Langkau ke kandungan utama

Petua Cara Buat Cendawan Celup Tepung Yang Ranggup dan Tidak Lembik

 
Petua cara buat cendawan goreng yang sedap dan tidak lembik. Pergh, cendawan goreng memang sedap dan menggiurkan selera dan tekak. Rasanya seperti ayam KFC. Marvellouslah. bertingkat-tingkat. Tapi kalau lembik dan tak menjadi, potong selera! Hehe~ 

Caranya senang sahaja. 

 1. Bersihkan dengan air cendawan yang anda mahu goreng. Nak koyakkan kasi kecil atau biarkan sahaja besar gedabak, terpulang ikut selera masing-masing. 

 2. Masukkan tepung goreng ayam Nona (aku suka brand ini. Nak pakai brand apa pun tak apa. Nak buat sendiri pun tak apa, kalau pandai =)) Cili Pedas, baru kena selera. Kalau tepung goreng serba guna tu, tak sedap. Eh, ayat tak habis lagi. Masukkan tepung goreng ayam Nona ke dalam bekas besar. 

3. Masukkan cendawan yang telah disejat air ke dalam serbuk tepung tadi. Tapi sebelum itu, pastikan cendawan yang telah dibasuh, betul-betul tersejat airnya. 

4. Panaskan minyak dan goreng sampai garing. Kalihkan apabila telah masak. 

 5. Lapikkan dengan tisu untuk bekas kautnya untuk pastikan minyak yang berlebihan disejat. Sedia untuk dihidangkan. 

Selamat mencuba. Akhir kata,  kita ni kalau tak pandai masak pun tak apa, yang penting sedap
1 ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)