Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai, 2010

refreshment...

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!

salam..

tq to ct n anis...

we all hang out together n make a refreshment! :-)

tq to miza bcoz borrow me a sport shoes..


for innitial idea want to cycling.. but sport complex close today.. but we go n make sure it close or not...

it close.. so, walking a half of track n go to road, beside the Pahlawan statue..then went to jalan dewan MAS, but turn right beside the Go-cart.

we want back to hostel but when saw people kayaking @guthrie tasik, we excited to kayak too! furthermore we just a second talk about kayak... peluang depan mata...

so, i kayak with anis.. best

they sound us bcoz not pull up the kayak... hehe...

we go back then tired... but i feel like a new refreshment to me...

enjoy it.. next time want to join again... :-)

apa kes?

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!
salam...

tghri td ( dh petg la...) aku disapa oleh KH dgn YM... ikutkn mmg mls dh nk tgur dia.. klu dia ada pn, aku bt xtau jer... ye la, mls nk sakit hati lg...

tgok la kat bwh ni...

Wednesday, 28 July, 2010

khairul hisham
assalamualaikum.... 15:01



me: wslm 15:01

w.b.t 15:01


khairul hisham
sibok ker 15:01





Me: xde sgt 15:01


khairul hisham
lama lg study? 15:02

dh plan ke lepas ni nk keja mana 15:03


Me: sem akhir... 15:03

insya-ALLAh... 15:03

smuanya bergantung kpda tesis sem ni.. 15:04

klu siap, sem ni hbis' 15:04

klu x siap, sem depan la 15:04

blum plan mana2... 15:04

ada cdgn? 15:04


khairul hisham
jd lecturer kt uum je la 15:05


Me: haha... lecturer uum kna ada Ph D woo 15:05


khairul hisham
ye ke.. kt Uitm takat Master je 15:06


Me: itu uitm... ni uum 15:06

skrg ni, pnsyr…

dah selesai...

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!


salam..
apa khbr?

alhamdulillah, aku dah selesai duduki ujian Jabatan Pengangkutan Jalan raya (JPJ) dan lulus... syukur, ya ALLAH...

aku xrasa nervous sgt... sb aku igtkn diri dgn pe ujian yg telah aku ambik...
tu la sbb org kata pnglmn itu mmtgkn... hihi



skrg ni aku pmgg lesen L

ni just list jer sb xsmpt nk tulis krg mgrang... huhu

7.25 cina tu call,aku msh bersiap.. adik dlm bilik.. xpe la, g sndri..

7.30 mcm tu kmi gerak..

bhnti hntar pic adik..

8.00 sampai..

ramai jgk motor ni

g loo, btulkn tudung.. singgah kantin sb org ramai kat loby, xdpt nk duduk... nervous jgk, mggeletar.. sb baik aku pakai cadigan. huhu

8.30 diorg jnji nk sampai, xde pn lg... aku lepak kantin la.. xknal sape2.. huhu.. dh rasa ramai kat bwh bgkel tu, aku pn p la stlah g loo dulu.. bkn nk bt pe sgt.. nk ckp dgn diri sndri jer.. nk yakinkn diriku.. dan ya, aku tampak …

sblum.....

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!
slm.

dia msh igt aku..... hua hua hua...

mata memandang... diriku sudah tertawan... nyanyi lak.. huhu



mnja dgn my boy.. dia dh sihat ni blh la mnja2.. huhu.. i really apprecite ksabran dia... luv u...

aku kat rumh ni...
esok ada test...
hrap smunya ok... mcm td.. hopefully... :-)

best kelas dr adrian hari ni... :-)

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!

salam...

apa khbar?

hari ni, igt xnk g kelas... tp, sayang giler nk tggl kelas dr adrian..


pic ni ambik kat fb dr adrian, halalkan yea... cantik la pic ni, dgn pokok yg sedg luruh ke daunnya?

best kelas dia... lgpn, klu aku xpg, xfhm la aku.. sb kelas dia kelas teknikal.. Corporate Web Design...

mmg betul la best kelas dia... :-) aku postkn hal ini kat Fb, n dr adrian pn like... wah, sukanya.. hihi :-)



dia puji idea aku baik sgt.. huhu... tq la.. tp, aku rasa biasa jer... mgkin kwn2 jer yg xckp pasal isu tu..

hri ni ok la plak, sikit sgt la aku xfhm bhasa english laju dr adrian.. hr ni kira aku fhm la apa yg dia nk cakap.. dh dapat tgkp mksud dia..



lain mcm mggu lps, bnyk xfhm n tercengang2... sb ada term yg aku xfhm...



pic ni ambik kat google image

mgkin sb pkra ni aku dh prnh lalui (prnh bt)mcm ni... bt website sndri.. tu la, penti…

rgksan

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!

24- kerja..
aida cll, 7 pg. g turun ambik surt kat bilik dia. tdo blik sbb tdo 4 pg..
then xjga, pukul 9.30 bru jga. sdgkn aku kna masuk 9.30... gla la..
tp bt lmbt2... ngantuk beb.. iron bju dulu.. then bru g mandi.. dah tu pakai slendg xjd2 plak.. geram jgk.. mlm td try jd jer... mnta tlg miza la.. tq dik.

10.30 bru kuar..
smpai din call... campus bite..
g ambik kunci dgn dia, segan la jgk.. org tgok mcm couple...

11 bru buka kedai.. bt mcm biasa... p buang sampah, then trus ada customer...

tp, xramai org...

din angkut brg dgn ayie n sapa ntah bdk baru..

aku duk la dlm kdai... kemas2, sapu sampah n on9..

pukul 1.30 aku kuar. g solat. lps solat hntar kunci kat kdai photostat.
fendy msj sruh tggu kat bus stop..

kelas mcm biasa..

last, en hafidz ckp dia nmpk fb aku... pic rumah.. (nnt la ada msa aku upload pic)
"cantik rumah awak.. sy s…

bizi yg xbizi

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!

salam...

apa khbr?

harap2 sihat la hendaknya... Alhamdu lillah... syukur.. :-) subhanallah... Allahu akhbar...

nk story sikit... aku ni yg bizi tp mcm xbizi... hihi... apa la nk jg dgn ank dara sorg ni... huhu...

sbnrnya, aku mmg patut bizi dgn tesisku.. tp, aku msih slmba lg... waka waka... nk sambung lg 1 sem ke cik noor hapisah? hahaha...

ui, xnk la.. bkn apa, kna byr sndri yuran univrsity... klu xkna byr, mmg aku dgn rela hatinya duk lg kat uum ni... sb zaman bljr la zaman yg plg best,mcm susah sikit nk jumpa org yg jht... tp, klu kat tmpat kerja, mmg bnyak.... tp, itu la khidupn yg sbnrnya...

itu jer alasan aku...

alasan nk cepat hbis bljr plak, nk kumpul hrta.. huhu..

td, masuk website Juskhai.. pergh, masuk plak entry cik satio dia tu..





rasa nk grab satu la satio ni... huhuhu, hrga rm 1700 tu! giler bapak mahal... kira2 duit aku x…

tlg kerja

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!

salam.

mcm pelik jer tajuk ni... hihi.

kak ct call aku mlm td.. dia mnta tlg kerja dr 10-5 ptg... sbb xde staff.. sbnrnya, diorg ada buka booth, tu yg xcukup staff.. ayu plak, ada kelas... kira aku gnti ayu la..

xkisah la, org minta tlg, kn...


tp, aku lemah jgk hr ni... mls jer nk bgun sharp gi pukul 10.30... 10.18 bru aku bgun.. pukul 11 sampai..



masa sampai, ramai jgk org..
din n kak ct happy la sbb dpt tlg diorg...
zam balik n sapa aku.. happy n ada sstu je nmpk kat muka dia bl tgok aku... ala, jgn risau la, rhsia ko aku xkn ckp kat kak ct la... aku ni baik la orgnya.. waka waka...


blh tahn la ramai customer... aku rsa mengah la jgk, sb dh lama xkerja.. huhu..

tp, ada jgk msa sengang.. blh rehat jap.. wink2... hakhak..


hr ni aku bt mug... dlu2 pernh ke x bt... tp, aku msih igt mcmna nk bt.. huhu..


hr ni, ada dua org aku ambik shoot utk …

hari yang jumpa ramai org... hihi, perlu ke?

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!


salam.

apa khbr?

hrap sihat la k...

mlm smlm tdo lmbt, pukul 4 pg klu xsilap... duk cri bhn... carinya sikit, main2 jer lebih... isk2, apa la yg nk jd dgn aku ni... huhu

mlm smlm, duk msj dgn kamal tp dia mcm bzi jer... mls nk kcu.. then msj Ipin, dia pn sama...




dgn wan pn sampai pukul 12 mcm tu, dia tdo.. aku pn mls nk kcu dia lg... biasa la org ngantuk msj mcmna, mmg xfhm la.. entah pape nnt dia tulis.. hihi


yg best nya msj dgn adik agktku, ijam... comel jer teringat muka ijam.. sampai pukul dua pg duk bermsj dgn dia..

dia ckp dia tau kdai afnan, dia sllu jgk p makn kat sana.. katanya, ikan siakap masak merahnya, sedap.. tp, xleh mkn sllu sb mahal... biasa la kan, kedai mcm tu... nnt, klu ada rzki, dapat la korg tatap pic Sha Sha Corner, k.. tmptnya kat Simpang Empat @ lima, parit buntar, perak, malaysia..(stlah aku minta pic kedai d…

xlarat...

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!

salam...
apa khbar?

aku xlarat hari ni... mlm td rasa berangin bdn.. bla bgun, bdn jd lemah...
plus, aku puasa hari ni... td pn aku xsedar lgsung ada 3 pggiln telefon.. sdgkn hp sblah ak jer.. mmg aku salit n nk recover la tu... tu yg jd mcm tu..
ikut hati, dh mls nk puasa hr ni... ttpi, mmandangkan esok aku nk g jumpa pnsyrah, jd aku puasa la dulu hr ni... esok, xpuasa la...


aku curik pic ni kat google...

erm, xbest bl puasa jd mcm ni... xlarat jer... plus aku kna siapkan proposal... itu xde mslh sgt... yg probnya, tajuk pn xjumpa lg... sigh... :-(...



kredit utk google.k..


ya ALLAH, bantu la hmba-Mu ini...

apa tajuk tesisku?

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!


ini adalah pic aku bersama kwn2 sekelas... ada bbrapa kerat yg xde sb ada hal msg2.. gmbr ni diambil masa hujg sem dua... best.


tesis?
sstu yg mmeningkan...
atoi, tajuk pn aku msih blur2...
dh tu, aku xbuat plak...

wah, sgt bagus la tu... waka waka... huhu..

atoi, bl la nk rajin ni... sbnrnya hr ni aku kna jmpa pnyeliaku, en khairi
tp, aku xp pn sbb pnyeliaku no 1, bru balik dr melborne, australia, dia kata lepas hr ni.. atoi... aku pn msih blur nk wat tajuk pe...
isk2, teruk ni... apa la aku ni... hihi

so, aku kena la bt dulu, baru la tau ok ke x, kn? bru tau susah ke sng... baru tau kemampuanku...

minggu pertama, mcm2 hal yg kurg best

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!

salam..
apa khbr?

rasa mcm lama xtulis kat sni, sdgkn bru je dua hri xtulis... mksud aku lama xtulis tu adalh krna aku rasa aku nk mnulis sstu yg besar n ada value...
tp, ksibukn melanda...

esok, dh mula present.. (blum cari cth)
lusa dh kna tunjuk proposal thesis... (xwt pape lg...waaa!)

aku nk cerita mcm2 pristiwa yg brlku yg aku rasa best utk dikgsi bersama, tp masa sgt mncemburui aku...

so, apa kata aku listkan jer... smoga korg rasa hepi sikit, k.. hehe
1. cri bhn xjmpa... wpln dlm lib... rs buku dh btul tp xjumpa.. tension jer...
2. jmpa my housemate... kat lib.. mmg rndu korg... yg bestnya jumpa...
yg plg best, berita ttg xpyh byr sewa rumah lg... yahoo!!! bebas dr tggungan... :-)

lain kali la aku sambung plak. bzi la.. hihi

Lelaki Dah Kahwin Tapi Suka Mengaku Bujang

Di bawah ini adalah chat dengan kawan yang sangat lama. Kenal dia dari famili angkat di Klang, Selangor pada tahun 2007. Tapi menyakitkan bila tahu dia tipu aku bertahun-tahun. Baru bebaru ini sahaja aku tahu kisah sebenarnya.

Up date: Aku berjumpa dengannya pada tahun 2013. Setelah 6 tahun kenal.


Lelaki memang macam tu, dah kahwin pun cakap bujang. Saja nak test market. Kalau mengaku dah berkahwin, memang la aku tak layan. Malaslah nak kacau rumah tangga orang. Hii, geram jer kena tipu.

Wednesday, 14 July, 2010
10:21

Me: iiii  salam

khairul : salam. kembali.. apa khabo? dah abis ke study

Me: baik. Belum.

khairul: lama menyepi.

Me: malas nak kacau laki orang 

khairul: ala.. berkawan pada sape2 pn xpe..suami ada masanya dan kawan pun ada masanya 10:31

Me: tapi u tipu. itu yang menyakitkan. cakap tak kahwin lagi, padahal, anak dah tiga

khairul: dah la. sekarang semua dah clear, kan? jadi kalau saya teruskan cita-cita nak kawin dengan u pastinya u akan derita tp ni lah hi…

not in mood...

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!

now, i not in mood.. bcoz of period.. waa, xsukanya... asyik nk mrh n sensitif jer...dgn my bf pn marah, dgn org skliling la yg mggu aku... hihi, kejam tol... tp, x la smua...

last night, i was chat with my old frenz.. so, like check it..

Wednesday, 14 July, 2010

jamal faiza



awk bz ke? 00:56




x la 01:00

bru on email 01:00

lmbt sikit loading 01:01



Me

jamal faiza
xpe lq 01:03

la 01:03

kalo awk bz 01:03

xpe 01:03




bizi pe? 01:04



Me

jamal faiza
xla 01:04

sya tkt awk je y bz 01:04

sya ok je 01:04

npe xtdo ag? 01:05




dh nk tdo la ni 01:05

check email jap 01:05



Me

jamal faiza
ok 01:06

pg la tdo 01:06

sya lmbat ag kot 01:06

huhu 01:06








ikut suka la org nk tdo bila pn... sibuk je 01:06



Me

jamal faiza
ok fine 01:07








finest slim center.... hahha 01:08



Me

jamal faiza
whatever 01:08




01:08

01:09

sorry 01:16



Me

jamal faiza
for what? 01:17




4 everything 01:…

serangg....

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!

mlm td, aku tdo lambat...

pukul 4..

bljr software bru bgku... OneNote... utk kelas Dr Adrian... best jgk application dia... mudah..



tp, aku kna bnyak bljr lg.. explore2...

superb la! :-)



duk kat uum ni bt aku rndukan seseorg... tu la org kata, duk dpn mata, xrndu... bl dh xde bru la rndu... rasa mcm nk sruh dia dtg balik jer...

ke aku nk kna cari couple lain? erm, sape la yg nk kat aku, kn? mamat yg suka aku pn, dh sah declare dgn org yg minat dia... siap bg something lg... so, sah2 la aku dh xde kat hati dia.. wahaha...

k la, aku nk kne brsiap sb nk jumpa afnan nnt kat lib.. takut bas lmbt jer, ksian plak kat dia...
lps tu, kmi nk p changlun.. aku yg ajak dia... sb sb aku xbli brg lg. bru masuk sem, tp brg2 xcukup... pencil box aku dh hilg... mcm2 ada dlm tu, beb..bantal merah aku pn hilg...



ni bantal hijau daa... hihi

aduh... tp, aku re…

Bercampur Baur Perasaan Ini

anything can happen. that why life is wonderful. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!

Perut kepedihan.

Oh baru sedar.makan dah tak ikut time.hahahaha..kurus la gini gak..tak tau kenapa enzim2 dlm mulut payah nak mngunyah beberapa ari ni..nak kata bercinta, pakwe pun xdak. bercinta apenye. apekah kerana merindui masakan ibu?


Hangpa dok bangga2kan Australia ni dah kenapa? Dok banding2 parlimen depa dengan kita kenapa? Pi dok Australia sana la kalau tau nak kutuk ja.

Kita sibuk mencari yang lain, sebab itulah kita tak jumpa yang sebenarnya.

Allah hadiahkan Quran dan Nabi-Nya untuk kita ikut. Sedang kita pula sibuk mencari yang selain daripada itu. Kita mencari, mengkaji dan mengagumi ideologi-ideologi manusia.

Pemikiran-pemikiran Barat, kita sanjung tinggi. Gaya hidup manusia yang bukan gaya kita, kita julang jadikan pakaian harian kita.

Moga difahami apa yang cuba disampaikan di sini. Teguran ini, untuk aku dan ka…

line laju

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!

salam..

best giler bl kat kolej dapat wireless, yei... bestnya....

aku bru sampai jer... tumpg bilik miza n ct... sbb aku ... hehe, nnt aku sambung crita...

chow...

Sakit Menyerang di Kala Asyik Memasak

Hari ni yang indah ini, aku masak di dapur ayah bonda yang damai serta tenang. Tetiba masa tengah masak, aku jatuh sakit. Namun, aku kuatkan hati untuk siapkan jugak hidangan (meal) untuk santapan tengahari kami anak beranak.

Walaupun hari ni aku sedang bergelut dengan kesakitan tetapi memang aku masak lain daripada resipi keluargaku. Aku buat makanan yang aku belajar dari kawan, permainan (games)masak-memasak masakan dan carian resipi di internet. Hasilnya, memang sedap.. Yummy! Superb. Huhu, puji diri sendiri pulak. Hehe.


Apa yang aku masak? Jeng, jeng, jeng. Hihi~ Adalah masak biasa-biasa jer. Aku masak Western, Eastern dan Chinese. (Pandai tak aku? Boleh tak berhenti perasan)

Nak cerita pasal sakit pulak. Aku sakit apa? Teruk ke?

Aku demam.. (Alah, demam je. Hello, dengar la dulu cerita aku.. Lepas tu, nak komen apa-apa, sila isi form, ok).

Masa mndi pun dah rasa tak larat sangat. Lepas mandi, aku baring (sebab tak larat, takkan nak pi menoreh getah pulak kot? Haha~) tapi la…

Hate and Nervous

I hate a liar!

Dont want tell many more bcoz i dnt want make me lost my good mood.. enough for half day i in bad mood.


I am nervous because i just get message from my friend, Saw Teck Chew, we have class already by tommorow! Wargh, student resident not open yet! And i not ready go back to campus.

After thinking, i want go to campus with Saw n his MyVi. Hihi. I'm fortunately my friend is not stingy n brkira. Wanna ask he to fecth me at Shahab Perdana, Alor Setar. TQ Saw, i very appreciate.. I think about to buy he something meal at Radix Fried Chicken (RFC). Tak pernah cuba lagi. Teringin.

Hope everything is ok..

My mum asked me to ask Saw to go my home to kenal2 dgn my parent but i already shame because don't want la menyusahkan dia. Dah la dia tumpangkan aku pun dah banyak berterima kasih.

TQ Saw.