Happy Birthday to Me, 27 Tahun, Dah Tua | ! sha my heart

.

Ahad, 5 Februari 2012

Happy Birthday to Me, 27 Tahun, Dah Tua



Assalamualaikum.
 Hari ini berapa hari bulan? Tak kisahlah bila pun, janji aku nak cakap pada 5 hb Februari adalah hari ulang tahunku. Pergh, gila publisiti. Haha~

Tak la, aku kematian kata-kata. Aku mahu menelesuri serba sedikit hidupku sepanjang umur 26 tahun. Apa-apa pun, aku tulis dengan ketawadukan (rendah hati) dan kejujuran. Silalah baca dengan kerendahan hati juga.

1st of all, aku memanjat kesyukuran kepada ALLAH kerana memanjangkan umurku sampai 17 tahun. (Er, 17 ke? Hahaha~). Tak la, umurku dah 27 tahun untuk tahun 2012. Alhamdulillah, aku masih bernafas dalam segala rahmat-Mu Ya ALLAH.

Sepanjang umur yang boleh dianggap dewasa ini, banyak lagi perkara yang aku perlu lakukan. Aku juga menjadi tabah dengan segala liku-liku dan ranjau yang singgah dalam hidupku. Aku sedar, semuanya tidaklah diturunkan oleh ALLAH kalau tidak semata-mata ingin mengujiku dan ujian itu tidaklah membebankan aku.

Umur 27 tahun, mesti orang bertanya bila nak kahwin? Sumpah, aku juga insan biasa yang mempunyai fitrah sama dengan insan lain. Mungkin jodohku belum sampai walaupun sejak umur 20 tahun ada sahaja yang melamarku. Semuanya ku tolak dengan baik. Kalau dah bukan jodoh, tak kan bersatu juga. Ai, mana nak cari pasangan ni?

Apabila panjang umur, maka semakin dekat dengan kematian. Pada usiaku 26 tahun, beberapa kematian aku terima, dari kawan-kawan. Mereka pergi dahulu sebelum aku. Semoga umur yang dikurniakan oleh ALLAH ini akan membuatkan aku insaf dan bersedia untuk menempuh saat yang pasti iaitu kematian.

Pada umur 26 tahun, aku mengusahakan blog dengan bersungguh—sungguh. Kini, Alhamdulillah, aku mampu tersenyum. Biarpun blog aku tak semegah blog orang lain tetapi cukuplah kepuasan untuk diriku. =) Puas? Memang masih belum puas, tapi aku tak mahu tamak (haha, boleh cakap macam ni?)

Di kesempatan ini, aku nak minta maaf dengan korang. Mungkin ada salah silapku. Ampunkan aku ya.

Wish: Semoga 27 ini membawa keberkatan. Semoga  blog aku terus maju. Semoga aku dapat kerja yang ok. Semoga aku dapat suami yang baik.
Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

24 ulasan:

mizara berkata...

happy birthday yea.... ur bday same date with my mom... heheee ^___^ enjoi ur day...

ZYASH berkata...

happy birthday dear.. May all ur wish come true..

Gary Asip berkata...

wah.. kak sha kembar la ngan dia ni.. hehe... cuma dia baru masuk 20~.. :3

http://garyasip.blogspot.com/2012/02/happy-birthday.html

Aiman Isa berkata...

selamat hari lahir kak cik :)

semoga cepat kahwin :D

LynnDamya berkata...

happy birthday to you, sha :D all the best okay ! (n_n)

Cik Sibuk berkata...

happy birthday! semoga dapat semua benda dalam wishlist :)

mizmarmalade berkata...

Selamat Hari Lahir kak Sha, semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki ya... Wishing you all the best for your future undertakings :')

C-Tie berkata...

happy birthday sha...=)

smga sntiasa dirahmati Allah swt & bahagia selalu...

amna berkata...

HAPPY BIRTHDAY to cikSHA!
semoga dpt future husband yang baik dan soleh :) amin2~

Nurul Zakira berkata...

Selamat Hari Lahir kak. Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki selalu.

Cik Bhulat berkata...

hb..semoga sentiasa dberkatiNya ..amin

sha my heart berkata...

mizara: tq dear =)
sama dgn ur mom. untunglah. haha~

sha my heart berkata...

zy: tq dear.
aminn

sha my heart berkata...

gary: oo, awek ye?

kembar akak cristiono ronaldo. sama tarikh lahir. 5 feb 1985

sha my heart berkata...

aiman: tq dik =)

kahwin, kalau ada jodoh =)

sha my heart berkata...

lyn: tq dear =)

sha my heart berkata...

cik sibuk: tq. amin.

sha my heart berkata...

fara: tq sayang =)

sha my heart berkata...

ct: tq dear

sha my heart berkata...

amna: tq dear

sha my heart berkata...

zakira: tq adik

sha my heart berkata...

cik: tq

Totie@Tomy berkata...

happy birthday walaupun terlambat..tp hari jadi sangat bermakna bagi setiap orang..

Muhammad Saiazuan Norhalik berkata...

aiseyh, zuan trlepas entry ni.. happy belated bday.. hmm kena panggil sis la lepas ni? hehe :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...