Langkau ke kandungan utama

GEGAR 1,000 BLOG OLEH BEN ASHAARI

Assalamualaikum..




Wah, kali ni baru la sempat nak join Segmen dari abang berbadan sasa ni, Ben Ashaari.



SAYA SOKONG DUNIA BLOG dan SAYA SUKA KERANA SAYA MINAT MENULIS DAN MEMBACA BLOG ! ANDA BAGAIMANA ??


Aku memang minat membaca dan menulis, juga jenguk-jenguk kat blog orang sambil baca apa yang ada dalam blog itu.


Sebelum nak jadi pengikut, aku baca dulu perihal dia. Kalau tak kena dengan jiwaku, seperti seorang yang suka mencarut, pakai dedah-dedah, minta maaf la aku nak jadi pengikut. Blogwalking pun aku tak hingin. Hehe~ Kejam giler aku.




Aku memang sokong dunia blog. Ianya lebih elok dari melayari facebook je sepanjang masa. Bukan ada apa sangat facebook, sekadar luahan rasa, gambar, rakan-rakan dan notes. Kalau setakat nak contact dengan kawan-kawan, boleh la.


Tapi kalau nak meluahkan rasa dan memberi pendapat, better kita guna medium blog. Boleh kita ekpresi diri sendiri. Nak tulis apa pun, tulis la selagi tak sentuh sentiviti seseorang, kaum, agama dan negara dan tak terkandung dalam Akta Hasutan 1948 dan Akta Fitnah. Juga Akta Komunikasi dan Multimedia 1997 pindaan 2000+. Akta ISA 1948 tidak terkecuali.


Banyak giler kot akta yang aku sebut. Itu jer yang ingat, akta yang lain, dah terdelete dari memori serebrumku. Hihi~


Dalam dunia blog ni juga kita boleh cari kawan. Bukan itu sahaja, banyak maklumat yang kita dapat.


Lagi satu, blog juga boleh menjana pendapatan seperti Abang Ben, yang dapat RM 3 ribu ek sebulan? Itu tak pasti. Tapi Kak Red dah mengaku yang pendapatan dia cecah RM 1 juta setahun hasil dari blog. Proudduck pun boleh tahan pendapatan dia.


(Tapi kan duit dah berlambak macam tu, takkan la tudung sehelai pun tak boleh nak beli? Berapa la sehelai harga tudung? Murah jer kot.. RM20 pun dah boleh dapat. Pelik betul la dengan orang kaya ni. Semakin kaya, semakin pakai ketat-ketat dan tudung pun dah jadi jarang. Dunia oh dunia!)


Ingatlah, kita akan dihisab dengan pendapatan kita. Dari mana kita dapat dan ke mana kita belanjakan. Kalau dapat duit banyak, tapi bab agama dan pakaian yang menunjukkan agama pun dah sangat uzur, korang jawab la di Sana nanti.


Bukan aku nak tunjuk pandai, sekadar menginsafi diriku jua.. Peace.


Ok lah, jom tengok bawah ni:


GEGAR 1,000 BLOG !!

Kalau korang nak join, jom join sama-sama. Ni syarat-syaratnya:

Sangat mudah .. caranya , buat satu entri ...


1. LETAK HEADER BEN ASHAARI BLOG
2. TAJUK GEGAR 1,000 BLOG OLEH BEN ASHAARI dan linkkan ke entri ini!




3. Tulis SAYA SOKONG DUNIA BLOG dan SAYA SUKA KERANA SAYA MINAT MENULIS DAN MEMBACA BLOG! ANDA BAGAIMANA ??


TUTUP : 9 / 2 / 2011 , tepat jam 6 petang ... Bagaimana ? Berani ??



Klik Ben Ashaari-1000 untuk join gegar 1000 ni.



Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!



Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)