Langkau ke kandungan utama

Skrip Kehidupan Sama



Assalamualaikum.

Skrip kehidupan kita kadang-kala sama sahaja. Maksud aku, sejarah berulang. Sebab tu kita kena belajar dari sejarah supaya sejarah tak berulang, pisang tak kan berbuah dua kali.

Contoh terdekat pada pembaca blog aku ni (khalayaknya ramai yang masih bergelar pelajar, kalau yang dah bekerja pun, masih ramai yang single mingle), pasal percintaan.

Untuk mendekatkan lagi kisahnya, blogger yang letak gambar bf/gf kat blog. Duk cerita itu ini pasal couple masing-masing. Tetiba clash. Mahunya mengutuk caci maki, sedangkan dulu ni cakap semuanya baik-baik je pada si dia tu. Huh, menyampah aku dan kawan-kawan yang lain! Serius, ramai yang tak suka, tau. Kalau ada yang puji korang sweet tu, saja tak de perkataan lain nak letak. Betul ni. Percayalah.


Kesimpulan

Jadi, tak perlu la nak menunjuk bagai. Couple diam-diam sudah la. Tak perlu nak tunjuk gf/bf cantik/hensem bagai. Orang rampas baru tau. Melalak melolong pun dah tak guna.

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

15 ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)