7 Sebab Malaikat Jibril Ingin Menjadi Manusia | ! sha my heart

.

Sabtu, 17 Mac 2012

7 Sebab Malaikat Jibril Ingin Menjadi Manusia

   

 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Assalamualaikum.

Aku nak kongsikan kepada kaum Muslimku..
 
Wasiat : Sebab Malaikat Jibril Ingin Menjadi Manusia

" Wahai Ali ! Jibril berangan-angan hendak menjadi manusia kerana 7 perkara;

1. Sembahyang lima waktu bersama imam.

2. Duduk bersama ulama'
 
3. Menziarahi orang sakit

4. Mengiringi jenayah ke kubur
 
5. Menyediakan air untuk minum
 
6. Mendamaikan dua orang yang berbalah
 
7. Memuliakan jiran tetangga dan anak yatim."
 
Maka bersungguh-sungguhlah kamu di atas perkara tersebut


Dah pernah dengar juga tapi dah terlupa, biasalah manusia kan selalu apla. Hati manusia juga perlu dibersihkan setiap 40 hari dengan ilmu agama. =)

  
Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!
<!-- nuffnang -->
<script type="text/javascript">
nuffnang_bid = "0e99540378d786b3364a4969dff0a13f";
document.write('<scr' + 'ipt type="text/javascript" src="http://synad2.nuffnang.com.my/j.js"></scr' + 'ipt>' );
</script>
<!-- nuffnang-->

Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

 

4 ulasan:

Jerr berkata...

num 4 typo :)

sis92 berkata...

tq 4 sharing

haah, no 4 jenazah bkn jenayah ^^

sha my heart berkata...

Jer: nampak je typo ye. Anyways, thanks :-)

sha my heart berkata...

Sis: tq betulkan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...