Langkau ke kandungan utama

Petua Kebahagiaan Rumah Tangga

Assalamualaikum...

Entri relationship

Aku teringat akan kata-kata seorang pensyarahku. Dia pun kenal aku. Tahu mana asal usulku. Hehe~ Kira rapat jugak la.

Aku tengah karang cerpen tadi tetiba kata-katanya keluar. Sebenarnya, aku sedang buat cerpen tentang family dia. Ada sesuatu yang boleh aku kongsikan pada dunia tentang family dia. Awesome jugak la.


Okey jom tengok apa kata-kata beliau:

“Biar apa pun, setialah dengan seorang sahaja isteri. Sekali kahwin, biarlah selamanya.

Macam saya, tak tahan dengan leteran si isteri tapi dialah seorang sahaja isteri saya. Saya tak pernah menduakannya.

Perkahwinan adalah kerelaan untuk sehidup semati. Jadi harungilah pancarobanya. Jangan pernah berpisah apatah lagi bercerai.”


Pergh, besarnya makna perkahwinan itu.

Itulah rahsia kebahagiaan rumah tangga. Perhubungan mana yang tak pernah dilanda ombak? Tak ada la. Kesetiaan itu amat penting. Komunikasi jugak memainkan peranan yang tidak kurang pentingnya.


P/s: Bila la nak bertemu dengan cinta sejati ni? Haha~Gediks!

P/s/s: Lama seh tak karang cerpen untuk penerbitan. Doakan aku ya..


Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!






Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang.

              

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:


Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Tips Pakaian Untuk Konvo

Open Tracker