Langkau ke kandungan utama

Indahnya Saat Belajar di Universiti



 Moving

o I like to move it, move it. She like to? Move it! hehe
o Actually, I dislike to move but I have to move not because my housemate gv me a problem. Never but I have to move because to get my facilities who provided by government ( via KPT- Economy Bajet 2009). So, y not I grab this? Government pay for this hostel.. so, what for I throw my money to pay the rent house? Is’nt?
Discussion of moving SWOT

Go to vacation
o Thailand… Konglaha Wat, songkla, Samila Beach, Songkla and Songkla Lake. Hadtyai. Shopping
o Best. enjoy plus our van is tourist guide and people organize is there. They are okay bcoz my friend tease them 1st plus them have a good character.
o The tourist guide also follow our want
o The another van tourist guide, handsome man, Hassan his name. Nice but dont know to speak Malay even English.
o I speak thai with the aunty (sale girl at stall). Lucky me. Nasib bek la cek ni tau sikit2 bahasa Thai… hikhik. Kalau korang nak belajar, boleh klik sini, aku ada buat kelas sikit.

Attitude- middle rich person-bad human
 Rich person, ok not ignorant
 Orang yang beria2 nak jadi kaya ni biasanya guna taktik kotor utk naik. so sha, jgn tiru perangai macam ni. kau tu cuma orang biasa jer. org miskin. hujung minggu kena tolong mak ayah gi kutip getah sekerap. Busuk. Sampaikan ada seorang kawanmu tak boleh tahan bau getah sekerap, boleh nangis hingga sesak nafas.

23th January 2010
 Jumpa encik Hapisol kat pejabat CAS bagnunan Avon. Panggil bangunan Avon sebab catnya warna pink macam jenama Avon tu.

o Baiknya pkerja kat sini. tegur menegur pelawat.  Kalau kat FKBM, pergh sombong sikit. Eleh, belagak, macam la diorang tu belajar tinggi. Belagak nak mampus. Hello, pe hal nak belagak?

o Berbalik kepada cerita asal, apa sebab aku pergi jumpa Encik Fesaol. Nak appy DPP.  Dia tanya tak ape ke minta yang ramai ni? Aku kata ok jer. Aku xkisah. Lagipun aku sudah  habis-habisan  dengan my bf.so, I dont mind. Because nak kat situ jugak la aku pi cari dia. kalau tidak, aku sudah bertemu dengan Puan Zalina di pejabat COB. 

o Beliau pun ambik la my matrik no dan surf kat internet, kat pangkalan data. Sebentar kemudian naiklah muka aku. Dia print dan catat sesuatu. Pantas saja jarinya mendail no. Talian disambut. Berbual la dia dengan seseorang di sana. Nampaknya, seperti mereka saling mengenali dan sangat rapat.

o “perempuan... xde DPP mana2. Pelajar master. Melayu.”

Sesudah talian diputuskan, Encik Fesol tanya:

"Saya bagi awak kat MISC, blh?"
"Hah, MISC? Bukan YAB ke?"
"Saya bagi kat MISC sebab kat YAB ramai sangat. Nanti serabut pulak. Boleh, kan?"
"Hah? Boleh, boleh…"

Pucuk dicita, ulam mendatang! Wah, makin ok la.

Roommate Afnan (my best friend)
 Like me. She (her name is Saw) give me a cute pendrive case made from benang bulu kambing
Vera bercerita tentang cerita yang kami sama-sama tengok. Beria-ia cerita kat aku.
Best jugak stay kat muamalat.

Bestnya. Indah belaka =)

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)

Open Tracker