Langkau ke kandungan utama

best kelas dr adrian hari ni... :-)

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!

salam...

apa khbar?

hari ni, igt xnk g kelas... tp, sayang giler nk tggl kelas dr adrian..


pic ni ambik kat fb dr adrian, halalkan yea... cantik la pic ni, dgn pokok yg sedg luruh ke daunnya?

best kelas dia... lgpn, klu aku xpg, xfhm la aku.. sb kelas dia kelas teknikal.. Corporate Web Design...

mmg betul la best kelas dia... :-) aku postkn hal ini kat Fb, n dr adrian pn like... wah, sukanya.. hihi :-)



dia puji idea aku baik sgt.. huhu... tq la.. tp, aku rasa biasa jer... mgkin kwn2 jer yg xckp pasal isu tu..

hri ni ok la plak, sikit sgt la aku xfhm bhasa english laju dr adrian.. hr ni kira aku fhm la apa yg dia nk cakap.. dh dapat tgkp mksud dia..



lain mcm mggu lps, bnyk xfhm n tercengang2... sb ada term yg aku xfhm...



pic ni ambik kat google image

mgkin sb pkra ni aku dh prnh lalui (prnh bt)mcm ni... bt website sndri.. tu la, pentingnya kita aktif, bnyk join itu ini.. bnyk ilmu yg kita dapat, kn? :-)

aku ni kata nk aktif sngt tu xde la... biasa2 jer... org tgok mcm x aktif pn... huhu

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…