Langkau ke kandungan utama

Kau Ingat Kau Hebat Ke? Jangan Ganggu Aku

Assalamualaikum.

Aku tengah ting tong. Rasa banyak sangat masalah duk bergayut dalam kepala ini.
Tapi apa yang aku mampu buat ialah diam dan diam.

Bebaru ni dan lama juga, ada orang bertengkar dengan aku kes info. Kes info betul dan sahih.
Aku malas nak cakap banyak la walaupun sepatutnya aku ada hak.
Biar la, malas nak burukkan keadaan. Aku cuma akan berpegang kepada apa yang aku faham.
bukannya aku tak ada idea, tapi betul-betul malas nak bertengkar dengan orang yang tak boleh terima ilmu.

Kalau ko dah tak boleh nak terima ilmu, hormati ilmu, buang masa sahaja aku nak berterangkan.
ibarat menyuluh ke bulan sabit di tengah malam pekat hitam, tak nampak apa-apa pun ke bulan.

Untuk mereka itu, minta maaf, aku ada prinsip aku sendiri. Aku terima sesuatu info itu, aku akan pastikan info yang sahih berdasarkan sumber.

Aku bukannya budak sekolah menengah menulis karangan tiada petikan sumber untuk dipercayai. jadi, ko suruh aku percaya akan kata-katamu dan sebarkan kepada orang lain? Minta maaf sangat, aku tak kan sebarkan sesuatu yang aku tak yakin.

Same goes to ask question. If i feel not confident with ur question, i'll not ask them. Masa degree dulu, aku selalu tanya soalan dalam kelas. Ada kawan-kawan suruh aku tanya. Kalau aku tak yakin dengan soalan entah apa-apanya itu, aku tak akan sanggup nak tanya.
Tapi kalau soalannya itu penting untuk aku dan rakan-rakan yang lain mengetahuinya, aku tak segan silu bertanya.

Jadi, tak perlu nak psiko aku. Tak perlu bagaitahu pun kau banyak ilmu. Aku tak mahu tahu pun.


Kesimpulan

Ilmu itu ada sinarnya. Ilmu yang betul ia akan bersinar. Tak perlu digilap pun.
Tak perlu nak suruh orang percaya. Jangan fikir kau itu hidup dalam kampus, kau dah universe dan diverse dah ilmu kau.
Mungkin kau perlu belajar apa itu merendah diri.

P/s: Ada kelompok kenalanku yang di'smash' di sini. Kepada yang tak berkaitan, tak perlu nak terasa.

Terima kasih sudi singgah dan meluangkan masa untuk baca. Semoga dapat sesuatu.
3 ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)