Langkau ke kandungan utama

Muka Berseri-Seri, Pakai Apa




Assalamualaikum.

Aku teruja nak kongsi dengan korang review tentang produk yang aku pakai sekarang ni.

Masa bulan Puasa bebaru ni, muka aku burn (sun burn). Gila r, dah la boyfriend nak datang rumah tapi muka aku hitam legam, dengan jerawat lagi penuh muka. Ahaks, gediks je cakap Bf padahal sepupu jer pun! Hahaha~

Aku tak perasan yang kulit aku dah terbakar dek matahari sehinggalah seorang teman serumahku menegurku. Aku tanya dia, apa yang harus aku buat. Dia jawab, beli la sun block atau BB cream.

BB cream

Tak lama lepas tu, memang aku pergi kedai dan grab sun block dan BB cream. Sun block tu aku tak nak cerita sebab aku tak berapa suka, berminyak. Tapi aku suka dengan BB Cream. Aku beli BB Cream Safi. Best. Bau pun wangi. Tak melekit mahupun berminyak.Tapi harga mahal sikit la. RM23 kalau tak silap aku. Kecil saja, 20 gram dengan SPF30.


soy collagen Nurbeutyline

Ops, oleh sebab aku tak de mood nak menulis, aku copy paste saja twit aku kat sini. Korang bacalah dari bawah ye. Hehe, dasar pemalas!


                      __________________________________________

aku plak tau aku bknnya istiqamah nk bt tiap2 hr. Jd bli je yg rm60 dpt 3kotak. Settle.

nk mkn ke x ke, x la ralat sgt. Dh murah je. Rm2 je 1 sachet. Ala standard air h0rlick je

kesannya bl hbs 2kotak bru nk nampak. Dlm 20hr mcm tu. Biar lmbt, asl slmt. Eheh!

tp ok la kn.. Nk beli yg rm200+, kna aml 3bln. 600 mlyg.. Lbh smpn je

skrg bru msuk kotak ke 3. Tp kdg2 xsmpt nk minum la. Air pns xda la. Dh knyg la. #alasan

kena mnum 2x shri. Tp aku ambk 1 je. Jimat. Hehe. Pdhal, mls. HuhuiBottom of Form

msuk kotak ke3, mknanya kena siap duit la nk beli set pr0m0 3kotak rm60. Nk cb mnum smpai xda parut

kwn2 pn dh tgur aku dh cerah. Bbru tukar krja. Kna pns mthri, sunburn. Nk mnum smpai putih mlepak. Hahaha

mmg best la prsnnya bl sblm ni kwn2 duk kata kulit aku truk. Tp skrg di0rg puji.

tp produk ni kesannya stakat yg kita mnum la. Dia pause. Dlu aku dh gn tp st0p. Ia pn stop. Tp x jd truk. Pause sj.

jd aku nk gn smpai dpt kesan yg aku ingini. Then st0p.

skrg bru msuk kotak ke 3. Tp kdg2 xsmpt nk minum la. Air pns xda la. Dh knyg la. #alasan

tp ok la kn.. Nk beli yg rm200+, kna aml 3bln. 600 mlyg.. Lbh smpn je

kesannya bl hbs 2kotak bru nk nampak. Dlm 20hr mcm tu. Biar lmbt, asl slmt. Eheh!

nk mkn ke x ke, x la ralat sgt. Dh murah je. Rm2 je 1 sachet. Ala standard air h0rlick je

aku plak tau aku bknnya istiqamah nk bt tiap2 hr. Jd bli je yg rm60 dpt 3kotak. Settle

sbnrnya pr0duk2 d psrn ni, klu hrga rm200+ mmg cpt brkesan. Tp aku xbnyk duit nk bli

ala, aku pkai brg murah2 je pn. Jnj ada quality. Tanaka xpkai pn. Xbeli wlpn tringinlah jgk. Hehe.

ala, aku pkai brg murah2 je pn. Jnj ada quality. Tanaka xpkai pn.

jd klu org tny, aku akn ckp: pkai oxy, bb cream, pixy, bdk sjuk. Mkn soy collagen nurbeautyliner. Korg cb lah!

bb cream safi. Bedak pixy. Bedk sjuk pkai mlm2. Jgn xpcya keupayaan bdk sjuk. Magik tau!

ok aku bgtau aku guna apa. Oxy cleanser. Sheshido mask black mud (smggu 2x). Nurbeautyline soy collagen (mnum).

nk tau aku bt mcmna? Er, bnyk sbnya aku pn xpst yg mn 1. Mgkn sb BB cream?

msti la nampak mnyerlah.. Kwn2 duk puji2 aku. Aku, biasa je la. Ye la, dh biasa bjrwt tkut jrwt mncul lg

korg byg'n la. Dlu sunburn,bmnyk, bjrwt, bprut,pori2 tbuka. Tp skrg, dh cerah,jrwt xda, parut hlg,pori2 xnmpk. Bygkn2..

aha, wjhku dh mkin ok. Prut jrwt dh pudr, jrwt dh xbnyk, pori dh ttup. Dh cerah, dlu sunburn.


Kesimpulan

Jadi, tak rugi pun korang guna macam aku guna. Murah pun murah tapi kesannya alhamdu lillah. Ni ramai dah duk puji aku makin berseri-seri. Gembira ada, bangga pun ada. Rasa best pun ada. Ye la, kulit dah cantik macam orang lain malah lebih cantik.

Cubalah..

Nak cantik, kena rajin sikit.

tag: Review Sheshido Mask, review soy collagen Nurbeutyline, review soy collagen Nurbeutyliner, review muka berseri, review produk terbaik.


Aku mohon permisi dulu ya. Hehe~
Sampai jumpa lagi.
3 ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)