Langkau ke kandungan utama

Lepas Geram: Baiknya Pak We Dia~





Assalamualaikum...

Entri peribadi.

Aku jumpa note ni,  kat meja, ntah sape punya. Meh kita sama-sama baca.

Ni karangan untuk pak we dia kot. Macam lepas geram jer.. Hihi~


Sedih rasa.

Kenapa dia tak macam ex aku?
Mula la buat aku merindui ex..

Tapi nak kembali semula
tak kan mungkin terjadi
'U, i rindukan u..'
yang sabar melayan karenah aku
yang segala-galanya untuk aku

Aku rindukan saat itu
kenapa air mata turut mengalir?

sedihkah?
pedihkah?

paling terasa bila aku sakit
dia akan faham
bila PMS,
dia akan faham
bila aku marah-marah tanpa sebab
dia yang akan belikan ubat pelega segugut
manisnya saat itu..

Bila aku tak ada duit, dia akan masukkan duit
bila aku tak ada topup, dia akan topupkan
bila aku lapar, dia akan bawakan aku makanan
'U, i rindukan u..'

KENAPA DIA TAK BOLEH FAHAM AKU MACAM EX AKU FAHAM AKU?
'U, i rindukan u..'


P/s: Kesian kan kat budak perempuan tu.. =) Sabar ye, dik. Tak semua orang sama. Ada banyak jenis orang dalam dunia ni.

P/s/s: Bestnya kalau dapat lelaki macam ex dia tu kan? Baik giler..

Terima kasih sudi baca entri ni. Sayang korang.
Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)

Open Tracker