Langkau ke kandungan utama

Ko Pe Hal Nak Belagak Dengan Aku?

Assalamualaikum...

Entri peribadi.

Aku masih stress. Bertambah stress dengan gelagat kawan-kawanku yang membuat onar di facebook.

Hanya Tuhan saja yang tahu betapa bahangnya hatiku.

Sabar dan sabar.

Mungkin diorang tak kenal aku, aku bukannya nak kecoh-kecoh. Aku bukannya suka menggedik nak post sesuatu yang gatai-meqela-tarik-perhatian. Aku sekadar berkongsi sesuatu yang aku rasa sangat pelik. Aku mahu rujuk kepada mereka yang pakar.


For your information (fyi), aku pun dah lama rasanya tak post kat facebook, melainkan aku ping entry blog. Sungguh! Aku bukannya orang yang suka-mencapap-tak-tentu-hala. Kalau tak percaya, tanya saja kawan blogger yang dah add aku di facebook. Cek wall aku.


Cuma semalam saja aku teringin nak tulis kat wall aku dan komen-komen dengan kawan-kawan aku. Tapi ahh, sakit hati..


Menyampah la dengan orang yang bajet kenal aku tapi tak kenal langsung.


"Ko tak kenal pun aku macam mana, suka hati jer nak tuduh aku bukan-bukan pula.. Lempang kang!"



Pesanan aku kepada yang tak kenal aku: Aku bukannya jenis negatif giler. Kalau korang positif, aku pun positif macam korang juga la.

Daripada semua ni, aku dapat kutip sesuatu tentang jenis manusia.

Adoiii, ada juga ada orang yang perasan diri mereka sahaja yang okay. Ingat orang lain semuanya tak ok. Ala, setakat kerja kerajaan (maaf tak dapat cakap kerja apa) dah anggap cukup bagus dan orang lain semuanya malang.

Ello, semua tu ALLAH yang bagi. Kalau DIA nak tarik balik, kejap jer.


Sebelum nak cakap apa-apa, fikir dulu k.



P/s: Kepada sesiapa yang tak berkenaan, tak perlu nak terasa. Aku menulis mengenai kawanku di fb yang berhubung dengan aku pada 5 dan 6 September 2011.

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!






Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang.

              

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)

Open Tracker