Langkau ke kandungan utama

Kisah pnempatan di bilik…

Bnyk yg aku nk perkatakan.. Nk story mory.. Kan dlm thread yg trdhlu aku dh brjnji nk bercerita.. So, ini la pnunaian jnjinya. Haha, skemanya ayat…
Erm, nk cerita apa ya? La, kata nk cerita, xtau plak? Cepuk kang! Wink2… sorry2.. Mlm td punya la bnyk idea nk kongsi, ni dh trdelete la…nk undo dh xblh.. Huhu.. lets check it out! ;-)

dr blok B ke blok A. Dua2 ada mslh. Mlm tu afnan suruh aku tnya pada asma sb dia duk sorg.. Mgkn aku blh duk dgn dia. Aku ambik no hp dia dr sao. Kmdn dia call aku kata ada kakak dia tumpg kat bilik dia. Tp bilik sblh dia 0.

Esoknya masa aku p ambik kunci tu dia xkata apa2 plak bla ku kata nk duk dgn dia. Dia kata ok ja. Tp, bl dh kuar pjbt, dia bgtau aku yg ada org kat bilik dia, kakak dia duduk dgn dia. Laa, Awat la xbgtau aku awal2? Aduh, budak ni, rasa nk cekik jer… pape pn aku naik tgok bilik dulu la..

jauh la plak bilik dia ni siap ada lalu kat tangga tgh lg, brpusing la jgk.. bl sampai kat bilik dia yg merangkap bilik aku jgk, dia buka pntu ada Nai, bru sudah mandi.. diorg ckp bhasa Thai, akux xfhm.. kmdn, Nai kata kat aku, masuk la dlu. asma plak suruh aku duk kat bilik sblh, xde org.. Nai pn bersetuju, jirannya, bdk Indon pn stju, surh aku duk bilik tu..

tp, aku kata aku dpt bilik yg ada kunci kata aku. aku xnk jd pape, aku yg kna tggung mslh n denda. aku suruh Nai jer yg brpindah. nai bertegas, xnk brpindah dgn alsan dia dh kemas bilik tu. dia kata dia akan p office n minta, skrg ni dia xpg lg… so, diorg sruh aku jer yg tukar bilik… geram la jgk… tp, akhirnya aku mgalah sbb mls nk bertekak. aku turun tgga tgh tp susah jgk nk cri jln kluar..

sampai office aku bgtau aku nk tukar bilik.. kak tu tnya, knpa… aku ckp ada org duk situ. kmdn, kerani2 tu trus bt kputusan utk halau mreka n denda. terkejut aku.
aku tny jgk dndanya brpa.. RM50, jwb kak tu.. pd masa tu, aku nk je msj asma suruh dia lari sblm org krni p halau. tp, hpku bt hal la plak… diorg suruh aku tggu kat dlm office. aku rasa bersalh sgt… bkn niat aku nk halau Nai tp, smuanya jd sndri… lps tu, aku p lib jmpa kwn baikku.. aku takut sgt dia trslh sgka.. aku ceritakan semuanya pada dia, dr A-Z. aku mmg rsa bersalah sgt…aku bkn nk bt diorg mcm tu.. la

p/s: to b continue…

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)

Open Tracker