Langkau ke kandungan utama

Bangku Kosong - Sayangi Bumi Kita !

Assalamualaikum...

Masuk segmen Bangku Kosong pula..

Segmen: Bangku Kosong - Sayangi Bumi Kita !



Tajuk: Bangku Kosong - Sayangi Bumi Kita !
  • Cadangkan usaha lain selain tutup lampu sejam bagi tujuan simbolik menyokong pemuliharaan alam sekitar dan bumi.


Tanam pokok ramai-ramai
Kurangkan pembalakan
Kitar semula
  • Pendapat anda mengapa perlu bumi dipelihara.
Mesti la bumi dipelihara. Bumi ni bukan hak kita tapi pinjaman dari anak cucu kita.  Kalau bumi terpelihara dan sihat, tak banyak la bencana alam yang tak diundang belaku seperti banjir kilat, hujan asid, 'pulau haba', hakisan tanah dan lain-lain.
  • Apa anda dah buat untuk tunjukkan bahawa anda seorang yang cintakan alam sekitar.
Saya guna 'energy saving' pada blog saya.
Tutup dan cabut barangan elektrik bila tidak digunakan. 


Nak join, klik banner kat atas tu.
 Tutup: tepat jam 12 tgh malam esok - 23/03/2011.

Terima sudi baca entri ni. Sayang korang.
Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)