Langkau ke kandungan utama

Apabila Dicuit

Assalamualaikum.

Aku ambik keputusan untuk membuat entri kali ini, apabila telah banyak kali digasak.

Seriuosly, aku bukanlah macam blogger  lain yang dicuit sedikit, mula lah melatah (walaupun aku melatah betul cakap-cakap, tapi sejak mak ayah aku ke Mekah, latah aku seakan tak ada). Kalau tak percaya, periksalah entri aku satu persatu, ada ke aku struck back?

Kadang-kadang rasa tergelak juga bila ada orang menuduh sesedap hati tanpa ada bukti. Bila aku suruh dia buktikan, tak berani pula. Shame of you.

Please la, jangan ganggu aku macam tu kalau tak ada bukti.

Aku tak fahamlah dengan orang yang nak kacau aku. Kenapakah? Cemburukah? Sakit hatikah? Aku tak kacau sesiapa, aku tak dengkikan sesiapa, pe hal ko pula nak rasa semua tu pada aku?

Semua yang kita buat ni pasti ada balasannya yang tersendiri. Satu pun tak kan terlepas. Adakah dengan berbuat begitu ko rasa ko cool? Ceit! Piirah.

Aku bukan nak tunjuk baik tapi aku memang baik pun :P

Jangan merendahkan diri dengan buat perangai macam tu. Aku tahu siapa ko. IP address ada kot. CSI Malaysia pun ada. Mana nak lari?

Kalau semua tu ko dapat lepas, aku tak akan maafkan perbuatan ko, sebab aku nak jumpa ko kat Istana Keadilan, Padang Mahsyar. Aku serius.

Tunggu je la perhitungan nanti. Aku bukan jenis berdendam tapi ko yang paksa aku berbuat begitu.

Aku tak hot, aku cool.

P/s: Bila ko nak minta maaf padaku?
Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:


Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Tips Pakaian Untuk Konvo

Open Tracker