Langkau ke kandungan utama

Catatan

Lukisan Kad Raya yang Kreatif dan Cantik

carian di Nuffnang  Lukisan kad raya yang kreatif. Sebenarnya, aku dah siap buat kad raya untuk diberikan kepada Pengarah bahagian aku dan lain-lain bahagian. Aku reka sendiri. Aku guna website sorang budak lelaki ni. Aku dah lupa. Tapi memang best la. Sebab boleh decorate sendiri. Aku guna perisian Publisher sahaja, al-maklumlah komputer kerajaan kan, mana la nak canggih sangat. Sampul raya pun aku dah buat. Sampul raya kreatif. Pun aku ambil dari internet, letak URL blog dan print. Gunting, tampal. Siap. Sebenarnya, setiap tahun, aku buat sampul sendiri. Entri aku pasal kad raya: Kad Raya Kreatif Kad raya cantik Kad raya elektronik untuk blogger Banyak juga carian di SEO yang singgah ke dalam blog aku. Kalau pasal boleh rujuk entri yang sedia ada. Ini malas punya kerja. Sebenarnya tak biasa dan tak suka nak buat macam ini. Tapi kalau tak buat, traffik rendah. Nak tak nak, buatlah juga.

Petua Cara Buat Cendawan Celup Tepung Yang Ranggup dan Tidak Lembik

  Petua cara buat cendawan goreng yang sedap dan tidak lembik. Pergh, cendawan goreng memang sedap dan menggiurkan selera dan tekak. Rasanya seperti ayam KFC. Marvellouslah. bertingkat-tingkat. Tapi kalau lembik dan tak menjadi, potong selera! Hehe~  Caranya senang sahaja.   1. Bersihkan dengan air cendawan yang anda mahu goreng. Nak koyakkan kasi kecil atau biarkan sahaja besar gedabak, terpulang ikut selera masing-masing.   2. Masukkan tepung goreng ayam Nona (aku suka brand ini. Nak pakai brand apa pun tak apa. Nak buat sendiri pun tak apa, kalau pandai =)) Cili Pedas, baru kena selera. Kalau tepung goreng serba guna tu, tak sedap. Eh, ayat tak habis lagi. Masukkan tepung goreng ayam Nona ke dalam bekas besar.  3. Masukkan cendawan yang telah disejat air ke dalam serbuk tepung tadi. Tapi sebelum itu, pastikan cendawan yang telah dibasuh, betul-betul tersejat airnya.  4. Panaskan minyak dan goreng sampai garing. Kalihkan apabila telah masak.   5. Lapikkan d

Lima Masakan Menu Terbaik Malaysia Paling Sedap

Malaysia merupakan syurga makanan. Cakap sahaja mahu makanan yang macam mana, semua ada. Nak dengan tak nak sahaja. Kali ini aku bawa korang melihat makanan yang superb sedap yang tidak dapat dinafikan lagi kelazatannya bagi bumi Malaysia. Mee kari Mee kuning Kuah kari dengan dimasukkan kacang panjang dan bebola ikan. Memang superb. Sedap hingga menjilat jari. Laksa Utara Laksa putih diperbuat daripada tepung beras. kuahnya diperbuat daripada isi ikan tamban, kembung atau selayang. Rasa isi ikan segar yang manis itu menyedapkan kuah. Juga dimasukkan bunga kantan, cili padi, cili kering, Laksa Penang dan Laksa Kedah adalah berbeza dari segi warna kerana Laksa Penang tidak menggunakan cili kering dan telur rebus untuk dimakan bersama. Laksa dimakan dengan ulam-ulam (mengikut negeri. Kalau negeri Utara Perlis, Kedah dan Pulau Pinang, ulamnya ialah timun, bawang besar, cili padi, daun putat atau gajus. Manakala bagi negeri lain yang juga membuat Laksa Penang, menggunakan timun, baw

Open Tracker