Langkau ke kandungan utama

Semuanya Bermula Di Sini.. Baksis dan Keluarga Angkat Kembali Lagi!

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!


Salam.



Dari sem dua lagi aku dah dengar pasal baksis. Memang la ada yang diorang just open pada sesuatu 'kumpulan' sahaja tetapi aku dengar lepas tu ada jer buka sebab masih ada kekosongan.


Kemudian, sem ni aku dengar dari junior-junior aku yang heboh dengan baksis. Ada yang join, ada yang tak join.


Aku menerima permintaan dari Kak Ami untuk menganggotai UUM fan. Jadi, aku masuk la. Tetiba ada berita baru dan aku cek fan page dia. Kemudian diorang suggestkan itu ini, jadi aku pun join je la.


Ternampak diorang cari ahli nak join Baksis. Aku pun bertanya. Rasa tak tidur malam aku pada malam tu sebab terlalu excited. Sehari kemudian, baru ada yang menjawab pertanyaanku. Tapi masih nak berbincang.



Pada waktu yang sama, aku tolong adik juniorku:

Ayu Mewangi: ape brg2 yg perlu dibawa ms Baksis nnt..klu nk iktkn byk jg nk bw ni.kawan2 ada idea x.tlg bntu jap..
Monday at 5:50pm · LikeUnlike · Comment · View Feedback (38)Hide Feedback (38)

#
Huny Yusop likes this.
#

*
Wan Azwan bawa diri baik2......
Monday at 5:55pm · LikeUnlike
*
Ayu Mewangi diri mmg la kn bw.brg2 x th nk bw ape.byk mn nk kna bw..
Monday at 5:56pm · LikeUnlike
*
Wan Azwan brg agak2 yg prlu jelh...
Monday at 5:57pm · LikeUnlike
*
Norolz Zah bwak bju y ckup...
Monday at 6:11pm · LikeUnlike
*
Ayu Mewangi wan & norol:x reti la nk agak bj byk mn.klu nk iktkn byk jg nk bw.padahal prg baksis kjp je.nnt x psl2 sydh sorg je bw trlbh byk dr org lain.dh la ms prg HIMPUN dl pn bw byk dh.smpi kwn2 gelakan sydh..huhu..
Monday at 6:23pm · LikeUnlike
*
Norolz Zah hahaha....men agak2 jer.
Monday at 6:42pm · LikeUnlike
*
Ayu Mewangi huhu..nk agk2 blh je..agk byk la.huhu..
Monday at 7:01pm · LikeUnlike
*
Noor Hapisah brapa hri?
klu 3 hri je, bawa bju 6helai,cukup dah. pastikan ada yg boleh disuaipadankan. jgn overload.
Monday at 7:03pm · LikeUnlike
*
Ayu Mewangi nnt duk kt kachi 3 hr dl.pas2 br gerak g perak dlm 3 hr jg..krnya semuanya 6 hr la.nk pki bj shari 2 psg ke?
Monday at 7:06pm · LikeUnlike
*
Noor Hapisah
duk kaci, basuh la bju. sempat jer. cuma cuaca la tak tau mcmna hujn ka dak. shari dua psg dah cukup. pakai siang n mlm. igt, kita bukan duk rumah, kita cuma menumpg rumh org. jdi, xboleh bwa bnyak2..

shida pgi yg under bank rakyat punya ek?... nk ikut. huhu~See More
Monday at 7:08pm · LikeUnlike
*
Ayu Mewangi under misc la akak.nk g jg ke?klu nk g kna g bg nm kt balqis yg duk kt aras 2.
Monday at 7:12pm · LikeUnlike
*
Noor Hapisah tak kenal sape2.. huhu. bila n kat mana?
Monday at 7:21pm · LikeUnlike
*
Noor Hapisah oo, balkis tu.. kenal2..
Monday at 7:22pm · LikeUnlike
*
Ayu Mewangi sure ke nk join ni.klu nk sydh blh tlg bg nm..
Monday at 7:23pm · LikeUnlike
*
Noor Hapisah ok jer.tq. tp bila n kat mana? bukan hulu lenggong ke?
byran?
Monday at 7:32pm · LikeUnlike
*
Ayu Mewangi x kn byrn la akak.btl kot tmpt 2.sydh pn x brp igt nm tmpt 2.unik sgt.huhu..akak x blk ke lps exm?
Monday at 7:43pm · LikeUnlike
*
Noor Hapisah oo.. klu ada tmpt kosg la.
jadual kita dah tak sama. kak sha tggl buat thesis ja sem ni, kelas dah tak da.
Monday at 7:47pm · LikeUnlike
*
Ayu Mewangi oo.g2..x per nnt sydh try tnya Balqiz klu2 ada kosong lg.
Monday at 8:01pm · LikeUnlike
*
Noor Hapisah okies..
Monday at 8:03pm · LikeUnlike
*
Hayad Djgirl bawak pakaian2 riadah 2 penting..... huhu...
Monday at 8:41pm · LikeUnlike
*
Ayu Mewangi sluar nk bw brp psg.selimt nk bw ke x?
Monday at 8:43pm · LikeUnlike
*
Noor Hapisah selimut xpyh bawa. bawa kain batik jer utk dipkai (klu pakai) dan dijadikan selimut.
Monday at 8:44pm · LikeUnlike
*
Ayu Mewangi kain batik nipis sgt la.sydh x thn sjuk.waaa...nnt nk duduk rmh diorg 2 nk pki kain batik ke pki sluar je..nurvous la nk g duk dgn org x knl ni.huhu..
Monday at 8:47pm · LikeUnlike
*
Hayad Djgirl selimut mk angkt kobg nnt ... sediakn
Monday at 8:47pm · LikeUnlike
*
Ayu Mewangi oo ye ke?x pyh mnta dh ke nnt?dia akn bg trs ek?huhu..ko prg x ?
Monday at 8:51pm · LikeUnlike
*
Hayad Djgirl xde kekosongn... setahu aku la.. klo ank angkt.. lyn dia istemwa... coz aku pnh pergi prgm ank angkt nie dulu.......
Monday at 8:54pm · LikeUnlike
*
Noor Hapisah pakai apa yg ssuai la. kak sha tak biasa pakai kain batik, so pakai seluar je la. ada jgk kwn2 pakai kain batik. tp prefer seluar la. senang nk gerak ke mana pun.
pasal selimut tu, tak de masalah. klu tak bawa, mnta je kat fmili agkt
Monday at 9:06pm · LikeUnlike
*
Mawar Berduri wahh..kt lenggong yer...nnti ana pi melawat...ahahaha...
Monday at 9:28pm · LikeUnlike
*
Ayu Mewangi dayah:mmg dh pnuh pn.ye ke ko prnh g prgrm ank angkt.best x?kt mn 2?
k.sha:oo g2 ek.tq sbb bg pndgn.
ana:dkt ke dgn rmh ana.mcm mn tmpt 2?diorg ckp kt si2 kbykn org2 yg dh brumur ek?pas2 rmh2 diorg mcm generasi ke-5.btol ke?
Monday at 10:50pm · UnlikeLike · 2 peopleLoading...
*
Hayad Djgirl yer msa aku diploma ...mlka ..besttt dpt fmly angkt
Yesterday at 12:48am · UnlikeLike · 1 personLoading...
*
Ayu Mewangi oo..mcm best je ek.ko duk contact diorg lg x skrg ni?
3 hours ago · LikeUnlike
*
Hayad Djgirl jarng contct.. huhuh...tp dekat jer kat mlka...heheh
3 hours ago · LikeUnlike
*
Ayu Mewangi huhu..ok la 2..blh slalu g melawt diorg nnt kn..x sbr jg nk g perak nnt..nk knl2 kluarga angkt..
3 hours ago · LikeUnlike
*
Hayad Djgirl huhu... bestt... lagi kalo dapat fmly yang x de anak pmpuan .. hanya ank laki.. lagi best caring gler.... hhuhuu..
3 hours ago · LikeUnlike · 1 personLoading...
*
Mawar Berduri ley jdi mnantu..hahaha..
2 hours ago · LikeUnlike
*
Ayu Mewangi ye ke?x nk aih.malu dgn lelaki..huhu..
2 hours ago · LikeUnlike
*
Ayu Mewangi ana:ye la 2.ana x g ke?
2 hours ago · Like



Today
[Ayu Mewangi]
11:36pm
salam..
11:36pmAyu is online.
[Ayu Mewangi]
11:36pm
k.sha
nk g baksis x
ada kosong 1 lg
klu nk p msj balqis
nama pnuh,no matrik,no tel,no ic,nama waris n no tel waris
saiz bj skali
msj kt no 012-5627194
skrg tau
Today
[You]
12:23am
shidah..
ada lg ke?
bila, brpa hb?
[Ayu Mewangi]
12:24am
14 hrbln
balqiz srh msj dia cpt
klu blh mlm ni jg
[You]
12:25am
14- sampai?
ok2..
tq
[Ayu Mewangi]
12:26am
19
3 hr kt kachi dl nnt
pas2 br gerak g perak
[You]
12:26am
tp kak sha tak de kwn ni
[Ayu Mewangi]
12:27am
ala
sydh kn ada
[You]
12:27am
hehe..
[Ayu Mewangi]
12:27am
nnt p sna blh knl rmi kwn lg kn
[You]
12:27am
itu dah pasti
[Ayu Mewangi]
12:28am
huhu
jom la
[You]
12:28am
eh shidah dh bgtau blum yg kak sha yg nk join kat balkis?
[Ayu Mewangi]
12:28am
bl lg nk cr pglamn brkeluarga angkt
dh bgtau
akak msj dia nm akak la
mcm yg sydh bgtau td 2
[You]
12:28am
ok


Kebetulan lagi, jawapan dari orang yang aku tanya, juga mempunyai kekosongan. Tapi aku tak balas apa lagi sebab aku tak tahu bagaimana dengan baksis MISC ni adakah diterima atau tidak.


Kalau tidak terima, baru aku akan mulakan langkah dengan baksis yang lagi satu.


Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…