Langkau ke kandungan utama

Tips Penjagaan Mata Tanpa Naik Power Cermin Mata


Cermin mata yang membantu anda yang rabun melihat dengan lebih jelas.


Al-kisahnya, pada 23 Disember 2013, aku pergi buat cermin  mata baru

Dr: Mcmna jaga mata?
Aku: Er, ntah. Sepanjang tiga tahun ni, lagi banyak guna lappy siang malam mengadap je (membangunkan blog selama setahun dan menonton Korean Drama).
DR HAIRAN MACAM MANA AKU BOLEH JAGA MATA. Sebab si budak kaca mata, power akan naik jugak. Tapi mata aku maintain dengan power lama. Alhamdu lillah..

Tips aku pentingkan:

-Tak buat kerja dalam lampu samar-samar.

-Buat kerja dalam cahaya yang cukup.
Tengok tv atau mengadap lappy pun, lampu kalimantang tetap kena buka.
Ada kawanku p0wer mata dah naik sebab suka teng0k tv dalam gelap dan tengok tv deka-dekat. Rugi duit dia, bru saja terbang beratus-ratus batua spek. Ni power naik lagi.. Kena buat spek lagi. Haish!
-Tidur dengan lampu tertutup.
Kalau lampu terbuka boleh menambah power cermin mata anda.

-Penggambilan ulam-ulaman dan sayur-sayuran. Buah-buahan aku ambil juga, cuma kurang saja. Korang senang jumpa buah, makanlah. Baik untuk kesihatan mata.


Selamat menjaga mata anda.
Tips Penjagaan Mata Tanpa Naik Power Cermin Mata
Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)