Langkau ke kandungan utama

7 Sebab Malaikat Jibril Ingin Menjadi Manusia

   

 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Assalamualaikum.

Aku nak kongsikan kepada kaum Muslimku..
 
Wasiat : Sebab Malaikat Jibril Ingin Menjadi Manusia

" Wahai Ali ! Jibril berangan-angan hendak menjadi manusia kerana 7 perkara;

1. Sembahyang lima waktu bersama imam.

2. Duduk bersama ulama'
 
3. Menziarahi orang sakit

4. Mengiringi jenayah ke kubur
 
5. Menyediakan air untuk minum
 
6. Mendamaikan dua orang yang berbalah
 
7. Memuliakan jiran tetangga dan anak yatim."
 
Maka bersungguh-sungguhlah kamu di atas perkara tersebut


Dah pernah dengar juga tapi dah terlupa, biasalah manusia kan selalu apla. Hati manusia juga perlu dibersihkan setiap 40 hari dengan ilmu agama. =)

  
Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!
<!-- nuffnang -->
<script type="text/javascript">
nuffnang_bid = "0e99540378d786b3364a4969dff0a13f";
document.write('<scr' + 'ipt type="text/javascript" src="http://synad2.nuffnang.com.my/j.js"></scr' + 'ipt>' );
</script>
<!-- nuffnang-->

Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

 
4 ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)