Perlu Ke Ambil Semula | ! sha my heart

.

Jumaat, 30 Disember 2011

Perlu Ke Ambil Semula



Assalamualaikum.

Masalah Jerawat

Aku mengalami masalah jerawat dari zaman remaja lagi sampailah sekarang. Tapi bebaru beberapa ni ianya jadi lagi teruk. Aku dapat jangkitan jerawat entah apa yang gatal-gatal (orang kata jerawat resdung), kalau digaru then ianya cepat masak. Aku tak sedar pun ianya masak, tetiba keluar air. Bentuknya panjang-panjang dan menghitamkan kulit. Ia cepat merebak.

Muka aku jadi teruk sangat. Ramai yang menegur. Ye la, dulu aku ada jerawat tapi tak nampak sangat. Ini kira tahap paling teruk.


Sudah sembuh

Syukur, sekarang, jerawat yang aku tak tau nama tu dah sembuh. Cuma sekarang ni, aku berusaha untuk kuangkan parut yang ditinggalkan. Nasib baik la parut tu nampak macam jerawat biasa je. Kalau tak jenuh aku nak menjawab. Bekas jerawat macam ni pun ramai yang duk tanya macam-macam.


Punca

-Puncanya aku syak akibat jerebu bulan 7 kat Melaka. Aku stay sana hampir sebulan, jaga anak buah kena demam campak.
-Aku berhenti dari makan ubat jerawat yang sebelum tu aku makan sebulan, baru nak cuba.
-Aku makan ubat resdung.


Sekarang ni aku rasa nak makan balik ubat tu. Tapi aku risau kalau jadi lagi jerawat tu, jenuh aku nak jaga. Apa pendapat korang, perlu ke aku terus mengamalkannya atau tidak? Ah, blur sudah.

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

11 ulasan:

UniMeOw berkata...

hmmm stlh mbaca dgn teliti,,
salah 1 punca kak sha kna jrwat 2 sb tgal ubat jerawat 2 kan?

makan la balik kak..dulu kak mkn ok je kan...

smoga ok2 je...amin..

wanabee berkata...

salam singgah kali pertama ,
huu..masalah kita sama :(

aimie amalina berkata...

haa
kalo ase elok, teruskan lah kak
tap kalo was2..
akak kene jage makan la :)

Stacy Hanza berkata...

sekadar berkongsi rahsia..cuba pakai ceutical scar serum n scar potion.harga pun okay.berkesan.dalam 15 hari kalau rajin boleh hlg parut2 tu..lagi satu jgn pkai facial foam yg berbuih.pakai cetaphill.lembut untuk kulit..saya pkai safi balqis cream..tapi bkn untuk jrawat..tapi untuk cerah.hehe..

khairul akmal bin azman berkata...

jerawat kadang2 dari pemakann pun kene jage

Raisya Haris berkata...

Pakailah balik, kak. Kot boleh cegah jerawat dari tumbuh lagi.

eLLa n aLia berkata...

mujarab tak ubat tu? herba atau ubat2an pil yg berkimia tu?
syukur tnggal kat sini.. tak penah jerebu.. muka pun halus.. eehehee

bLaCk pEarL berkata...

masalah jerawat...urghhh...sy fobia dgnnya. muka sy nie pon x smbuh2 lagi. oh god...tensyen jugak. sis sha, kalu mkn ubat tu jerawat x naek kat muka n x dak side effect, sy suggest kak continue balik ubat tu. btw, lma x snggah blog kak sha. huhu...rndu plak ttba. :)

Yatie Awang berkata...

kalau sebelum ni makan dapat menjegah jerawat timbul, teruskanlah..sbb jerawat ni, kalau dah naik memang payahlah nak baik..

ZYASH berkata...

Cube try amik VCO, n leh sapu minyak kat muka.btw..

Selamat Tahun baru 2012 yer, A very happy new year.. 2011 Lots of sweet memory, let's create new experience in 2012..

Anif Abdullah| AA berkata...

makan benda yang korang berminyak n awalkan ubat dari dalam kak.. cth,pil elak pertumbuhan jerawat,so on..

happy new year my sis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...