Langkau ke kandungan utama

50 Universiti Terbaik Di Malaysia 201

Assalamualaikum.

Apa khabar? Sihat tak?

Jom tengok 50 IPT yang terbaik di Malaysia ikut kepada pengiraan visiblity (aku tak tau nak terangkan macam mana), saiz (saiz apa ya?), kertas kajian yang dilakukan dan sarjana yang dilahirkan dan dilantik.

Universiti Putra Malaysia (UPM) (Rank dunia: 428)
Universiti Teknologi Malaysia (UTM) (Rank dunia: 437)
Universiti Sains Malaysia (USM) (Rank dunia: 464)
Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) (Rank dunia: 523)
Universiti Malaya (UM) (Rank dunia: 596)
Universiti Teknologi MARA (UiTM) (Rank dunia: 626)
Multimedia University (MMU) (Rank dunia: 891)
Universiti Malaysia Sabah (Rank dunia: 1222)
Universiti Malaysia Perlis (UNIMAP) (Rank dunia: 1341)
International Islamic University of Malaysia (UIA) (Rank dunia: 1411)
Universiti Teknologi Petronas (UTP)
Universiti Tenaga Nasional (UNITEN)
Universiti Utara Malaysia (UUM)
Universiti Tunku Abdul Rahman
Universiti Malaysia Terengganu
Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS)
Universiti Malaysia Pahang (UMP)
Universiti Sains Islam Malaysia
Universiti Tun Hussein Onn Malaysia
Universiti Pendidikan Sultan Idris
Open University Malaysia
Universiti Teknikal Malaysia Melaka
International Medical University
Taylor’s University College
Tunku Abdul Rahman College
Universiti Pertahanan Nasional Malaysia
University of Nottingam Malaysia
UCSI University
Monash University Malaysia
Malaysia Theological Seminary
Universiti Kuala Lumpur
Curtin University of Technology Sarawak Campus
Universiti Industri Selangor
Selangor International Islamic University College
Al Madinah International University
Wawasan Open University
University Tun Abdul Razak
KDU College
Universiti Malaysia Kelantan
Asia Pasific Institute of Information Technology
Help University College
Sunway University College
INSANIAH University College
Universiti Sultan Zainal Abidin
Segi College
University of Malaya Medical Center & Faculty of Medicine
Majlis Peperiksaan Malaysia
Malaysian Institute of Management
Limkokwing University of Creative Technology
Disted-Stamford College

Nota tambahan: Senarai ranking itu dibuat berdasarkan Size, Visibility, Research papers and scholars.

P/S:  Proses pembelajaran terhenti hanya apabila kita melangkah ke alam kubur kelak. Ilmu amat penting untuk kita berjaya di dunia dan di akhirat. Adakah ilmu yang selama ini kita pelajari bermanfaat di dunia akhirat kelak? Jom kita muhasabah diri kita, semoga kita mendapat jawapannya. Wallahualam.

Sumber: Copy dari status kawan di facebook. Nak search sendiri, laptop aku problem plak. Asyik not responding je. Lambat nak tunggu loading siap, tau.
Tak kisahlah kita dari universiti atau IPT yang mana pun janji dapat belajar dengan baik dan berbakti kepada nusa dan bangsa. =)
7 ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)