Langkau ke kandungan utama

kisah kasih

ni adalah antara dialog aku dan dia. lebih kurg la. so, layaaann....

dia: slm. u dh solat ke syg? i ada kat HUSM, (Kubang Krai), Kelantan. nk g klinik berhenti merokok.
aku: u p x klinik brhnti mrokok? kata nk p... apa Dr kata?

dia: bru keluar bilik dr. dr wat pemeriksaan & bg gums utk brhnti merokok. makan 5kali sehari bl gian rokok. i harap sgt sokgn u utk sokg i brhnti mrokok. boleh, kn? :-)
aku: ok, i bg sokgn 100% sb i yg sruh u stop smoking. smlm i nk bgtau u, bl u rasa mual, u makan gula2 berangin (mint).

aku: sori td kwn sekolh i mai panggil kndri dia. inspektor pnjra alor setar.

dia: pminat u ke?
aku: ya
. sb kmi rapat. i pn xtau dia minat i. bl dia reveal rahsia htnya, bru la i tau..

dia:ramai btol pminat u. knpa u xpilih dia dlu?

aku: ramai pminat? xda la...dh xda jdoh, apa nk dikata..

dia: ramai pminat u. senior u, cikgu naim, mat terap n pgwai pnjra. itu blum termasuk i. u memilih sgt.

aku: ye ke ramai? memilh ke i? bru 5 org. xramai lg. hahaa... mstilh pilih yg trbaik. nk hidup dgn dia bkn shri dua, nk hidup sampai mati n sampai syurga.

dia: jauhnya fikiran u. citarasa u tggi sgt.
aku: bkn citarasa yg tinggi tp blum jmpa yg ssuai. snior i tggi sgt. ckgu naim bsr. mt terap too slow. pgwai pnjra i tau prgai dia. mesti la fkr jauh. mcm kwn i kata td, dia akan pilihorg yg cakapnya ok, sopan n xmnyakiti hati. eh, kwn master i msj r. tp dia bt research, i bt coursework.

dia: u p layn dia dulu. i ok jer. i tgah tgu nk ambik ubat ni.

persoalannya, ramai peminat ke aku? xde la... biasa jer. ye la org biasa jer... bkn popular pn...

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)

Open Tracker