Petua Kebahagiaan Rumah Tangga | ! sha my heart

.

Ahad, 18 September 2011

Petua Kebahagiaan Rumah Tangga

Assalamualaikum...

Entri relationship

Aku teringat akan kata-kata seorang pensyarahku. Dia pun kenal aku. Tahu mana asal usulku. Hehe~ Kira rapat jugak la.

Aku tengah karang cerpen tadi tetiba kata-katanya keluar. Sebenarnya, aku sedang buat cerpen tentang family dia. Ada sesuatu yang boleh aku kongsikan pada dunia tentang family dia. Awesome jugak la.


Okey jom tengok apa kata-kata beliau:

“Biar apa pun, setialah dengan seorang sahaja isteri. Sekali kahwin, biarlah selamanya.

Macam saya, tak tahan dengan leteran si isteri tapi dialah seorang sahaja isteri saya. Saya tak pernah menduakannya.

Perkahwinan adalah kerelaan untuk sehidup semati. Jadi harungilah pancarobanya. Jangan pernah berpisah apatah lagi bercerai.”


Pergh, besarnya makna perkahwinan itu.

Itulah rahsia kebahagiaan rumah tangga. Perhubungan mana yang tak pernah dilanda ombak? Tak ada la. Kesetiaan itu amat penting. Komunikasi jugak memainkan peranan yang tidak kurang pentingnya.


P/s: Bila la nak bertemu dengan cinta sejati ni? Haha~Gediks!

P/s/s: Lama seh tak karang cerpen untuk penerbitan. Doakan aku ya..


Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!






Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang.

              

6 ulasan:

aimie amalina berkata...

sokooonggggg!
sebab itulah perkahwinan itu suci
kalo ada yg cube buat noda dgn erti suci ini
maka nye dia tidak faham erti suci tu..
wee
semoga menemui cinta sejati
peewiiittt! =)

sha my heart berkata...

Aimie: a ah..

pandai berkata2 ya. bagus kata2 tu =)

iMBobo berkata...

berat woo tanggungjwb bila dah kawin huhu

Wanie berkata...

ehem2, mesra nampak dengan pensyarah? just kidding :D

kalau tak mampu nak adil jangan la berpoligami..

sha my heart berkata...

imbobo: aah, tggjwb berat tapi kahwin tu kan tuntutan Islam? =)

sha my heart berkata...

wanie: tak mesra tapi biasala klu pensyarah kenal kita. tu maknanya kita dikenali dan disayangi. haha~ bajet jer pensyarah sayang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...