn? bru tau susah ke sng... baru tau kemampuanku...

Jumaat, 16 Julai 2010

minggu pertama, mcm2 hal yg kurg best

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!

salam..
apa khbr?

rasa mcm lama xtulis kat sni, sdgkn bru je dua hri xtulis... mksud aku lama xtulis tu adalh krna aku rasa aku nk mnulis sstu yg besar n ada value...
tp, ksibukn melanda...

esok, dh mula present.. (blum cari cth)
lusa dh kna tunjuk proposal thesis... (xwt pape lg...waaa!)

aku nk cerita mcm2 pristiwa yg brlku yg aku rasa best utk dikgsi bersama, tp masa sgt mncemburui aku...

so, apa kata aku listkan jer... smoga korg rasa hepi sikit, k.. hehe
1. cri bhn xjmpa... wpln dlm lib... rs buku dh btul tp xjumpa.. tension jer...
2. jmpa my housemate... kat lib.. mmg rndu korg... yg bestnya jumpa...
yg plg best, berita ttg xpyh byr sewa rumah lg... yahoo!!! bebas dr tggungan... :-)

lain kali la aku sambung plak. bzi la.. hihi

Rabu, 14 Julai 2010

Lelaki Dah Kahwin Tapi Suka Mengaku Bujang

 Di bawah ini adalah chat dengan kawan yang sangat lama. Kenal dia dari famili angkat di Klang, Selangor pada tahun 2007. Tapi menyakitkan bila tahu dia tipu aku bertahun-tahun. Baru bebaru ini sahaja aku tahu kisah sebenarnya.

Up date: Aku berjumpa dengannya pada tahun 2013. Setelah 6 tahun kenal.


Lelaki memang macam tu, dah kahwin pun cakap bujang. Saja nak test market. Kalau mengaku dah berkahwin, memang la aku tak layan. Malaslah nak kacau rumah tangga orang. Hii, geram jer kena tipu.

Wednesday, 14 July, 2010
10:21

Me: iiii  salam

khairul : salam. kembali.. apa khabo? dah abis ke study

Me: baik. Belum.

khairul: lama menyepi.

Me: malas nak kacau laki orang 

khairul: ala.. berkawan pada sape2 pn xpe..suami ada masanya dan kawan pun ada masanya 10:31

Me: tapi u tipu. itu yang menyakitkan. cakap tak kahwin lagi, padahal, anak dah tiga

khairul: dah la. sekarang semua dah clear, kan? jadi kalau saya teruskan cita-cita nak kawin dengan u pastinya u akan derita tp ni lah hikmah di sebaliknya

Me erk!!! apa

dia pernah ada niat nak kahwin dengan aku ke? entah la, aku lupa la. yang aku igt, aku anggap dia kawan jer, tempat dia luahkan masalah boya dia tu dan tempat aku tanya soalan yang aku tak tau mengenai kehidupan ni, macam apa kelebihan buat master dan macamana cara org buat agreement sewa rumah. itu jer.



Er, memang dia pernah kata rindukan aku. Dan dia pernah kata kenapa dia rindukan aku. Seperti dia nak kahwin dengan aku.

Erk, kenapa aku boleh lupa part ni?

not in mood...

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!

now, i not in mood.. bcoz of period.. waa, xsukanya... asyik nk mrh n sensitif jer...dgn my bf pn marah, dgn org skliling la yg mggu aku... hihi, kejam tol... tp, x la smua...

last night, i was chat with my old frenz.. so, like check it..

Wednesday, 14 July, 2010

jamal faiza



awk bz ke? 00:56




x la 01:00

bru on email 01:00

lmbt sikit loading 01:01



Me

jamal faiza
xpe lq 01:03

la 01:03

kalo awk bz 01:03

xpe 01:03




bizi pe? 01:04



Me

jamal faiza
xla 01:04

sya tkt awk je y bz 01:04

sya ok je 01:04

npe xtdo ag? 01:05




dh nk tdo la ni 01:05

check email jap 01:05



Me

jamal faiza
ok 01:06

pg la tdo 01:06

sya lmbat ag kot 01:06

huhu 01:06








ikut suka la org nk tdo bila pn... sibuk je 01:06



Me

jamal faiza
ok fine 01:07








finest slim center.... hahha 01:08



Me

jamal faiza
whatever 01:08




01:08

01:09

sorry 01:16



Me

jamal faiza
for what? 01:17




4 everything 01:18

4 my mad... 01:18

4 my pe' el 01:18



Me

jamal faiza
it's ok 01:18




tp, rsa brslh plak... 01:26



Me

jamal faiza
erm.. 01:27

xde pape lah 01:27

awk ad web cam x? 01:28

huhu 01:28




mls nk on... 01:28



Me

jamal faiza
erm... 01:28

kejap pn mlas gak? 01:28




mls nk pakai tudg mlm2 ni 01:30

eh, tlupa plak... 01:30



Me

jamal faiza
ltak ke towel ats kpala 01:30

hahaha 01:30




sy on9 gn email jer... 01:30



Me

jamal faiza
erm.. 01:30




xde aplikasi tu 01:30



Me

jamal faiza
yela 01:30

ade je alasan kan 01:30

huhu 01:30




xpcya sudah... 01:31



Me

jamal faiza
tp kalo nk on ym bole je kan 01:31

huhu 01:31




xde software... 01:32

dh la... 01:32

u ni igtkn baik.. 01:33

tp... 01:33



Me

jamal faiza
ok fine 01:33

kate la nk kate ape pn 01:33

i2 hak awk kan 01:33




muka jer nmpk baik 01:34



Me

jamal faiza
lntak la nak ckap ape pn 01:35

asenye sya xde ckap salah 01:35

kna jgk kan 01:35

so ikt awk la 01:35




xslh ke ajr bt pkra yg bt dosa? 01:38



Me

jamal faiza
o... 01:38

buat bnda bdosa erk 01:38

ape y sya ajar? 01:39




mls nk pakai tudg mlm2 ni01:30
eh, tlupa plak...01:30



Mejamal faiza



ltak ke towel ats kpala01:30
hahaha01:30






01:40



Me

jamal faiza
ok 01:41

ikt awk la 01:41




once again 01:46



Me

jamal faiza
erm........ 01:47




sorry 01:47



Me

jamal faiza
xde pape lah 01:47




ntah npe la sensitif sgt 01:51

semggu ni 01:51



Me

jamal faiza
ade la y xkna 2 01:51

xpn awk ngah ct 01:52

huhu 01:52




ye kot... 01:52

mood xde 01:52

cepat nk mrah 01:52



Me

jamal faiza
hahaha 01:53

da thu period 01:53

mmg la cpat mrah 01:54

huhu 01:54




biasanya xmcm ni... kdg2 sgt jer... 01:54



Me

jamal faiza
erm... 01:55

ade la 2 y xkna 01:55

tup2 sya y kna mrah 01:55

hoho 01:55




pdan muka... rezeki la tu kna mrh... 01:56



Me

jamal faiza
bnyk la rezeki 01:56

i2 bala namanya 01:56

huhu 01:56




01:56



Me

jamal faiza
ha gelak kuat2 01:57




01:58

tunjuk gigi plak 01:58



Me

jamal faiza
lpas nie biar ggr gg 2 01:59

hahaha 01:59

biar xde gg 01:59




02:00

02:00



Me

jamal faiza
ha nngs kuat2 02:01

biar makcik sbelah dgr 02:01

hahahhaa 02:01




02:01



Me

jamal faiza
hahaha 02:01

dak 2 marah 02:01

huhu 02:01




02:02



Me

jamal faiza
da la 2 02:02

02:02




xmrh pn 02:02



Me

jamal faiza
02:02




02:02



Me

jamal faiza
02:02




02:03



Me

jamal faiza
02:03

02:03

02:03




erk!!! dh2... jgn nk merapu 02:03



Me

jamal faiza
erm... 02:04

xcakap pape pn 02:04




mmg la... 02:04

komunikasi bkn smta2 komunikasi lisan... 02:04

ada non verbal comm 02:04



Me

jamal faiza
alah 02:04

bkan kan pn 02:04

huhu 02:04




bkn kan pn? 02:05

xfhm 02:05



Me

jamal faiza
bkan kna pn 02:05

huhu 02:05




mmg la... 02:05

apa itu yg blh disabit sexual harrasment? 02:05



Me

jamal faiza
ke s2 plak dia 02:06

jauh tol imaginasi 02:06

ghuhu 02:06




tau xpe 02:06



Me

jamal faiza
imaginasi awk 2 jauh sngt 02:07

sya xde pape pn 02:07

huhu 02:07




bkn imaginasi la... 02:07

itu namanya pemahamn brdasarkn smiley 02:07



Me

jamal faiza
pas 2 ape? 02:07




non verbal comm 02:07

dh la 02:07

tamatkan d sni jer 02:08

kang xpsal2 kena mrah lg 02:08



Me

jamal faiza
hahahaha 02:08

pg la tdo 02:08

tdo x ikt masa 02:08

sbb 2 hormon x stabil 02:09

pompuan nie hormon mdah tgnggu 02:09

so kna jg la msa trdo 02:09




pandai je klu nk mrpu tu... 02:09



Me

jamal faiza
cba la bca bku tntg korg 02:11

sya bca 02:11

bkan merapu 02:11




ye ke? ye la... 02:11

btul la tu... 02:11

klu kurg tdo mmg la akn ggu sistem bdn 02:11



Me

jamal faiza
thu pn 02:12

sbb 2 mdah marah 02:12

hahahha 02:12

awk la 02:12

sya x kot 02:12

iok je 02:12




whatever 02:12

ngantuk la 02:13



Me

jamal faiza
pg la tdo 02:14

ke nak sya dodoikan 02:14

hahahah 02:14




xpyh la... suara sumbg 02:14

dr ngantuk nk tdo, trus xjd nk tdo 02:14

sb nyampah sgt2 02:14

hahaha 02:14

02:14



Me

jamal faiza
ok fine 02:15




perangai... 02:15

knpa prgai mcm tu? 02:15



Me

jamal faiza
cam ape? 02:15




dh la, mls nk komen 02:16



Me

jamal faiza
huhu 02:16

awk da ngntk 2 02:16

sbb 2 ckap pn da x btl 02:16

hahahaha 02:16




prgai truk 02:16

k la 02:17

nk tdo 02:17



Me

jamal faiza
awk 02:17

kalo sya ckap nak dodoi pn 02:17




pe? 02:17



Me

jamal faiza
xkan pn 02:17




pe? 02:17

xfhm 02:17



Me

jamal faiza
awk jauh n xkn smpai sne 02:17




brangan je lbh u ni 02:17



Me

jamal faiza
brangan ape plak 02:17

xde brangan nye 02:18

huhu 02:18

ssh la ckap ngan org master nie 02:18

ilmu dia tnggi sngt 02:18




mana ada master 02:18



Me

jamal faiza
aik 02:18

bkan awk ngah ambk master ke 02:18




ye ke? 02:18

hahha 02:18

blum dpt la 02:18

tgh bljr 02:19

02:19



Me

jamal faiza
same la 2 02:19

otak dia fkr jauh sngt 02:19




02:19



Me

jamal faiza
xsmpat nk kjar 02:19

n ska tafsir bnda y salah 02:19

hahahha 02:19




mstila pndg ke hdpn 02:19

bkn slh tp nmpk smua apa yg ada 02:20

hahaha 02:20



Me

jamal faiza
nmpak apenye 02:20

xkn la joke ngan y btl xleh nk beza 02:20

sya ckap lain 02:20

awk tfsir lain 02:20

kalo cam nie la 02:20

erm... 02:20

xthu na ckap 02:20




nk kutuk org la tu 02:21

ok la... 02:21



Me

jamal faiza
xde la 02:21

sya x kutuk pn 02:21




i wont cntct u anymore! 02:21



Me

jamal faiza
xska kutuk org nie 02:21

agpn ilmu sya ngan awk 02:21




tq 4 evrythung 02:21



Me

jamal faiza
jauh awk lbh bnyk ilmu 02:21




02:21



Me

jamal faiza
tp awk ska mhukum org 02:22

x baik cam 2 02:22

awk mbuatkn ssiapa je b'ada dlam keadaan tperangkap 02:22

xbole la cam 2 02:22

tgk 02:22




ye la tu 02:22



Me

jamal faiza
mrjuk 02:22




sorry 02:23

sorry 02:23

sorry 02:23

sorry 02:23

sorry 02:23



Me

jamal faiza
sya ok je 02:23




sorry 02:23

sorry 02:23

sorryc 02:23

v 02:23



Me

jamal faiza
blh ag nk lwan 02:23

tp cam mane kalo org lain 02:23




apa? 02:23



Me

jamal faiza
sya x pnh ase tperangkap pn ngan awk 02:24

sya tgk je awk nk ckap ape 02:24

kumpul 02:24

n serang blik 02:24

hahahaha 02:24




ye la 02:24



Me

jamal faiza
mrajuk la 2 02:25

cam dak kecik 02:25

02:25




do u care 02:25

just ignore it la 02:25



Me

jamal faiza
erm... 02:26

pg la tdo 02:26

td ckap na tdo 02:26

da ngntk kan 02:26




do i care, nk tdo ke x? 02:26

xngatuk dah 02:26



Me

jamal faiza
tgk 02:26

mrah 02:26

awk nie 02:26

cpat sngt mrah 02:26




biarla... 02:27



Me

jamal faiza
xelk la cam 2 02:27




02:29



Me

jamal faiza
ape? 02:30




nothing 02:30

02:31



Me

jamal faiza
muah 02:32

hahaha 02:32




02:33



Me

jamal faiza
02:33




02:35



Me

jamal faiza
muahmuah 02:35

hahaha 02:35




02:36



Me

jamal faiza
erm.. 02:36




02:36



Me

jamal faiza
jap nak mkan 02:36

alhamdulillah 02:46

siap da mkan 02:46

wat pe nie? 02:46




jap 02:48



Me

jamal faiza
erm.......... 02:51




k 02:52

nape? 02:53

lwtnya mkn? 02:53

mkn ubt ke? 02:53



Me

jamal faiza
xla 02:53

mkan rti cnai 02:53

lpar 02:53

hehehe 02:53

Selasa, 13 Julai 2010

serangg....

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!

mlm td, aku tdo lambat...

pukul 4..

bljr software bru bgku... OneNote... utk kelas Dr Adrian... best jgk application dia... mudah..



tp, aku kna bnyak bljr lg.. explore2...

superb la! :-)



duk kat uum ni bt aku rndukan seseorg... tu la org kata, duk dpn mata, xrndu... bl dh xde bru la rndu... rasa mcm nk sruh dia dtg balik jer...

ke aku nk kna cari couple lain? erm, sape la yg nk kat aku, kn? mamat yg suka aku pn, dh sah declare dgn org yg minat dia... siap bg something lg... so, sah2 la aku dh xde kat hati dia.. wahaha...

k la, aku nk kne brsiap sb nk jumpa afnan nnt kat lib.. takut bas lmbt jer, ksian plak kat dia...
lps tu, kmi nk p changlun.. aku yg ajak dia... sb sb aku xbli brg lg. bru masuk sem, tp brg2 xcukup... pencil box aku dh hilg... mcm2 ada dlm tu, beb..bantal merah aku pn hilg...



ni bantal hijau daa... hihi

aduh... tp, aku redha sb mgkin aku xkluarkn zakat...

Bercampur Baur Perasaan Ini

anything can happen. that why life is wonderful. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!

Perut kepedihan.

Oh baru sedar.makan dah tak ikut time.hahahaha..kurus la gini gak..tak tau kenapa enzim2 dlm mulut payah nak mngunyah beberapa ari ni..nak kata bercinta, pakwe pun xdak. bercinta apenye. apekah kerana merindui masakan ibu?


Hangpa dok bangga2kan Australia ni dah kenapa? Dok banding2 parlimen depa dengan kita kenapa? Pi dok Australia sana la kalau tau nak kutuk ja.

Kita sibuk mencari yang lain, sebab itulah kita tak jumpa yang sebenarnya.

Allah hadiahkan Quran dan Nabi-Nya untuk kita ikut. Sedang kita pula sibuk mencari yang selain daripada itu. Kita mencari, mengkaji dan mengagumi ideologi-ideologi manusia.

Pemikiran-pemikiran Barat, kita sanjung tinggi. Gaya hidup manusia yang bukan gaya kita, kita julang jadikan pakaian harian kita.

Moga difahami apa yang cuba disampaikan di sini. Teguran ini, untuk aku dan kau. Kita, dalam bahaya. Sesat dalam hidayah.


Kalau korang nak tahu, aku ni simple saja orangnya. Kalau  aku dah benci tu memang aku benci. Kalau aku suka, aku happy. Kalau aku sedih, aku mendiamkan diri. Kalau aku marah, aku memang marah. Kalau aku sayang, memang aku sayang dari dulu hingga kini. Itu la aku. Tiada yg sempurna melainkan sempurna.


Kehidupan penuh dengan liku-liku Banyak cabang kita itulah pergi dalam kehidupan. Tak kira la baik atau tidak baik. Hanya diri sendiri yang menentukan mana yang baik, mana yang tidak baik atau buruk. Renung-renungkanlah
dan selamat beramal. Okay. Hehe~

Macam-macam yang berlaku dalam hidupku seminggu dua ini. Perasaan bercampur baur.

Ya, aku sedih. Aku menangis. Aku gembira. Aku tertawa. Aku bahagia. Aku derita. Tapi, aku pandang dari sudut yang menggembirakan.. hidup bukan  lama untuk dipersiakan, beb.
 yang penting aku enjoy my life :-)

Jumaat, 9 Julai 2010

line laju

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!

salam..

best giler bl kat kolej dapat wireless, yei... bestnya....

aku bru sampai jer... tumpg bilik miza n ct... sbb aku ... hehe, nnt aku sambung crita...

chow...

Selasa, 6 Julai 2010

Sakit Menyerang di Kala Asyik Memasak

Hari ni yang indah ini, aku masak di dapur ayah bonda yang damai serta tenang. Tetiba masa tengah masak, aku jatuh sakit. Namun, aku kuatkan hati untuk siapkan jugak hidangan (meal) untuk santapan tengahari kami anak beranak.

Walaupun hari ni aku sedang bergelut dengan kesakitan tetapi memang aku masak lain daripada resipi keluargaku. Aku buat makanan yang aku belajar dari kawan, permainan (games)masak-memasak masakan dan carian resipi di internet. Hasilnya, memang sedap.. Yummy! Superb. Huhu, puji diri sendiri pulak. Hehe.


Apa yang aku masak? Jeng, jeng, jeng. Hihi~ Adalah masak biasa-biasa jer. Aku masak Western, Eastern dan Chinese. (Pandai tak aku? Boleh tak berhenti perasan)

Nak cerita pasal sakit pulak. Aku sakit apa? Teruk ke?

Aku demam.. (Alah, demam je. Hello, dengar la dulu cerita aku.. Lepas tu, nak komen apa-apa, sila isi form, ok).

Masa mndi pun dah rasa tak larat sangat. Lepas mandi, aku baring (sebab tak larat, takkan nak pi menoreh getah pulak kot? Haha~) tapi lapar plak. Ingat nak turun makan, sebab dah lewat. Perut masih kosong. Breakfast pun aku skip pagi tadi.

Selalu jer aku skip breakfast. Bukan on diet tapi kadang-kadang tu tak de selera nak makan pagi-pagi. Selalunya aku minum air masak satu atau setengah gelas. Orang kata bila perut kita masih kosong terutamanya waktu pagi, elok sangat kita minum air masak, untuk cuci usus dan menyegarkan badan, jugak awet muda. Cubalah.

Ok, berbalik kepada cerita di atas, waktu tu jam sudah menunjukkan pukul 2 lebih. Masa nak turun makan tu, aku rasa nak termuntah pulak.

So, aku rehat kat luar, kira macam beranda la kat rumah orang tuaku. Senang sikit nak baring dan muntah bila rasa nak muntah. Tak payah nak duk jauh-jauh dan jalan jauh-jauh. Lagipun, ada sofa kat situ. Boleh la aku baring.

Lama jugak la kat situ, aku tertidur. Apabila aku tersedar dari tidur, bangun, badan sudah terasa ok. Aku memang lapar giler waktu ni, tadi memang dah lapar tapi terbantut niatku untuk makan dek kerana rasa nak muntah.

Biasanya aku kalau sakit dan rasa nak muntah, aku tak kan makan waima makan ubat pun. Sebab sakitku akan sembuh lepas muntah. Kalau aku makan, lagi la sakit sebab nak keluarkan isi dalam perut semula dan membazir je ubat yang ditelan.

Aku lebih rela muntah keluar air liur je walaupun dah sampai keluar air warna hijau. Aku tak kisah sebab aku tau lepas tu aku akan sihat. Tapi kalau aku makan sebelum aku muntah, aku akan lambat sembuh. So, nak pilih yang mana? Aku rela tahan lapar demi kesihatanku.

Masa makan, aku berpeluh dengan banyaknya. Peluh giler-giler dah. Alhamdu lillah, aku dah kebah dan sihat kembali. Dah tak lemah lagi badanku ini. Lagipun, aku dihidangkan dengan masakan yang lazat lagi berzat.

Eh, sape ek yang masak meal yang sedap hari ni? Erm, buat-buat lupa plak, boleh tak? Aku la yang masak tadi.Haha~ Poyo jer.

Hari ni ku rasakan lama jer nak beransur malam. Kenapa plak? Sebab aku dah lalui fasa sakit, tidur dan sihat tadi. Ooo, patut pun. TQ ya ALLAH :-)


Tips: 1. Kalau korang nak pikat hati isi rumah, silalah pelbagaikan masakan yang dihidangkan.

2. Hati dan semangat mau kuat lo.. Baru la segala cabaran hidup senang diatasi. Jia you!


Jumaat, 2 Julai 2010

Hate and Nervous


I hate a liar!

Dont want tell many more bcoz i dnt want make me lost my good mood.. enough for half day i in bad mood.


I am nervous because i just get message from my friend, Saw Teck Chew, we have class already by tommorow! Wargh, student resident not open yet! And i not ready go back to campus.

After thinking, i want go to campus with Saw n his MyVi. Hihi. I'm fortunately my friend is not stingy n brkira. Wanna ask he to fecth me at Shahab Perdana, Alor Setar. TQ Saw, i very appreciate.. I think about to buy he something meal at Radix Fried Chicken (RFC). Tak pernah cuba lagi. Teringin.

Hope everything is ok..

My mum asked me to ask Saw to go my home to kenal2 dgn my parent but i already shame because don't want la menyusahkan dia. Dah la dia tumpangkan aku pun dah banyak berterima kasih.

TQ Saw.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...