Langkau ke kandungan utama

tlg kerja

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!

salam.

mcm pelik jer tajuk ni... hihi.

kak ct call aku mlm td.. dia mnta tlg kerja dr 10-5 ptg... sbb xde staff.. sbnrnya, diorg ada buka booth, tu yg xcukup staff.. ayu plak, ada kelas... kira aku gnti ayu la..

xkisah la, org minta tlg, kn...


tp, aku lemah jgk hr ni... mls jer nk bgun sharp gi pukul 10.30... 10.18 bru aku bgun.. pukul 11 sampai..



masa sampai, ramai jgk org..
din n kak ct happy la sbb dpt tlg diorg...
zam balik n sapa aku.. happy n ada sstu je nmpk kat muka dia bl tgok aku... ala, jgn risau la, rhsia ko aku xkn ckp kat kak ct la... aku ni baik la orgnya.. waka waka...


blh tahn la ramai customer... aku rsa mengah la jgk, sb dh lama xkerja.. huhu..

tp, ada jgk msa sengang.. blh rehat jap.. wink2... hakhak..


hr ni aku bt mug... dlu2 pernh ke x bt... tp, aku msih igt mcmna nk bt.. huhu..


hr ni, ada dua org aku ambik shoot utk passport... sbnrnya, tiga.. tp, mula2 tu aku dh agak trlupa dgn kmra tu.. xpndai nk on n pelik rasa gelap...

masa senggang, aku belek balik kmra tu.. oo, baru aku igt din ajar aku sem lps, kat dpn tu mmg la gelap, xmcm kmra digital yg blh tgok mllui skrin tu.. hihi. kna tgok kat cermin tu... hihi...

zam ada rungut nk ambik staff.. aku ckp, hr ni aku tlg ja... sb sbuk..
kak ct tambah, klu la aku xde hr ni, xtau la mcm na... sb mmg ramai customer hr ni.. nk pulgkn bju kot (blazer)la, nk ambik pic yg dh cuci la, nk cuci gmbr, nk shoot la, bt mug la...

zam ada tnya aku, ada x kwn yg nk kerja? aku ckp, ada tp kelas dia pg-mlm... jwpnku tu bt diorg gelak jer... pndai aku bt lawak... hihi

aku tambah, awal sem ni kaya lg... hujg sem ni ramai la yg nk cri krja.. huhu...
aku cdgkn dia bt memo vacancy... n he agree it.. :-)



td, masa aku xtau mcmna nk take a photo, kak ct surh aku pgg ank dia n bwa g jln2..so, aku pn bawa la.. ckp2 dgn baby.. ramai yg tgok aku n syum..:-) ye la, mak muda. soooo sweeett! hahaha...



ada mak zam dtg, dia mcm prejudis je dgn org lain.. ye la, dia duk kl, biasa berhati2... tp, kat sni kedah la mak cik.. masih ramai org yg baik ht.. :-)

bpak zam, ok plak... tp, mcm indon skit.. huhu.. jawa kot..

adik zam, shali, 10 thun, ok... asyik nk usik aku jer... mnja dgn aku plak.. aku aggap dia mcm ank sdraku je, Adam. dia asyik berkepit dgn aleesa damia je.. huhu... baik plak lisha dgn pk su dia.. diam je, xngis, bwa g jln2 dgn krta sorg..

(kan ke best klu aku ada hp kmra.. blh snap pic.. hihi.. igt nk grab la satu..)


masa nk balik, kak ct sruh tulis dlm buku... tp, aku sdn la.. kata pn tlg... klu xbyr pn xpe.. aku ikhlas... tp, msa aku nk balik dh, dipggil.. igtkn nk mnta tlg pape la.. rrpanya, dia nk byr terus.. dr RM 15.. huray!!! huhu



then kak ct ckp, klu nk mnta tlg lg, blh x dia nk call aku? aku ckp blh jer.. dia pesan jgk klu aku sibuk, bgtau sibuk.. baik boss...


ikutkn ht, mmg aku nk kerja... tp mbak, kerjanya banyak sih... satu pn xbt lg.. hihi.. mlm ni plak, xde feels nk bt kerja.. apa dah jd...

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…