Langkau ke kandungan utama

Awek Blogger Cantik dan Hensem Kacak Bergaya.

Ramai yang mencari akan blogger perempuan yakni awek cantik dan lelaki hensem kacak bergaya. Biasalah bila kita ada rupa, ramai yang akan tertarik, menarik dan kau memang da bomb. Itu memang lumrah.

Gambar Fatin Liyana ini menjadi ikutan gaya bergambar.

Pada pendapat aku, blogger awek cantik jatuh kepada Fatin Liyana. Walaupun dengar-dengar dia sudah mahu menamatkan musim bunga, eh maksud aku, zaman bujangnya, tetapi dia memang benar-benar cantik. Aku suka tengok. Taste aku. Cantik macam itu. Putih melepak. Dia pula pakej. Dah la pandai, datang dari famili kaya, cantik pula tu. Pakej beb, beruntung.

Dia padamkan entri pun dah jadi isu dalam dunia blogger. Orang cantik dan berpengaruh lah katakan.

Zarul Umbrella yang kacak

Blogger lelaki hensem kacak bergaya pula jatuh kepada er, siapakah gerangannya ya? Jap, nak fikir. Oh ya, pada aku, taste aku, Zarul Umbrella la. Hensem. Ketua Pramugara Malaysia Airline. Kacak. Bergaya.

Wak Doyok? Er, Wak Doyok bukan blogger. Dah tu, aku rimas tengok bulu-bulu di wajahnya. Tapi kalau bab pakaian tak apa lah, memang kemas. Dah pakai kot, kemeja bagai, memanglah nampak kemas.

Dua orang insan ini pada aku memang tidak dapat dinafikan kecantikan dan kekacakan mereka. Tambahan pula poket pun memang tebal. Hehe.


Pada pendapat korang pula, bagaimana dan siapa

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)

Open Tracker