Langkau ke kandungan utama

Kalau Korang Nak Dating (Pantun)

Assalamualaikum...


Terlebih dahulu aku nak ucapkan terima kasih kerana sudi melawat blog aku dan membaca entri ini. Kali ini aku nak berpantun dalam entri. Pantun ini adalah sebagai panduan untuk korang khasnya yang ingin dating.

Kalau korang nak dating,
Mintala kebenaran keluarganya;
Supaya korang tak kena lesing,
Sakit dapat malu pun tak terkira.
Kalau korang nak dating,

Pastikan isi poket cukup tebal;
Supaya kepala tak jadi pening,
kalau awek order makanan mahal.

Kalau korang nak dating,

Gaya pakai eloklah dijaga;
Nanti korang juga melenting,
Kalau pak we asyik nak meraba.

Kalau korang nak dating,

Elakkan tempat yang sunyi;
Pada yang otak kuning,
Ada pihak yang menanti.
Kalau korang nak dating,
Jangan kedekut belikan bunga;
Supaya balak lain tak daring,
Nanti korang jugak yang ternganga.

Kalau korang nak dating,
Jangan asyik tengok wayang;
Mata jangan asyik menjeling,
Pada tempat yang terlarang.

Sumber asal: Ujang, 2005.
Olahan: Sha My Heart

Haha~ amacam? Itu sedikit sebanyak panduan kalau nak berdating. Macam lirik lagu tu la, 'boleh pandang-pandang, jangan pegang-pegang..'

Terima kasih sudi baca entri ni. Sayang korang.
Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!
4 ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)