Langkau ke kandungan utama

Aish, Mudahnya Buat Tanggapan Buruk



Assalamualaikum.

Orang kita (Melayu) selalu buat tanggapan awal kan? Aku? Aku tak macam tu. Tak ke? Er, freaking speaking, aku jarang la nak fikir negatif sangat pasal orang lain unless memang dah perangai dia macam tu. Maksud aku, contohnya si penipu, aku tak percaya sangat apa dia cakap dah.

Tak baik bersangka buruk tau, boleh rosak otak. Perasaan tak tenang, boleh cepat jatuh sakit atau dapat penyakit.


Aku suka video Mat Lufthi ni, sebab kreatif dan agak lucu. Jom sama-sama layan.

http://youtu.be/w8fP4EwdP40

Kalau korang nak cari dia kat you tube, taip jer : Matlufthi90

Aku teringin nak dengar apa kata anak muda ni pasal video memburukkan Hudud yang heboh dua tiga hari lepas. Kalau korang jumpa, bagi tau aku ya. Hihi~

P/s: Sila abaikan entri gedik sebelum ini. Itu cuma anganan je. Haha~

P/s/s: Apa kata korang selepas tonton video tu?

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

13 ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)