Skrip Kehidupan Sama | ! sha my heart

.

Isnin, 26 Disember 2011

Skrip Kehidupan Sama



Assalamualaikum.

Skrip kehidupan kita kadang-kala sama sahaja. Maksud aku, sejarah berulang. Sebab tu kita kena belajar dari sejarah supaya sejarah tak berulang, pisang tak kan berbuah dua kali.

Contoh terdekat pada pembaca blog aku ni (khalayaknya ramai yang masih bergelar pelajar, kalau yang dah bekerja pun, masih ramai yang single mingle), pasal percintaan.

Untuk mendekatkan lagi kisahnya, blogger yang letak gambar bf/gf kat blog. Duk cerita itu ini pasal couple masing-masing. Tetiba clash. Mahunya mengutuk caci maki, sedangkan dulu ni cakap semuanya baik-baik je pada si dia tu. Huh, menyampah aku dan kawan-kawan yang lain! Serius, ramai yang tak suka, tau. Kalau ada yang puji korang sweet tu, saja tak de perkataan lain nak letak. Betul ni. Percayalah.


Kesimpulan

Jadi, tak perlu la nak menunjuk bagai. Couple diam-diam sudah la. Tak perlu nak tunjuk gf/bf cantik/hensem bagai. Orang rampas baru tau. Melalak melolong pun dah tak guna.

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

15 ulasan:

Cik Jingga berkata...

xsuka masuk blog yg 70% cerita pasal couple dia.. bosan.. kalau blh nka hack ja blogmereka.. hohohoho

hawiz berkata...

tu la..hawiz citer sal my life jer...hihi..xde psl gaduh2 maki tu semua..cam kata kt diri dier sendiri..nmpk sgt la suka tuding salah..kan3

Raisya Haris berkata...

Adik pernah ke? Rasanya tak pernah. Ke pernah? Tak ingat, nak selongkar entri yang dulu-dulu tu. hahaha.

khairul akmal bin azman berkata...

btul2..
kay awek cam tiz zaqiah pun x pernah letak pic dia kat blog..
pic sendiri pun jrg gune dalam entry sendiri

Fatin Farhana Binti Ramli berkata...

HAHA .. setuju sangat sangat .. tapi kalau kekal sampai bile bile macam mane ??

CIK TOM berkata...

masa bercinta smua indah..smua nak tunjuk..bl dh putus..smua nk kutuk..xguna gaduh sbb apa yg berlaku pun dgn kerelaan msg2 kan..

emy zulaiha berkata...

haha tau xpe..mcm dorg je eh ade kapel kan :)

~Budak Merah~ berkata...

menyampah tgk blog yg letak gambar bf,gf... kompem2 terus pangkah blog tue... bukan jeles, tp membenci kemungkaran dgn hati... =)

~Budak Merah~ berkata...

menyampah tgk blog yg letak gambar bf,gf... kompem2 terus pangkah blog tue... bukan jeles, tp membenci kemungkaran dgn hati... =)

Yatie Awang berkata...

betul tu sha, semua nak letak kat bloglah..kat fb lah..padahal benda tu belum pasti lagi..

Apa kata kita

LynnDamya berkata...

hey dear, agreed ! :D

sha my heart berkata...

cik jingga: kan, tak best kan? nak hack? jahatnya.. haha~

sha my heart berkata...

hawis: lebih baik cerita pasal diri sendiri, kan..

pasal maki tu, lebih baik tak payah buat laki/bini,nampak sgt suka maki hamun bila kahwin nanti

sha my heart berkata...

raisya: apa ni? haha~ tak pernah kot..

shadreamy berkata...

menyampahkan dgn diorang tu.. gediks je lebih..
=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...