Tips Petua Meningkatkan Trafik Blog Untuk CPUV Iklan Nuffnang | ! sha my heart

.

Isnin, 24 Februari 2014

Tips Petua Meningkatkan Trafik Blog Untuk CPUV Iklan Nuffnang

Pertanyaan ini dari entri Rahsia Makna CPUV Nuffnang Dapat Tiga Iklan

Sudah lama rasanya aku tidak menulis bab ilmu blogging ini. Apa yang ada, simpan dalam dada dan kepala. Sebab sudah hadam dan faham sangat dengan dunia blog Malaysia.

Tapi, bebaru ini, aku ada mendapat satu soalan yang mana aku kira, aku perlu menjawabnya. Ilmu yang bermanfaat adalah elok untuk dikongsi.

Sebenarnya, telah banyak entri yang aku buat berkenaan cara meningkatkan trafik blog dan ramai juga blogger lain yang turut sama membuat entri yang memberi tips tersebut. Untuk ke link tips blog yang aku kongsikan, korang boleh klik sini, Tips Blog.

Tips Cara Nak Dapat Tambah Duit dalam Akaun Nuffnang
19 tips Mudah Jana trafik Blog

Korang boleh godek-godek lagi entri kat dalam tu. Macam-macam ada. Terbaik punya.

Tapi sekarang ini, aku cuma nak kongsikan petua tips nak dapatkan iklan CPUV yang aku rasa pihak Nuffnang tengok. Trafik UV (unique views) korang mestilah cecah 100 setiap hari. Kekalkan trafik unik sebanyak 100 setiap hari. Maka, Nuffnang akan campakkan CPUV iklan pada anda.




Disebabkan UV melebihi seratus, aku dapat dua CPUV campaign pada 14 Feb walaupun pada tarikh tersebut trafik blog ini tidak capai 100 pun.

Nak tau macam mana dapat UV? Apa yang aku faham, UV ialah orang taip di enjin carian ada naik entri blog ada dalam carian, maka itulah UV.

Jadi, korang kenalah membuat entri sebanyak-banyaknya. Bukan sekadar cerita mengenai blog tetapi juga cerita umum. Sebab bukan hanya golongan blogger yang menggunakan internet untuk mencari sesuatu. Faham? Bagus.

Selamat beramal ya.

4 ulasan:

Chic Na berkata...

saya jarang dapat CPUV.. huhu..

RDZ Z berkata...

Kalau status gliteri senag nak dapat kan Sha..kita jarang dapat even kalau ikutkan UV tu memang tinggi..tak apalah tak ada rezekikan..

haizrul berkata...

salam..satu artikel yang sangat bagus untuk meningkatkan lagi trafik ke blog!
Saya pon nk share satu cara untuk korg smue dptkan trafik yg lbih banyak ke blog korg.

Cara yang sy slalu gunakan ialah setiap link artikel yg saya post dlm blog sy,sy akan ping dkat website kakiping .Memang best kakiping ni,kbanyakan trafik blog saya datang dari kakiping.com .Korg cuba la ye :D

Mad Parihh berkata...

nice info . tq ! bermanfaat buat blogger baru mcam saya :) jangan lupa singgah -> http://blogparihh.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...