Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2018

PERSOALAN SARUNG BANTAL (Pillow Cover -PC) BUNDLE

Bersama-sama ini Sha sertakan huraian PERSOALAN SARUNG BANTAL (Pillow Cover -PC) BUNDLE yang dijawab oleh otai-otai bundle.

Salam dan salam sejahtera.

Saya baru nak berjinak2 dlm dunia bundle. Saya berminat nak jual PC. Di sini ada beberapa pertanyaan:

1. PC Gold / 1 Bintang / PC Suasa, dll (Antara USA, Aussie @ Korea) yg mana plg terbaik?

2. Corak yg senang dijual dr bale pc mana?

3. Saya tengok ramai jual pakaian bayi dan kanak2, adakah susah jual PC?

Maaf, saya budak baru nak belajar. Mohon tunjuk ajar.


JAWAPAN:

Anna Bundle:
Sy jual pc *1.. So far semua cust puas hati

Nak kta mna ok ,bg sy semua ok..isi dlm xleh jangka.. Berani mncuba bru tau mne yg trbaikk



2. Juriyah Anuar:
Pc sng jual offline sis... sbb customer nk pilih corak... label tu jenama je lain2.. isi dlm smua puas hati..banyak pair.. sy jual 1week 1bale dkt carboot... untung bganda sis... tp ingat 1 benda... bundle misteri... isi dlm lain2... ikut nasib...

Reply:
Terima kasih sis.
Saya ni offline susah sikit, banyak keka…

Tips Mulakan Perniagaan Bundle: Kilo (bisnes purpose) atau beli bale

Nak mulakan perniagaan bundle? Nak dapatkan tips? Sini Sha ada sedikit tips. Perbezaan antara belian kilo a.k.a Biz/ bisnes Purpose dan belian bale tokol bundle. Biz purple, seller beli toko, kemudian bungkuskan balik dalam bentuk yang lebih kecil. Biasanya bale 45-50 atau sehingga 80-100 kg. Seller akan repack balik dalam 1 kg, 2kg 5kg atau 10 kg. Repack ni mungkin tidak repack betul-betul. Hanya letak dalam plastik lutsinar atau hanya timbang sahaja dan bungkus biasa untuk dipos.
Kalau anda nak ambil Kilo, di bawah ini adalah sedikit tips: Survey duluTak perlu sort – ambil masa yang lama untuk sortIron cantik-cantikRisiko kurangAmbil bauStain – SentalStudi fotofonStudi pasaran (market)Kalau on boleh ambil bale

Biar terpakai asalkan ori. Nak fake/copy pergi beli di Uptown. Pam modal untuk borong di China.
Kalau nak berniaga bundle lebih baik ambil bale – ori dari kilang. Bukan yang dah dibuka. Sebab kalau dah pilih-pilih yang barang kepala, jackpot dan nyam kruk mesti diorang yang amb…

Open Tracker