Langkau ke kandungan utama

Line Semput Sampai Hujung Tahun

Sudah dua minggu line internet di Malaysia mengalami gangguan. Line wifi aku yang laju tiba-tiba asyik disconected (dc). Pelik. Masukkan sim dalam modem, langsung tak kesan sebarang jaringan internet. Fakta, guna internet dalam telefon bimbit lebih laju berbanding guna laptop.

Menurut perkhabaran, hal ini berlaku kerana masalah teknikal penyedia khidmat internet sedang meningkatkan sistem. Ayat cliche! Mendengar risikan pula, hal ini dijangkakan sampai penghujung tahun ini. Oh tidak!

Kasihan kepada mereka yang melanggan Internet Daily atau Internet Weekly. Kalau berada di tempat yang agak ramai pengguna internet seperti di bandar, langsung tidak dapat nak buka. Server is down. Kakak sekerja aku mengalami kerugian kerana hal ini. Aku juga kerugian. Duit diambil tetapi tidak dapat menyambung internet. Aku yakin, ramai lagi yang mengalami nasib yang sama. Jadi jangan langgani internet mobil lagi ya.

Pada siapa kita harus mengadu hal ini? Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM)? Persatuan Pengguna Malaysia?

Hal seperti ini sukar mendapat pembelaan sewajarnya. Sudahnya setiap tahun, syarikat telco mengumumkan keuntungan berjuta-juta. Duit kita yang ditelan macam tu saja, ada dalam portion mana?

Internet merupakan sumber maklumat yang penting bagi rakyat Malaysia lantaran dari sumber mengesahkan bahawa negara menduduki tempat pertama di antara negara Asia Tengara. Saban tahun, kerajaan mengumumkan peruntukkan untuk menambahbaik instrastruktur internet. Semoga impian negara akan tercapai.

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)