Cerianya Baki Zainal (Pengacara 8 Quicky-8TV)- Biodata | ! sha my heart

.

Isnin, 24 Oktober 2011

Cerianya Baki Zainal (Pengacara 8 Quicky-8TV)- Biodata

Assalamualaikum.

Aku nak memperkenalkan korang kepada seorang yang mencuri tumpuanku.

 

Baki Zainal

 
Full Name Zahamin Baki Zainal
Comercial Name : Baki Zainal
D.O.B : 16 May 1971
Age: 30
Zodiac : Taurus
Height : 170cm
Weight : 65kg
P.O.B : Johor
Language : Mandarin, English, Malay
Blog: http://ice-passion-vanilla-tea.blogspot.com/ (tapi lama tak up date)
Kalau nak lebih up date, dia suruh add twitter beliau.

Suka gile aku dengan mamat ni berceloteh. Memang jenis ceria la. Rasa mengantuk pun hilang begitu je. Tak sia-sia 8tv ambik dia untuk 8 Quicky malam-malam. Oh ya,  start rancangan ni pukul 1 pagi-2 pagi.

Dia ni pengacara bersama seorang lagi yang look like chinese, Guibo. Ayat diorang : "Rilex r, wei!"
Sekarang ni diorang tengah memilih untuk siapa yang layak diletakkan sebagai pengacara 8 Quicky. Vote for Baki, k. (Sila buka laman web 8tv).

Suka nampak dia ni jujur dan ikhlas. Ya, tak mudah nak kata macam tu tapi itu yang aku rasakan.

Terus membuka SEO untuk mencari siapakah dia. Search r beb. Apa guna internet duk depan mata? Hehe~

Muka dia ramai tak percaya 30 tahun tapi macam umo 18 je. Rahsia? Dia suka ketawa. Senyum tu dah jadi satu kemestian.

Then, ramai gile yang suka kat dia. Asyik naik mesej pasal dia jer. Ada sorang tu kata diorang ni macam budak-budak dan  kalau ada abang macam Abang Baki ni mesti hidup dia ceria.

See, ramai kot yang suka akan encik Baki Zainal ni.

Semoga Baki berjaya dalam bidangnya. Amin.

P/s: Sekali tengok muka dia macam Atif (John) la. Tak de la sama sangat, tapi tengok gaya tu ada la jugak.

P/s/s: Rerupanya Baki ni dah lama dalam bidang tv ni. Patut la macam pernah nampak. Dia boleh berbahasa Mandarin dengan baik. Dia ni la yang aku confious orang Melayu ke Cina sebab muka Melayu tapi fasih Chinese language.

9 ulasan:

Arif Aiman berkata...

8tv ? T_T

tak penah kenal.. chnel tu pun agknya tak pnh bukak :p

T_T tp, rsa mcm pnh nmpk dia ni jd pngacara kat siaran china.. tak sure.. tak sure..

peyansanstaro berkata...

Suka jugak tgok dya belakon..
yaya EN Baki Zainal mmg pndai bbhsa mndrin.. dya pncara 8TV.. Terbaik..

aimie amalina berkata...

8TV?
ooohh..kene pi tgk gak niii
cm dah lame x tgk tv wlau tv dpan mata
hehehehe
asik on9 je aihhh
kikiki
tapi selalu dgr name die lah...=]

maseh akak sha!

sha my heart berkata...

aiman: =)

sha my heart berkata...

Peyan: ye ke? kak sha baru nak berkenalan

HAYU beautiful handicraft berkata...

info yang menarik... :-)
silakan kunjungi blog kami... :-)
http://hayubeautifulhandicraft.blogspot.com

(HAYU beautiful handicraft)

sha my heart berkata...

aimie: tu la pernah dengar nama tu tapi tak tau sape. sekarang ni baru kenal

sha my heart berkata...

Hayu: maaf ye, sila la baca. jgn nak menonong je copy paste!

Unknown berkata...

Saya dah lama nmpk dia ni. Sbb kurangmada tonton tv. Menonton tv bila letih dan hanya melepas penat.
Suka tgk dia bercoleteh baru harini tau nama dia BAKI ZAINAL.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...