Tak Larat Nak Tahan Dah | ! sha my heart

.

Ahad, 12 Februari 2012

Tak Larat Nak Tahan Dah


Assalamualaikum.

Apa yang bakal anda baca ini adalah crap. Aku tak larat doe nak tahan beban ni.

Bebaru ini minda aku dilanda masalah. Er, macam besar je. Tak de la besar sangat. Biasa je. Tapi memberatkan minda ni. Sekarang ni ada empat kes, semuanya berkaitan lelaki dan berlaku dalam masa tak sampai 24jam. Pening juga nak fikirkannya.

Aku jenis tak kisah. Aku jenis enjoy je. Happy. Bila ada masalah ni, lagi la aku jadi happy giler. Aku jadi nanar, so happy dan gelak je. Hahaha, dah sebijik macam orang giler.

Penat doe. Aku menulis sekadar melepaskan rasa. Stress.


UP DATE

Ada orang kata aku bersama dengan 4 orang lelaki. Oi, gila ke apa? Aku masih waras dan tahu hukum hakam.

Aku tak boleh ceritakan 'siapakah' mereka walau kalau ikutkan gelodak hati dan diri yang stress, mahu saja aku cerita panjang lebar. Tapi semua itu aku lupakan kerana aku tidak mahu memusnahkan kepercayaan mereka kepadaku. Aku ada rahsia yang perlu aku simpan dan aku pun tak nak ada sesiapa yang cuba untuk menjatuhkan aku, menyebarkan fitnah. Apa yang pasti empat orang lelaki tersebut adalah kawan-kawan aku yang rapat.

Maaf, aku jenis banyak kawan lelaki. Bukan kerana mereka tu boyfriend aku tapi aku jenis yang orang lelaki selesa kawan. Aku bukannya jenis perempuan yang suka mengumpat. Aku sempoi je. Tak de nya nak merajuk lama-lama. Aku pun anggap diorang sekadar kawan, bukannya nak gediks ada hati pada diorang. Sebab tu diorang selesa dengan aku. Masalah dan rahsia diorang aku yang pegang.


Jadi, lain kali kalau aku kata aku ada masalah dengan lelaki, lelaki itu tidak semestinya pasanganku. Kawan, itu yang lebih tepat.

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

23 ulasan:

cinta siswi berkata...

sabr yea.. be strong.. :)

missina berkata...

4 lelaki?wow!,,layan je stress dulu,,pastu pikir pelan2,,

sha my heart berkata...

siswi: tq ya

sha my heart berkata...

miss ina: jgn fikir bukan2.. tak leh cerita kat sini sebab rahsia orang tak leh buka sesuka hati, nanti orang dah tak percaya pada Sha.

ok, tq. sha dah ok dah sekarang ni =)

Pendamba Mawar berkata...

er. sapa tuduh gitu?ish2ishish

PaK PiS berkata...

rilek2...

Firdaus® berkata...

haiyo smpai 4 lelaki..huu dasyat tu!!
chayok22..(tetiba je kan) ...
relax2 ea.. tiru comment atas ni.. =)

Gary Asip berkata...

mulut orang... memang susah nak tutup.. hhmmm....

Muhammad Saiazuan Norhalik berkata...

fuhh fitnah tu.. kecian~

sbr ya..

sha my heart berkata...

PM: tu la kan.. isk2

sha my heart berkata...

PM: tu la kan.. isk2

faridah nazurah berkata...

alahai.. buat dunno je.. mulut orang ni kita xleh nak tutup.. just be positive okey :)

sha my heart berkata...

Pak pis: memang rileks je. tapi ada juga orang nak buat jahat. isk2..

Khuzrin Kamarudin berkata...

Mulut orang. Kalau tak bercakap, bukan melayu namanya.

Jokeonsalo berkata...

Assalamualaikum, empunya Blogger.
Jokeonsalo dengan sukacitanya menjemput kamu untuk menyertai "Kempen anti Valentine's Day" bersama jokeojeonsalo.blogspot.com

Diharap agar kamu berkesudian untuk menyertai kempen ini. Berminat?

Mari lihat cara-cara untuk menyertai kempen di http://jokeojeonsalo.blogspot.com/2012/02/kempen-anti-valentines-day.html

TERIMA KASIH :)

ABU berkata...

kena fitnah la ni..

sha my heart berkata...

firdaus: bengonk ko. haha~

chill. =)

sha my heart berkata...

gary: yup.. bukan mulut tempayan =)

sha my heart berkata...

zuan: entah pape je kan, sebarkan fitnah pula.

terima kasih.

sha my heart berkata...

faridah: terima kasih.
ya, buat donno tapi kena terangkan juga. kalau tak org ingat itu adalah betul.

sha my heart berkata...

khuzrin: haha~

sha my heart berkata...

joke: tq

sha my heart berkata...

Abu: kesian kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...