Langkau ke kandungan utama

Tips Penjagaan Kesihatan -Asas tapi Sangat Penting!

Assalamualaikum...
Entri sharing  perkongsian artikel menarik. Menarik? Erm, tak menarik sebab picture tak cantik sangat tapi tips ni rasanya ramai yang tak tau. Ini bermakna aku la yang tak tau. Haha~

Aku nampak ada jugak blogger kongsikan. Aku bukan ambik dari diorang tapi ada orang hantarkan aku emel. Sesuai rasanya nak kongsi.

Ringkas je kali ni. Er, boleh percaya tak? Haha~

Jom-jom kita baca

Health - Very Very Important Tips



Answer the phone by LEFT ear .







Do not drink coffee TWICE a day.

 

Do not take pills with COOL water .



Do not have HUGE meals after 5pm.



Reduce the amount of
OILY food you consume.




Drink more WATER in the morning, less at night.


Keep your distance from hand phone
CHARGERS .


Do not use headphones/earphone for
LONG period of time.




Best sleeping time is from 10pm at night to 6am in the morning.




Do not lie down immediately after taking
medicine before sleeping.




When battery is down to the
LAST grid/bar, do not answer the phone as the radiation is 1000 times.

Dapat kutip sesuatu kan? Tak boleh amal semua, jangan tinggal semua =)


P/s: Minta maaf tak teratur by line blog aku.. Ada duk atas, bawah, senget. Terabur. Ni first time buat.  Hahaha~


Terima kasih sudi baca entri ni. Sayang korang.
Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)