Langkau ke kandungan utama

Gguan makhluk halus

Gguan makhluk halus. Call bf sblum nk tdo, nasib baik la dapat free call smggu… sbb ganjaran birthday aku. tq celcom.. berubahlah kpda Celcom. haha, sempat lg promote.. bkn apa aku dulu pgguna setia maxis, mmg xsuka gila dgn Celcom. tp bla aku dh gna Celcom, bru tau yg celcom hak org melayu ni lg best klu nk bandingkan dgn telco hak org India n hak org Cina, maxis n Digi.

Maxis bnyk mnipu.. kta dapat gnjran, tp yg last dia xbg… aparaa… teringt pptah org tua2 Kedah (kena baca dgn dialek Utaraa: “klu jmpa ulaq dgn hindu, katok hindu dlu. (terjemahannya: klu jmpa ular dgn org India, pukul org India dulu).” ini nk menunjukkan yg org India mmg terkenal dgn ckp berbelit2.. lbh truk dr ular.. sbb ular myusur akar, xkn hilg bisanya.

bl dh pkul 4 pg, ok la.. Gila r, usikannya. Nsib baik aku ni bkn jns pnakut.. Mlm yg pertama, aku duk trbyg2 je ada makhluk halus yg mngerikan kat toilet.. Dgn rambutnya yg pnjg, muka yg mnakutkan… bygknla, bl dh nk tdo, tutup lampu, baring, trnmpk plak dia duk kat atas dkt kipas n lampu… terus aku call my bf.. Nsib baik la dia xtdo lg. Masa tu pukul 3 pg. Prnh aku trnmpk bnda tu (pocong) trbaring kat katil sblh aku.. Itu sllu. Tp aku bt xtau jer.. Jgn kacau aku dh la… smggu jgk la dia kcu aku.. Kmdn, dh xde… alhamdu lillah…

mgkn 'bnda tu' terkejut kot ada org baru. Lgpn pukul 1-2am aku msih buka pntu bilik n laptop masih lg nyaring menyanyi. Kdg2 aku rasa ‘ia’ mrah bl aku msh buka lagu kuat2 awal pg.. Bl aku slowkan ok la.. Dh xmarah… hehe.. Aku pn dh ttup pntu bilik. Aku ni xde roommate..

Pernh jgk aku xblh tdo sgt, aku pusing tido ke arah brtentgn.. Ttba bl trdgr my bf call, aku tnya dia pukul brpa sbb dia akan tlg kejutkan stiap hri aku ada kelas.. Ala dua hri jer.. Ahad n sabtu.. Ye la bdk master la katakan… haha, blgak.. Poyo jer… wakaka..

Trbalik kpd cerita asal, aku tanya dia pukul brpa, sbb biasanya dia kejutkan aku 2jam sblum aku ke kls. Dia cakap pukul 11pg. Hah! Terkejut giler aku.. Ada kelas hr ni… pukul 9… tp, dh pukul 11 ni. Biasanya kelas hbis pukul 10.45 pg. Ni dh pukul 11, nk bersiap lg, pukul 11.45 bru nk sampai ke kelas, mgkn dh hbis kelas.. Kwn2 aku yg biasa aku tumpg kereta pn xtlg kejutkan aku… mgkn diorg xtau aku nk p dgn sape.. Aku pn xbrjnji nk tumpg p kelas dgn sspe. Slh sndri, beb..

Sejak tu, aku xbt lg tdo mcm tu klu aku kna bgun awal. Takut terlajak, beb.

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)