Langkau ke kandungan utama

Cerianya Baki Zainal (Pengacara 8 Quicky-8TV)- Biodata

Assalamualaikum.

Aku nak memperkenalkan korang kepada seorang yang mencuri tumpuanku.

 

Baki Zainal

 
Full Name Zahamin Baki Zainal
Comercial Name : Baki Zainal
D.O.B : 16 May 1971
Age: 30
Zodiac : Taurus
Height : 170cm
Weight : 65kg
P.O.B : Johor
Language : Mandarin, English, Malay
Blog: http://ice-passion-vanilla-tea.blogspot.com/ (tapi lama tak up date)
Kalau nak lebih up date, dia suruh add twitter beliau.

Suka gile aku dengan mamat ni berceloteh. Memang jenis ceria la. Rasa mengantuk pun hilang begitu je. Tak sia-sia 8tv ambik dia untuk 8 Quicky malam-malam. Oh ya,  start rancangan ni pukul 1 pagi-2 pagi.

Dia ni pengacara bersama seorang lagi yang look like chinese, Guibo. Ayat diorang : "Rilex r, wei!"
Sekarang ni diorang tengah memilih untuk siapa yang layak diletakkan sebagai pengacara 8 Quicky. Vote for Baki, k. (Sila buka laman web 8tv).

Suka nampak dia ni jujur dan ikhlas. Ya, tak mudah nak kata macam tu tapi itu yang aku rasakan.

Terus membuka SEO untuk mencari siapakah dia. Search r beb. Apa guna internet duk depan mata? Hehe~

Muka dia ramai tak percaya 30 tahun tapi macam umo 18 je. Rahsia? Dia suka ketawa. Senyum tu dah jadi satu kemestian.

Then, ramai gile yang suka kat dia. Asyik naik mesej pasal dia jer. Ada sorang tu kata diorang ni macam budak-budak dan  kalau ada abang macam Abang Baki ni mesti hidup dia ceria.

See, ramai kot yang suka akan encik Baki Zainal ni.

Semoga Baki berjaya dalam bidangnya. Amin.

P/s: Sekali tengok muka dia macam Atif (John) la. Tak de la sama sangat, tapi tengok gaya tu ada la jugak.

P/s/s: Rerupanya Baki ni dah lama dalam bidang tv ni. Patut la macam pernah nampak. Dia boleh berbahasa Mandarin dengan baik. Dia ni la yang aku confious orang Melayu ke Cina sebab muka Melayu tapi fasih Chinese language.

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Tips Pakaian Untuk Konvo

Open Tracker