Blog yang Maju dalam Malaysia | ! sha my heart

.

Selasa, 8 November 2011

Blog yang Maju dalam Malaysia

Assalamualaikum.


Blog yang maju dalam Malaysia

Selama beberapa lama (er, lamakah?) dalam dunia blogging ni, aku dapat simpulkan bahawa kebanyakan blog yang berjaya memikat beribu-ribu lemon terdiri daripada blog yang:

1.      SEO dan isu semasa – Semakar rindu, penulis senja, blog kosong, dan banyak lagi, but I cant name it.

2.      Tutorial blog – Lissa Faizureen, tutorial blog dan otai-otai

3.      Luar negara – Ariff Shah, Long Jaafar,

4.      Kreatif – bukan blog bapak kau, Ayeem Ayam,
Buat doodle

5.      Bengonk – Anif Abdullah, Liyana Zahim, Umie Qartomie, Namamee Roslan

6.      Cun dan model – Fatin Liyana, Cik Epal, Yuyu Zulaikha, Maria Elena

7.      Segak – Ben Ashaari, Eqbalzack 


Blog aku tak de dalam senarai ni. Haha~ kesian, kan? Tak pe la selagi ada usaha, ia akan berjaya juga suatu hari nanti, kan? =)

Apa pun, jalinan persahabatan dengan blogger lain itu yang lebih utama. Tak perlu nak unique visitor (trafik) banyak, ramai follower tapi tak ada sape pun benar-benar kenal siapa awak dalam dunia blogging (terutamanya blogger SEO). Tapi, kalau itu yang korang nak, terpulang.

Tapi, pada aku rasa rugi la. Nanti bila susah, tak de sape nak tolong sebab dah tak kawan dengan blogger lain.

Link blog diorang tak disediakan, korang boleh search, memang ada punya blog diorang tu.

Korang dalam blogger no berapa?


Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

20 ulasan:

purpl3h0lic berkata...

x tersenarai .
hahaha !
tp xpe .
truthly , mereke smue hebad ! ^^,

Panggil Aku Han berkata...

serius mmg han mmg xlayak la duduk dlm carta...^_^

Ku Azhar berkata...

hahaha ku mana ade kih3

Pendamba Mawar berkata...

sy picisan

GaRy™ berkata...

saya kategori nombor 7 kot... XP

AcidFlynN Wraith berkata...

blog yang tiada tersenarai di atas hahahaha

BaTu^NiSaN berkata...

assalamualaikum... kategori mana tu x penting sebenarnya..

sha my heart berkata...

purple: kerja kuat lagi =)

sha my heart berkata...

hana: masih bnyk yg boleh diexplore =) never give up

sha my heart berkata...

ku: sabar =)

sha my heart berkata...

PM: nanti meletup la tu =)

sha my heart berkata...

gary: boleh dipertimbangkan. haha~

sha my heart berkata...

Acid: berusaha utk masuk dalam senarai =)

sha my heart berkata...

Batu: wassalam. memang tak penting tapi penting untuk dapatkan kawan-kawan, ilmu serta idea dan trafik di atas sebab persamaan niche. =)

Aiman Isa berkata...

takde dalam senarai.. haha! :p

Syukri Mohtar berkata...

yah..relationship dgn blogger penting dari SEO sume..nice saying.. =)

aimie amalina berkata...

hehehe
sy lagi laaaa tak tersenarai
maka sy blogger SS
kekeke =p

sha my heart berkata...

Aiman: slow and steady

sha my heart berkata...

syuk: ya, penting tu.. kalau tak better offline je. haha~

sha my heart berkata...

aimie: bukan kira tersenarai ke tak tapi kategori mana.

SS? haha~ tak kot, blog aimie ok ja..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...