Langkau ke kandungan utama

GEGAR BLOGGER BARU

Assalamualaikum...

Cara nak join .. mudah jer ...
  1. Sila masuk ke blog BEN ASHAARI ini dan cari mana mana gambar yang ada ... Amik gambar tu ( diberi kebenaran ) .. 
  2.  



     
  3. Kemudian , bagitau kenapa korang pilih gambar tu .. dan pastikan ada link ke entri itu .. ok ?
    Sebab gambar tu ok sikit.. Ingat nak masukkan gambar yang ada dalam lappy ni tapi tak jumpa la pulak.. Ada, tak buang cuma tuannya tak tau simpan kat mana, ye la lappy baru, OS baru.. Haha~
    Tak suka tengok gambar kat side bar tu. Nampak kedut dan menggeleber. Oh, tidak!
  4. Sila jelaskan mengapa anda jadi blogger .. 
    • Sebab suka menulis 
    • suka baca orang lain punya pandangan
    • sebab trend terkini- alang-alang dah ada, update la..
    • sebab dari dulu lagi nak buat tapi tak tau macam mana- dah tau, hepinya..
    • sebab pensyarah suruh buat
    • sebab nak tambah kawan, tak nak cari musuh
    • sebab boleh tulis macam diari- kalau diari malas nak tulis- boleh belek-belek balik apa yang dah dibuat, apa yang dirasa waktu tu..
    • Sebab nak release tension- tulis kat blog tak ramai sangat orang tau. Kalau kat facebook, satu dunia tahu.. Malu~
  5. Blog yang menjadi pilihan harian anda .. maksud aku , korang wajib masuk hari hari..
    • Blog Abg Ben (bukan bodek, okay) sebab banyak pengisiannya.
    • Sengal zone sebab ayat dia boleh buat aku tersenyum sorang-sorang. Haha~
    • Blog Henry Zackery sebab dia selalu datang komen hari-hari kat blog aku. jadi, aku pun kena la masuk ke blog dia hari-hari jugak..


    • blog yang rasa best up date dia
    • blog kawan-kawan yang berupdate.. Nak tau jugak apa perkembangan dia.
    • blog kakakku sebab aku jugak yang handle.. Haha~

Itu jer. Yay, dah siap menjawab soalan..

Terima sudi baca entri ni. Sayang korang.
Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:


Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Tips Pakaian Untuk Konvo

Open Tracker