Bangku Kosong - Sayangi Bumi Kita ! | ! sha my heart

.

Selasa, 22 Mac 2011

Bangku Kosong - Sayangi Bumi Kita !

Assalamualaikum...

Masuk segmen Bangku Kosong pula..

Segmen: Bangku Kosong - Sayangi Bumi Kita !



Tajuk: Bangku Kosong - Sayangi Bumi Kita !
  • Cadangkan usaha lain selain tutup lampu sejam bagi tujuan simbolik menyokong pemuliharaan alam sekitar dan bumi.


Tanam pokok ramai-ramai
Kurangkan pembalakan
Kitar semula
  • Pendapat anda mengapa perlu bumi dipelihara.
Mesti la bumi dipelihara. Bumi ni bukan hak kita tapi pinjaman dari anak cucu kita.  Kalau bumi terpelihara dan sihat, tak banyak la bencana alam yang tak diundang belaku seperti banjir kilat, hujan asid, 'pulau haba', hakisan tanah dan lain-lain.
  • Apa anda dah buat untuk tunjukkan bahawa anda seorang yang cintakan alam sekitar.
Saya guna 'energy saving' pada blog saya.
Tutup dan cabut barangan elektrik bila tidak digunakan. 


Nak join, klik banner kat atas tu.
 Tutup: tepat jam 12 tgh malam esok - 23/03/2011.

Terima sudi baca entri ni. Sayang korang.
Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!

2 ulasan:

sha berkata...

Jom jaga alam kita..

hasrul hassan berkata...

Salam .. terima kasih sbb sudi join.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...