Tips Penjagaan Mata Tanpa Naik Power Cermin Mata | ! sha my heart

.

Selasa, 24 Disember 2013

Tips Penjagaan Mata Tanpa Naik Power Cermin Mata


Cermin mata yang membantu anda yang rabun melihat dengan lebih jelas.


Al-kisahnya, pada 23 Disember 2013, aku pergi buat cermin  mata baru

Dr: Mcmna jaga mata?
Aku: Er, ntah. Sepanjang tiga tahun ni, lagi banyak guna lappy siang malam mengadap je (membangunkan blog selama setahun dan menonton Korean Drama).
DR HAIRAN MACAM MANA AKU BOLEH JAGA MATA. Sebab si budak kaca mata, power akan naik jugak. Tapi mata aku maintain dengan power lama. Alhamdu lillah..

Tips aku pentingkan:

-Tak buat kerja dalam lampu samar-samar.

-Buat kerja dalam cahaya yang cukup.
Tengok tv atau mengadap lappy pun, lampu kalimantang tetap kena buka.
Ada kawanku p0wer mata dah naik sebab suka teng0k tv dalam gelap dan tengok tv deka-dekat. Rugi duit dia, bru saja terbang beratus-ratus batua spek. Ni power naik lagi.. Kena buat spek lagi. Haish!
-Tidur dengan lampu tertutup.
Kalau lampu terbuka boleh menambah power cermin mata anda.

-Penggambilan ulam-ulaman dan sayur-sayuran. Buah-buahan aku ambil juga, cuma kurang saja. Korang senang jumpa buah, makanlah. Baik untuk kesihatan mata.


Selamat menjaga mata anda.
Tips Penjagaan Mata Tanpa Naik Power Cermin Mata

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...