Langkau ke kandungan utama

Perginya Seorang Teman..

Salam.


Pada suatu hari, aku disentapkan dengan pengumuman seorang teman tapi mesraku. Dia dah tak ada kat bumi Sintok ni. Baru hari tu dia janji yang kami akan keluar sama-sama. Aduh, kena tinggal. Sedih tambah terkejut sebab aku tak tau atau terhidu apa-apa..



Aku rasa sangat sedih. Jadi aku tulis post ni kat wall. Berikut adalah post yang aku maksudkan:


Noor Hapisah: Rasa sangat keseorangan utk mengharungi detik-detik yang bakal berakhir.. i just knew, my friend will not around for next sem. Sad.. T-T
November 30 at 4:18pm · LikeUnlike · Comment


#
Noor Hapisah: damn, i gonna miss u..
November 30 at 4:37pm · LikeUnlike


#
Fazlil Azim Bin Kamaruddin: i kn ade.. :)
November 30 at 5:28pm · LikeUnlike


#
Ismail Jeffry: lalaaa..ciannyer...xper2..semua ada perjuangan masing2..dan akhirnya pasti akan berkumpul jua..
November 30 at 5:40pm · LikeUnlike



#
Haliza Azura Abdul Halim: sabar shah...ktorg masih ada (^_^)...juz jauh d mata,tp dekat d hati...
November 30 at 6:16pm · LikeUnlike


#
Noor Hapisah: azim: ye u ada tp u pun jauh...hehe, ada gaya gedik x?
jef: miss u. haha~ weh, jd lecturer yg killer sikit. wawawa..
za: korg pun jauh... dekat di tv9. hihi~
November 30 at 6:56pm · LikeUnlike


#
Hasma Abdullah: ema pun ada gak. nak sunyi apa...
December 1 at 1:41pm · LikeUnlike


#
Noor Hapisah: ema: bilakah dapat bertemu?
December 1 at 2:54pm · LikeUnlike


#
Amiza Hazni Mohd. Radzi: Noor Hapisah...I will be around hehe ♥
December 1 at 3:23pm · LikeUnlike
#
Noor Hapisah: kak amy: tq very much ♥
December 1 at 3:41pm · LikeUnlike


#
Yanz Hashim: I'll be around too.. ;)
December 1 at 4:49pm · LikeUnlike


#
Noor Hapisah: tq kak yanz.. ♥
December 1 at 5:12pm · LikeUnlike


#
Hasma Abdullah: kita jumpa d alam mimpi.. alam maya.. im here for u baby..
December 1 at 8:09pm · LikeUnlike


#
Noor Hapisah: ok, jom bermimpi.. mcm filem Sang Pemimpi (indonesia) la Ema ni.. hihi~
December 1 at 8:10pm · LikeUnlike


#
Hasma Abdullah: hehe.. ad ek filem tu? tgk pengarahnya r sapa.. he
December 1 at 8:16pm · LikeUnlike


#
Noor Hapisah: ema: ada.. pgrahnya bapak indon la si.. ema kok indon? ( tiba2 tukar slang indon. haha~)
December 1 at 9:41pm · Like



Memang rasa sangat rindu pada dia. Bila aku explore facebook je, asyik duk tayang album dari dia. Lagi la aku rasa sangat merindui dia. Tergambar balik kenangan yang tercipta antara kami.


Aku tak sangka plak yang ramai komen post aku. Cherish =)


Bila dia pujuk aku ada la rasa tenang sikit. Ayat dia tu menenangkan. TQ, beb.


Ala, ko dah jauh sekarang ni. Aku sorang-sorang la. Tak pe, janji ko bahagia dan tak lupakan aku ni. Hihi~


Persahabatan sukar diganti dengan wang ringgit tambahan pula sebuah persahabatan yang sudah lama bertunas dan berkembang dengan kudup bunga yang telah mekar.


Teman, jangan lupakan aku di sini. Keep in touch, ok.



Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!


Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…