Langkau ke kandungan utama

21 Header Dari Anif Abdullah!

Assalamualaikum...

Entri segment, persahabatan dan blogging.

Dah lama adikku sorang ni suruh join segment dia. Tapi lama baru kakakmu ini nak buat. Haha~ Kesian dia.. Nasib baik ko tutup lambat, kalau tak, Kak Sha dah tak masuk la Anip oi.. Wakaka~ Jangan marah nanti kurus pahala puasa.

Kalau korang nak join, klik jer banner ni, k.



SYARAT- SYARAT UNTUK DAPATKAN HEADER DARI ANIF ABDULLAH:

1. Buat satu entri yang bertajuk '21 Header Dari Anif Abdullah!' 
-Korang cerita la pasal apa pun dalam entry tersebut.. Nak letak picture pon boleh..apa2 jela..^^

2.Hendaklah nyatakan konsep header yang korang nak..cth,alam flora,kartun comel atau lain-lain.. saiz..cth,800 x 500 dan warna yang diingini..cth,putih (segalanya ditulis dalam entry anda)

Kak Sha nak header alam flora dengan ada warna terang seperti merah. Merah tu semangat, hihi.

Nak ada tulisan Sha My Heart ya.. Kalau boleh, kalau Anip pandai Photoshop, Kak Sha nak tulisan 3D, boleh?

Saiz 800 x 500 pun tak pe. Nanti Kak Sha boleh resize balik. Kalau kecik-kecik, nanti nak besar kan susah plak, gambar pecah la apa la..

Wah, demand tak Kak Sha? Dah kata minta details, ni bagi la. Haha~


3. Pasang banner di atas dan linkkan ke entri ini - Done

4. Submit link entri di ruangan komen di bawah- Jap lagi

5. Follow blog ini(senang untuk dikesan nanti )- Dah lama pun follow wahai adindaku.. Haha~

6. Tak kisah nak tag kawan-kawan @ tidak (tiada paksaan)- nak tag Jer, Ijam dan Anip, boleh? Haha~

7. 10 blog yang bertuah akan di promosi blognya selama seminggu (tak rugi kan?)

Tarikh tutup : sepanjang bulan puasa/akan di hapdet dari masa ke masa


MUDAH KAN?
TAK PERLU LAMA-LAMA.. 21 header (dan kebawah) akan disiapkan mengikut fasa-fasa tertentu k..
SO, TUNGGU APA LAGI? bukan senang orang nak beri header FREE.MUAHAHAHA..
actually,tanda penghargaan jugak ni.. ^^

SIAPA CEPAT DIA DAPAT!!


Semoga Kak Sha dapat la.. Kalau tak dapat pun, Kak Sha nak Anip buatkan jugak satu header untuk blog ni. Haha~

Semoga persahabatan kita kekal, k.

Terima kasih sudi baca entri ni. Sayang korang.
Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:


Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Tips Pakaian Untuk Konvo

Open Tracker