Langkau ke kandungan utama

Blog yang Maju dalam Malaysia

Assalamualaikum.


Blog yang maju dalam Malaysia

Selama beberapa lama (er, lamakah?) dalam dunia blogging ni, aku dapat simpulkan bahawa kebanyakan blog yang berjaya memikat beribu-ribu lemon terdiri daripada blog yang:

1.      SEO dan isu semasa – Semakar rindu, penulis senja, blog kosong, dan banyak lagi, but I cant name it.

2.      Tutorial blog – Lissa Faizureen, tutorial blog dan otai-otai

3.      Luar negara – Ariff Shah, Long Jaafar,

4.      Kreatif – bukan blog bapak kau, Ayeem Ayam,
Buat doodle

5.      Bengonk – Anif Abdullah, Liyana Zahim, Umie Qartomie, Namamee Roslan

6.      Cun dan model – Fatin Liyana, Cik Epal, Yuyu Zulaikha, Maria Elena

7.      Segak – Ben Ashaari, Eqbalzack 


Blog aku tak de dalam senarai ni. Haha~ kesian, kan? Tak pe la selagi ada usaha, ia akan berjaya juga suatu hari nanti, kan? =)

Apa pun, jalinan persahabatan dengan blogger lain itu yang lebih utama. Tak perlu nak unique visitor (trafik) banyak, ramai follower tapi tak ada sape pun benar-benar kenal siapa awak dalam dunia blogging (terutamanya blogger SEO). Tapi, kalau itu yang korang nak, terpulang.

Tapi, pada aku rasa rugi la. Nanti bila susah, tak de sape nak tolong sebab dah tak kawan dengan blogger lain.

Link blog diorang tak disediakan, korang boleh search, memang ada punya blog diorang tu.

Korang dalam blogger no berapa?


Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

20 ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)