Langkau ke kandungan utama

tak tau nk tulis apa

Disclaimer: Entry-entry sekarang ni tidak dapat memasukkan gambar disebabkan masalah teknikal.


Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!


Salam.


Ah, bila je buka sini, tak tau plak nak tulis apa sedangkan aku banyak idea nak tulis...



ok la, saja ja nak update pe yang aku buat (dah tak tau nak tulis pe, kan?)


1-3hb join Malaysia Book of Record susun 10 sen buat logo 1Malaysia. Perasmian dan penutup aku join. 13meter x 25 meter. Panjang tu.
Macam-macam gelagat. tapi, memang best.



4hb gi Library dengan Afnan.
setengah hari jugak la kami berada kat sana. Sampai tak sedar, tup2 dah pukul 6. jap je masa berlalu.


Sebab pe gi lib? Sebab nak siapkan Take Home Exam encik Hafidz. Soalan macam senang, tapi susah jugak la.. Harap-harap aku dapat siapkan dengan segala maklumat yang cukup. Amin.



Waktu ni, Aida tak de kat MISC. Wah, rasa rindu jugak kat dia. Tambahan plak, ada nampak orang tu badan macam Aida dan pakai tudung macam kaler tudung Aida yang purple tu, gaya tudung pun sama.


Wah, rindu tol kat ko, Aida. Walaupun kami tak la rapat sangat tapi bila tak de ni rasa rindu plak. Ye la, dia kan baik. Sekelas lak. Aku pun selalu jer pergi kelas dengan dia sejak sem lepas. Dah dua sem. Bila tiba-tiba tak de, rindu la plak.


Bila fikir macam ni, mula la rasa akan rindu kat kawan-kawan yang akan habiskan belajar untuk tempoh yang sangat tidak lama lagi, seminggu dua je lagi. Walaupun, tuttt.. Aku tak nak habiskan, rahsia. Haha.


So, kawan-kawan, jangan la buat aku sedih. Kang banjir plak Sintok ni. Huhu.




Tu jer la kot, nak cerita.. Cerita yang lain, lain kali update. Hahaha


Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)

Open Tracker