Bagai Menjawab Soalan Temuduga | ! sha my heart

.

Khamis, 3 November 2011

Bagai Menjawab Soalan Temuduga


Assalamualaikum.

Di keheningan suatu malam, tetiba dapat permainan tag-tag ni. Ini adalah kali ketiga aku ditag. Kali ini aku ditag oleh Taufiq Mairan. La, aku baru jer keluar dari blog dia. Lama kot aku lepak kat sana, aku jadikan blog dia sebagai pemangkin untuk aku jadi blogger yang lebih baik.

Aku masuk ke blog dia sebab tengok dari satu link yang banyak-banyak dia post kat facebook (fb). Sebabnya aku dan dia ni friends kat fb, tu yang banyak nampak link.Hehe~ Aku tak ingat kenal kat mana dia ni. Rasanya kenal kat Sahabat Blogger (SB) tapi dah lama pun. Sekarang ni aku tak lepak pun SB, malas seh, tak de kawan.


1. Bila kali pertama korang terkucil?
Terkucil tu apa sebenarnya? Cek orang Utagha, tak faham sangat maksud orang KL cakap. Hehe~

Aku rasa terkucil tu terkencing/terberak dalam seluar ek?
Pertama sekali, mesti la zaman kanak-kanak. Haha~

2. Benci atau sayang pada bibir? Nyatakan sebab.
Bibir? Ni bibir betul ke Justin Biebier? Aku jawab dua-dua la, ye.
Bibir I seksi you. Haha~Perasan!
Justin Biebier, okay ja. Dia tak de hal sama gua. Kehkeh..

3. Pernah makan penampo dak?
Pernah. Tapi dengan family la. Dengan orang lain belum pernah dan tak nak pun. Hehe~

4. Komen sikit pasal blog aku ni. Jujur je. Kutuk pun tak apa.

Blog Taufiq Mairan (link blog)? Blog ni okay tapi ayat dia kadang-kadang kasar sikit dan agak tidak sopan. Rasa agak tidak selesa.
Tapi, entri-entri banyak bermanfaat untuk seorang blogger.

5. Handset apa yang kau tengah pakai sekarang?
Nokia X2 je. Kamera asyik problem la. Adoi~


Soalan dari MK.
  1. Tempat makan mana best?
    Tempat makan? Dapur.

  2. Suka makan apa?
    Nasi. Perut Melayu kot, tak boleh kalau sehari tak jumpa nasi.
    Tapi makanan western, eastern pun tak kisah cuma mesti makan nasi dulu. Haha~

  3. Macam mana nak gemuk/naikkan badan?
    Makan banyak. Kawan-kawan kite yang badan berisi ni diorang kebanyakannya makan banyak dan kerap. Jap-jap je makan. Makanan kegemaran diorang ialah daging, telur dan roti.

  4. Tempat shopping mana best?
    Mid Valley, ada empat pasaraya besar dalam tu. Heaven gile.

  5. Korang rasa, korang Hot ke?
    Yes, tapi sebab cepat panas la. Hihi~
    Kalau Hot tu, tak kot. Teringat pula, keluar berjimba-jimba dengan bebudak persatuan, kite pakai agak hot, diorang pula alim. Malu juga la. Nasib baik tak pakai yang lebih over sebab kite pun bukannya hot. Haha~

    Kite tak hot, kite cool je. Ekeke~.

  6. Lagu terakhir korang dengar?
    Lagu You are my destiny dalam OST Korean drama.

  7. Perkara yang memalukan
    Menipu dan orang tahu kita tipu. Sebab tu kite tak suka tipu.

  8. Suka pergi mana?
    Pulau yang cantik macam Pulau Perhentian, Terengganu dan deruan ombaknya menenangkan macam Pantai Merdeka, Kedah.

  9. Pakai pencuci muka apa?
    Oxy

  10. Video apa yang paling best? bagi link
    Video kantoi makan masa bula puasa (lakonan semula- rasanya bebudak IPTS yang buat) dan kantoi solat subuh (ni video orang Singapura-memang lawak giler).

    Link? Alamak, kite dah download la tak de link.

  11. Perkara yang orang tak tahu pasal korang
    Ramai kata kite ni peramah dan banyak cakap padahal kite ni pemalu dan pendiam =)
    Kite sayang kawan-kawan kite lebih daripada diri kite sendiri.



Aku nak tag:
Pendamba Mawar
Abu
Jerza
Aiman
ImBobo
En Khairil
Sengalman
Sis Bui

Ku Azhar
Acid



Soalan aku
tarikh lahir dan tempat lahir?
Asal mana?
Bahasa Melayu dialek mana korang guna sekarang?
Bahasa Melayu dialek  mana korang boleh kuasai? Kenapa korang boleh/tak boleh kuasai dialek asing?
Sejak bila korang kenal blog aku?
Entri aku macam mana, best, bosan, menyampah? Korang senang hati nak tinggalkan komen atau teragak-agak? Jujurlah. Aku tak kisah korang nak cakap apa pun.
Loading blog ni okay tak? Laju, lembab atau sangat menguji kesabaran? Apa yang perlu aku buat untuk atasinya?
Kritikan untuk blog aku. Sila jelaskan
Apa yang perlu aku tambah baik blog ni?

Itu je la, selamat menjawab soalan exam ni. Haha~

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 
Kalau rasa entri ni amat berguna dan bernilai, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

8 ulasan:

Totie@Tomy berkata...

tempat makan paling best..sah2 dapur rumah sendiri..hehe

sha my heart berkata...

totie: tak syak lagi =)

iMBobo berkata...

wah ramai tag soalan ni, pyh nk jwb satu2 hehe..

Aiman Isa berkata...

hehhee... macih sebab tag... nnti aiman jwb nahh..

ABU berkata...

wah entry ni 3hb aku tak perasan pun..
terma kasih tag, terima kasih banyak2..

sha my heart berkata...

Mr Bobo: jawab serentak.. haha~

sha my heart berkata...

Aiman: sama2. i wait 4 that =)

sha my heart berkata...

Abu: tu la, tak perasan ko ni. haha~
sama2. no big deal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...