Langkau ke kandungan utama

Resipi Beef Nam Phrik Pao (Daging goreng Nam Phrik Pao)



Phrik Nam Pao Beef

Recipes:
1/2 cup seasoning Nam Pao Phrik
oil adequately
3 bean chilli (crushed and halved)
1/2 kg meat thinly sliced ​​stem nut
White sugar adequately
2 tablespoons dark soy sauce

The ways include:
1) Heat the oil and fry the slices of meat with sauce thickens.
2) Add seasoning Phrik Nam Pao and stir until meat is soft.
3) Put a little chilli and white sugar. Stir until soft.
4) Serve with white rice.




Beef Nam Phrik Pao (Daging goreng Nam Phrik Pao)

Resipi:
1/2 mangkuk perencah Nam Phrik Pao
Minyak secukupnya
3 biji cili padi (diketuk dan dibelah dua)
1/2 kilogram daging batang pinang yang dihiris nipis
Gula putih secukupnya
2 sudu besar kicap pekat

Cara-cara menyediakan:
1) Panaskan minyak dan goreng hirisan daging bersama kicap pekat.
2) Masukkan perencah Nam Phrik Pao dan kacau sehingga daging empuk.
3) Masukkan cili padi dan sedikit gula putih. Kacau sehingga empuk.
4) Hidangkan bersama nasi putih.

Sumber

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)