Langkau ke kandungan utama

Tanah yang Merah, Di Bawah Kita



Assalamualaikum.

Hari ini, aku terima berita sedih lagi. Kehilangan, dua pupuku telah kembali ke rahmatullah, pada usia 23 tahun dan meninggalkan 3 orang puteri yang masih kecil.

Arwah juga satu kampung denganku. Jadi aku memang mengenali rapat dan yang menghadiri majlis (er majlis ke) jenazah adalah orang yang dekat denganku.

Sedih juga melihat mereka yang aku kenal seperti sepupu dan kakakku menyeka air mata. Aku? Aku cuba bertahan. Alhamdu lillah, aku dapat tahan daripada mengalir jatuh ke pipi. Kalau tak, susah nak berhenti pula.

Tak dinafikan banyak kali air mata ini mahu turun, tapi aku cekalkan hati, fikir pasal lain, alihkan pemikiran. Kalau tak, malu jugak beb. So, aku berlagak cool la konon. Haha~

Mula terbit keinsafan. Kita ni boleh dijemput kembali pada bila-bila masa saja. Tak kira la kita banyak amalan atau tiada amalan. Ya ALLAH, takutnya kalau-kalau kita tak bersedia malah lalai pada waktu itu,

Ya, ajal maut, jodoh pertemuan DIA yang aturkan. Tapi sebagai hamba kita boleh juga memohon supaya ianya seperti yang kita mahu contohnya berdoa panjangkan umur dalam beribadat kepada ALLAH.


P/s: Korang takut tak, ditinggalkan berseorangan dalam tanah perkuburan dengan amal ibadat yang entah apa-apa lagi?

P/s: Al-fatihah kepada semua kaum Muslim yang telah meninggallkan kita dahulu.

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)