Langkau ke kandungan utama

Blog Sha Myheart Dikutuk



Assalamualaikum...

Blog Sha Myheart dikutuk? Ya, aku dikutuk di sebuah blog. Aku cuma tersenyum. Ah, masih tak matang lagi rupanya dia ni! Ayat dia pun nak bela diri jer. Bak kata pepatah, baling batu, sembunyi tangan. Eh, betul ke pepatah ni?


Apa nak takut? Kat blog aku ni ada ruangan chat dan komen kat bawah entri. Taip jer kat situ. Mungkin aku tersalah, tegurkan. Tahu la dia memang lama dalam dunia blogging ni.
 




Tak perlu nak buat entri lain. Dia kata aku tak de idea nak tulis blog? Er, ni sape yang tak ada idea nak buat entri? Kalau nak bandingkan blog sape yang lagi picisan yang tak de langsung orang nak buka? Blog sape yang lagi banyak up date?

Aku bukan nak bangga diri tapi sekadar perbandingan dek kerana perbandingannya yang tidak munasabah. Jadi, aku nak korang berfikir la sikit antara realiti dan tuduhan.




Ya, aku akui, kadang-kadang aku ambik dari surat khabar untuk dibuat entri. Tapi bukan selalu dan aku ada nyatakan sumbernya. Salahkah? Tak de blogger otai mana pun cakap salah. Aku ada sertakan sumber dan link (kadang-kadang).


Aku akui salah aku. Dia, ada akui? Lucu la. Cukup-cukup la nak hipokrit pun. Macam la orang tak dapat nak kesan yang awak tu hipokrit.


Dah la, sebelum nak kata kat orang cermin dulu diri dengan sendiri. Sebelum tu, buang dulu topeng ego tu..

Aku cuma akan hadiahkan dia doa yang paling kudus dan sebuah senyuman serta huluran tangan untuk persahabatan..

Jom baiki diri.

Terima sudi baca entri ni. Sayang korang.
Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:


Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Tips Pakaian Untuk Konvo

Open Tracker