Langkau ke kandungan utama

my new stuff

Semalam p buat Spek… so, ikutilah kat bawah ni…. Lets read….

Parking dpn kedai. Segan jgk aku. Aku lihat di kedai itu ada seorang pelanggan llki, tua.
Akak tu Tanya, nk bt apa? Terus aku jwab nk bt spek, wlpn td dh niat kata nk bgtau, nk tgok2 jer dlu… ah, lantaklah, aku xbisa mnipu… aku xpndai mnipu…
Akak tu mnta spek aku utk dianalisa power dan dicuci. Dia Tanya aku nk spek jns mana, aku ckp nk peti nipis n xnk bingkai. Jenuh jgk la bertengkar dgn akak tu yg aku xnk bingkai ats @ stgah… ye, stgah pn aku xnk… sbb aku rasa pelik jer aku pakai bngkai n xnk nmpak sgt bdk kaca mata bila bergambar. nk bt spek mcm spek2 sbelum ni la… xde bingkai tepi cermin.

Dia pggil aku ke satu sudut. Akak tu dh sibuk2 bg try spek. Sdgkan aku ni msh lg memasukkan tali helmet spya blh dipegang. Dgn purse lg.. baik tol akak ni. Banyak spek dia bg aku cuba… ada yg dia suka tp aku xsuka sbb bsr tepi. Aku nk bgkai nipis..

cuba lepas cuba, aku pilih yg tabal jgk sbb yg nipis xde wrna pink… wrna biru, xnk la… xcntik… sbnrnya aku terhasut dgn kata2 kak jag, yg sruh bt spek bgkai pink.. katanya, kakak tmpt sekerjanya pakai, cantik. Igt nk bt wrna purple tp xde pilhn plak td.. alamak, ok ke dgn aku wrna pink ni? Kang pucat plak wajahku… nk bt yg biru tu tp birunya mcm dh buruk, dh out of date…

Ni adalh antara nsihat optician
jgn tgok dgn anak mata tunduk
Jgn terus pndang tmpt jauh pndg dr bawh k eats ( smkin jauh)
Klu cuci tp klbu jgk, klu dh lggar, dtg service
Sbulan skli kna dtg jumpa dr.

Klu power x elok,
akan sakitkan urat di pgkal leher
akan sakitkan tulg-tmulang (lenguh) lengan
akan sakit kpla, pening2 n migraine
akan buat bwh mata bengkak, hitam.

explaination sekali dgn lukis draw mata…
mata juling sikit, titik focus dh terlari sikit, sbb spek senget. aunty akan cuba betulkan.
Ni mcm bljr sains kat sekolah. Spek akan betulkan mcm ni. Sbb juling sikit, jd fokusnya lari. Spek akan betulkan. Power 500, sebenarnya power yg kat dlm mata pn sama, 500 jgk. Jadi, akan jadi normal.

Kmi xblh bt apa2 sbb spek senget.
hrga sbnr 480, offer 450.
Sblum buka sekolah. 2-3 hari siap.
Telefon. Xpe, rumah dekat, blh mai ambik.
Terima kasih.
Salam.

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)