Tips Penjagaan Kesihatan -Asas tapi Sangat Penting! | ! sha my heart

.

Jumaat, 17 Jun 2011

Tips Penjagaan Kesihatan -Asas tapi Sangat Penting!

Assalamualaikum...
Entri sharing  perkongsian artikel menarik. Menarik? Erm, tak menarik sebab picture tak cantik sangat tapi tips ni rasanya ramai yang tak tau. Ini bermakna aku la yang tak tau. Haha~

Aku nampak ada jugak blogger kongsikan. Aku bukan ambik dari diorang tapi ada orang hantarkan aku emel. Sesuai rasanya nak kongsi.

Ringkas je kali ni. Er, boleh percaya tak? Haha~

Jom-jom kita baca

Health - Very Very Important Tips



Answer the phone by LEFT ear .







Do not drink coffee TWICE a day.

 

Do not take pills with COOL water .



Do not have HUGE meals after 5pm.



Reduce the amount of
OILY food you consume.




Drink more WATER in the morning, less at night.


Keep your distance from hand phone
CHARGERS .


Do not use headphones/earphone for
LONG period of time.




Best sleeping time is from 10pm at night to 6am in the morning.




Do not lie down immediately after taking
medicine before sleeping.




When battery is down to the
LAST grid/bar, do not answer the phone as the radiation is 1000 times.

Dapat kutip sesuatu kan? Tak boleh amal semua, jangan tinggal semua =)


P/s: Minta maaf tak teratur by line blog aku.. Ada duk atas, bawah, senget. Terabur. Ni first time buat.  Hahaha~


Terima kasih sudi baca entri ni. Sayang korang.
Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!

7 ulasan:

sha my heart berkata...

Jom jaga kesihatan diri dengan amalkan yg terbaik..

korang biasanya dah buat apa, dan apa yg sukar nk buat?

Jer ... berkata...

entri yang bagus sekali :)

posheart berkata...

emm bgus sha, tpop apa y xthu hehe...apa y biasa bt, minum i manyak2..mlm pn minum i manyak jg...susahnya nk tingglkn i huhu...

amnie azmira berkata...

bagos tips nihh..

sha my heart berkata...

@Jer ...

TQ Jer..

Bagus je, tak nak komen apa2? Haha~
Jer tak de idea la tu..Wakaka~ Jgn marah dik, akak gurau je.

sha my heart berkata...

@posheart

TQ Za sudi baca sini =)

jgn minum air bnyk sgt ye.. banyak minum siang, dan kurgkan pada malam, ye..

sha my heart berkata...

@amnie azmira

sila amalkan yer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...