Disember 2015 | ! sha my heart

.

Khamis, 17 Disember 2015

Fungsi Innershine Pati Prun Mencantikkan Diri, Berseri-seri


Fungsi Innershine Pati Prun dengan campuran Camu-camu membuatkan seluruh badan anda berseri-seri dan kekal menawan. Innershine, siapa yang belum kenal? Rasanya kalau tengok tv, memang sentiasa ada iklan innershine.

Pengalaman sendiri pernah dan memang tahu akan kewujudan Innershine. Teringin nak guna tapi masa tu masih bergelar pelajar. Faham-faham sajalah bila bergelar pelajar ni, nak makan pun kena jimat, apatah lagi nak beli benda yang 'merapu' macam ni. Memang tak lah. Sadis tak? Hahaha.

Lepas tu, tengok kawan sendiri makan Innershine untuk muka dan Innershine Beri untuk mata. Kawan yang lain perli, lepas ni mata berseri-seri lah. Hahaha. Mulai hari itu, bertekad dalam hati, nanti bila dah kerja, nak guna Innershine.

Bila dah bekerja, duit kurang cukup untuk membeli innershine. Banyak lagi keperluan dan kehendak yang perlu didahulukan dan juga menabung. Bila dah tukar kerja ke Kuala Lumpur, duit banyak sikit, baru teringat balik impian nak pakai Innershine. Tambahan pula, kawan sendiri pun pernah guna Innershine. Lagilah bersemangat nak pakai.

Beli Innershine Pati Prun +Camu-camu pack yang 6 botol dahulu. Sembunyi pakai dari teman serumah. Ye lah, segan sebab nanti kalau tak jadi, diorang akan tengok kita dan cakap "eh, pakai produk tu tak jadi pun.." Jadi, sembunyi dulu.

Hasil pakai Innershine

Cukup tiga hari pakai, aku sudah perasan akan perubahan yang berlaku pada kulit wajah dan tubuh badan. Tapi orang lain mungkin tidak perasan lagi. Lepas cukup seminggu guna, orang lain nampak perubahannya. Sebelum ini kalau ke tempat awam, tak ada orang nak pandang dua kali kerana muka yang suram, hitam, berparut jerawat. 
Namun, apabila menggunakan Innershine, orang sudah mula 'perasan' akan kehadiranku. Orang akan berpaling dan tengok dua kali. Mula-mula risau juga kot-kot tudung senget ke, kotor ke, pelik ke. (kalau comot akibat mekap, aku tak perlu risau kerana pakai apa-apa mahupun bedak). Ada juga aku bertanya kepada kawan sebelahku, ada apa yang tak kena ke dengan diriku. Kemudian, bila aku tengok cermin untuk pastikan keadaan diri benar-benar okay, baru aku faham. Jelas kelihatan wajahku yang berseri-seri. Tersenyum sendiri. Alhamdulillah, hasilnya telah muncul! Puas hati.

Kawan-kawan di tempat kerja lama pun bertanya apakah rahsianya muka nampak cantik. Sampaikan kawan-kawan lelaki di Muka Buku (facebook) pun mula membuka mata dan cakap cantik. Ha, masa aku tak lawa dulu, hang pandang pun tak nak. Bila aku dah lawa, baru nak terhegeh-hegeh kat aku. Sorry, bro. I am taken.

Kisah taken pula, aku memang mengamalkan Innershine. Pertemuan pertama kami, si dia tertawan dengan kecantikan aku. Hahaha, ini Innershine punya pasallah. Terima kasih, Innershine.

Kesan Sampingan

Kesan sampingan yang aku alami ialah sakit perut pada waktu pagi. Tak adalah awal sangat. Pukul 7. Standard lah. Bila kita consume apa-apa produk memang akan buang toksid. Ia akan mempercepatkan proses 'ubat' yang berada dalam produk tersebut. Kesan sampingan yang lain ialah muka berseri-seri dan tak jemu orang pandang. Hehe. Kesan sampingannya cuma satu sahaja, iaitu berak. Tapi sehari sekali sahaja. Perkara biasa. Tidak bahaya.


Kos Innershine

Pada aku, Innershine lebih murah dan berbaloi kerana kesannya awal. Seawal tujuh hari jika belum pernah mengambil apa-apa produk yang membuang toksid. Kalau pernah consume, seawal tiga hari telah menunjukkan hasilnya. Kos murah dan kesannya memang menyakinkan. Lagi pula, hanya menggunakan bahan-bahan semulajadi. Natural.

Kesimpulan

Sudah semestinya kita semua perlu dan wajib menggunakan Innershine Pati Prun dan Camu-camu. Berbaloi. Tidak bahaya dan meyakinkan. Tak ada pula jumpa kenyataan buruk mengenai Innershine. Semuanya yang positif sahaja.

Entri lain yang berkaitan positif Innershine:
Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Pssst: Innershine tak nak bayar saya ke? Tengok banyak sudah kesan positif entri saya berkenaan dengan Innershine. Bagi bekalan Innershine percuma selama setahun pun tak apa. Hehe.


Tag: testimoni, testimoni innershine, innershine baik, bagus, kelebihan innershine, innershine murah, innershine berbaloi, kesan cepat, innershine hilang parut jerawat, jerawat, innershine power, innershine buruk

Jumaat, 11 Disember 2015

Baca Komik Di Internet Dengan Percuma



Nampaknya ramai yang mencari untuk membaca komik di internet dengan percuma. Tambahan pula musim cuti sekolah, pelajar ada banyak peluang pergi ke cyber cafe. Rileks kat sana. Main game. Baca facebook. Baca komik.

Di sini, disertakan laman web untuk membaca komik secara online.

Manga Fox  dalam bahasa Inggeris. Pilih  komik yang ingin dibaca. Pilih siri ke berapa. Klik button Next yang berada di atas sebelah kanan atau halaman gambar komik yang dibaca untuk ke page seterusnya.

Manga Volume dalam bahasa Inggeris. Pilih  komik yang ingin dibaca. Pilih siri ke berapa. Klik butang Next yang berada di bawah atau halaman gambar komik yang dibaca untuk ke page seterusnya.

Manga Park juga dalam bahasa Inggeris. Pilih  komik yang ingin dibaca. Pilih siri ke berapa. Klik butang Next yang berada di bawah atau halaman gambar komik yang dibaca untuk ke page seterusnya. Laman web ini lebih interaktif.

Selamat membaca ya.


Rabu, 9 Disember 2015

Check List Senarai Keperluan Beli Barang Masuk Rumah Baru


Di sini, aku sertakan bersama check list senarai keperluan beli barang masuk rumah baru. Bukan sikit tau barang yang nak kena beli. Al-maklumlah kita nak masuk rumah baru. Kalau boleh biarlah selesa.

Check list senarai keperluan beli barang masuk rumah baru

Dapur

1. Peti sejuk 
2. Dapur
3. Set pinggan dan cawan 
4. Tempat letak pinggan 
5. Pisau 
6. Papan kekuda atau papan potong memotong
7. Sudu dan garpu
8. Gelas untuk air masak
9. Jug air
10. Axion / pencuci mangkuk pinggan
11. Bakul sampah 
12. Plastik sampah
13. Rice cooker
14. Water dispense - termos air panas/air masak
15. Tudung saji
16. Besen dan penapis
17. Kuali
18. Dulang
19. Blender
20. Batu tumbuk 
21. Penapis kopi/teh

Bilik Air

1. Berus - berus lidi untuk berus bilik air
                 berus plastik untuk basuh baju kecil
                 berus untuk bilik air yang keras dan ada kayu panjang
2. Sabun basuh baju
3. Detergent untuk lantai 
4. Detergent untuk toilet
5. Tali hos paip
6. Bakul untuk letak toiletaire 
7. Penyepit baju untuk jemur di ampaian
8. Tali ampaian atau besi ampaian
9. Cermin
10. Mop
11. Baldi
12. Sabun mandi
13. Ubat gigi dan berus gigi
14. Shampoo
15. Pencuci muka
16. Softlan
17. Mesin basuh
18. Gayung

Bilik

1. Kipas angin
2. Seterika
3. Penyangkut besi di balik pintu bilik
4. Perabot
5. Penyapu dan penyodok
6. Cermin
7. Bulu ayam
8. Selimut

Paling penting:

1. Tuala kecil/tuala dapur/tisu gulung untuk dapur
2. Lap kaki untuk diletakkan di luar bilik air
3. Lapik kaki depan pintu utama
4. Penyangkut baju (hanger)
5. Towel mandi
6. Bekas air - jug
7. Tupperware untuk simpan barang makanan
8. Tilam dan bantal beserta cadar dan sarung bantal
9. Cermin
10. Extension wire


Kesimpulannya, belilah barang pada masa terluang. Kumpul beli sikit-sikit semasa sebelum masuk rumah baru. Kerana ini akan lebih menjimatkan berbanding dengan membeli sekaligus.

Selamat menduduki rumah baru dan sayangilah rumah anda. Jadikan 'Rumahku, Syurgaku' sakinah mawaddah warahmah.

Selasa, 8 Disember 2015

Dialah Ubat Saya Sekarang Ni


Dialah ubat saya sekarang ni. He is my medicine. Ewah.. Eh, betullah. Pada mula-mula, aku pun kurang percaya. Pernah dengar orang cakap juga tapi dengar sipi-sipi sahaja.

Rasa macam ajaib pula. Macam hubungan mak dengan anak saja, yang mana ibulah yang boleh menyembuhkan sakit anaknya. Amazing! Hebat. Ya, kuasa ALLAH itu sangatlah hebat.

Kisahnya bermula apabila aku sakit.  Tetapi aku tidak memberitahunya bahawa aku sakit. Aku pendamkan sahaja. Naluriku memang menyatakan dia boleh menyembuhkan aku. Tapi segan. Ye la, baru kahwin. Nanti dikatakan menggatal pula. Malu doe. Dia pula kuat mengusik. Nanti sampai lembab dia mengusik. Hahaha.

Cara nak sembuhkan ialah ambil tangan dia dan letak pada tempat yang aku sakit. Sekejap saja, sudah sembuh. La, kalau tahu awal-awal lagi aku nak minta tolong dia. Sekejap sahaja telah sembuh. Rasa sia-sia saja masa dibuang menderitai sakit padahal ada penyembuhnya. Dua kali juga lah aku berpengalaman sakit begini. Satu lagi, aku selesema. Minta suami tanganinya. Sekejap sahaja sudah sembuh.
Kalau sudah bergelar suami isteri, memang akan berkongsi segalanya. Dia dapat ‘hikmat’ transfer angin yang aku miliki. Demam pun sama-sama.
Kesimpulannya, hidup berumahtangga berkongsi segala sesuatu. Sakit  pun sama-sama kongsi. Subhanallah. Jaga elok-elok hubungan kalian, okay.

Khamis, 3 Disember 2015

Beg Tangan Adalah Kawan Baik Wanita Di Pejabat


Wanita dan beg tidak dapat dipisahkan

Beg tangan adalah kawan baik wanita di pejabat. Beg tangan? Aku dulu pun malas gile nak bawa beg tangan. Rasa macam mak-mak jer. Tapi bila dah start masuk universiti, gunakan beg tangan untuk letak buku dan alat tulis. Ha, kejam tak beg tangan tu buat letak buku dan kertas-kertas. Seharusnyalah beg tersebut adalah jenis besar sedikit.

Itu part masa belajar. Semasa kerja pula, aku guna handbag tapi tetap agak besar.  Sedang-sedang saiznya, tak besar, tak kecil. Tujuan menggunakan beg-beg yang agak besar  ni disebabkan senang nak masukkan barang dalamnya. Pernah juga beli beg tangan yang kecil semasa praktikal. Tapi tak puas hati sebab hanya muat letak telekung sahaja. Kainnya pinjam. Hehe.

Tote bag yang sesuai di bawa ke pejabat dan untuk aktiviti kasual

Bila sudah kerja di pejabat, bawa beg besar. Tapi puas hati sebab semua benda boleh masuk. Sumbat jer. Nak apa semua ada. Dah macam poket doreamon. Hihi.

Encik suami pun kadang-kadang masukkan juga barang dia dalam beg tu. Nak juga nak menyelit.

Beg tangan untuk ke pejabat kenalah lebih vouge sikit. Bila tengok kawan-kawan bawa beg yang berjenama, cantik dan bergaya, mulalah menjeling ke beg sendiri. Tak kisah kalau tidak berjenama mahal pun asalkan nampak setanding. Namun, kalau nak beli yang berjenama pun, biarlah berbaloi dengan nilai dan ketahanannya.

Untuk ke pejabat kena bawa beg yang bergaya sikit. Baru nampak cantik, anggun dan menawan. Orang lain pun akan lebih respek. Bos pula tidak akan pandang rendah akan kemampuan kita untuk membuat kerja. See, nampak tak betapa pentingnya beg yang digayakan memberi impak kepada kerjaya.

Jangan tak tahu pula ada jenis beg yang sesuai dibawa ke pejabat dan kasual. Beg yang versatil untuk dibawa ke mana-mana sahaja. Seperti shopper bag ini.

Shopper bag yang menarik untuk dijinjing ke sana ke mari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...